Vasárnap nyílt napot tart a Gyermekvasút


Január 28-án, vasárnap nyílt napot tart a Gyermekvasút a Széchenyi-hegyi végállomáson: 10 és 16 óra között színes programokkal várják a kisvasút világa iránt érdeklődő gyermekeket. Január 27-28-án, 10.00 - 16.00 között különleges szerelvény közlekedik normál díjszabásért a vasút felső szakaszán!

A nyílt napra ellátogató gyerekek kipróbálhatják Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit: akár a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban. Az iskolások hangosbemondóként is bizonyíthatnak, betekinthetnek a váltókezelő munkájába, és az állomáson álló motorvonaton valódi vasutas felszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit.

Programok

Az érdeklődő gyerekek kipróbálhatják Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit. Így akár a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek mozikocsinkban. Az iskolások hangosbemondóként is bizonyíthatnak, betekinthetnek a váltókezelő munkájába, és az állomáson álló különvonaton valódi vasutas felszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit. A Széchenyihegy állomáson tartott programok díjmentesen látogathatóak.

Különleges vonatozás

Széchenyihegy és Jánoshegy állomás között különleges kisvasúti szerelvény is közlekedik, mely hazánk legöregebb C50-es típusú dízelmozdonyából és egy 89 éves nosztalgia kocsiból áll. Ez a különleges kisvonat nemcsak a rendezvény napján, hanem egész hétvégén közlekedik! További részletek a különleges járatokról:  

htpp://.www.gyermekvasut.hu/c50-januar  Nyeremény

Csatlakozzon az eseményhez Facebook oldalunkon, hogy értesüljön a rendezvénnyel kapcsolatos információkról! Egy szerencsés, aki az “Ott leszek” opciót jelöli be a rendezvény Facebook eseményén egy egész napos díjmentes gyermekvasutazást nyerhet családjával együtt (legfeljebb 2 felnőtt és 3 gyermek vagy 1 felnőtt és 4 gyermek). A szerencsés nevét a rendezvény előtti szombaton 16 órakor tesszük közzé foldalunkon. A jegy átvétele csak a rendezvény során lehetséges!

További legfrissebb hírek, érdekességek

Különleges kisvasutazás a Gyermekvasúton

A Gyermekvasúton is kapható a HÉVKÖNYV!

Minden hétvégén nyitva a Gyermekvasút múzeuma

Változott a Gyermekvasút díjszabása

Utazással kapcsolatos információk

Büfé, étterem, Erdei játszóterek, Látványosságok, Különleges szolgáltatások

Csoportos utazások, Nosztalgiavonatok, Állomások és megállóhelyek, Járművek

Gyermekvasutasnak lenni egy gyermekvasutas szemével

A Gyermekvasút története

Gyermekvasutasokért Alapítvány

Legyél te is gyermekvasutas!