A rénszarvas diszharmóniája, avagy ez elment vadászni, ez nem lőtte meg, ez az icipici pedig jó nagyot füllentett…


ahogy botcsinálta politikusként és a „nemzet fővadászaként” illik… Vegyük sorra a töltényeket s hatástalanítsuk!

 

Egy természetfilmes rendező szerint a vad rénszarvas 150 éve kihalt Svédországból, ma csak háziasított rének találhatóak a területen. Helikopterre pedig egyáltalán nem lett volna szükség a vadászathoz. És: nincs vad rénszarvas Svédországban, az 150 éve kihalt - írta érezhetően indulatos facebook posztjában Török Zoltán a jelenleg Svédországban élő, ismert természetfilmes, amelyet itt lehet elolvasni. Török Zoltán szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes háziasított rénszarvasokra vadászhatott.

Török Zoltán korábban éveken át forgatott Svédországban természetfilmet a rénszarvasok életéről. 2004-ben mutatták be a „Rénszarvas harmóniája” című filmjét, emlékeztet a nepszava.hu

A miniszterelnök-helyettes és KDNP-elnök Semjén svéd luxusvadászatairól író Magyar Nemzet szerint Semjénék bérelt helikopterrel mentek a területre, és a légi járművel vették üldözőbe a rénszarvast és onnan is lőttek az állatra, majd a kép tanúsága szerint helikopterrel szállították el a nyakánál fogva fellógatott, lelőtt háziállatot. A lap úgy tudja, hogy a Svédországban évente kijáró Semjén luxus vadászatai az olyan „extrák” mint a helikopterbérlés miatt alkalmanként 4-5 millió forintba kerülhettek.

Török Zoltán szerint a „vadászat” ősszel történhetett. A számik (Magyarországon lappoknak is emlegették ezt a népet, ám ezt a megnevezést már nem ildomos használni) ilyenkor terelik be a rénszarvast és a csordából kiszelektálják a nagyobb bikákat, mivel azoknak a húsa nagy rossz ízű lenne a bőgés után. A számi közösségek ilyenkor boldogan adnak vadászati engedélyt a rénszarvasaikra. Azonban - hangsúlyozza a rendező - ezek háziasított rének. A rájuk történő vadászat körülbelül olyan, mintha valaki a Hortobágyon magyar szürkemarhára lőne - érzékelteti a helyzetet a rendező. Török Zoltán cáfolta Semjénék azon állítását, hogy szükségből kellett helikoptert bérelni a vadászathoz. A tetemet szerinte legtöbbször quadokkal szokták behozni a területről, mivel az jóval olcsóbb.

Semjén egy pénteki facebook posztjában úgy reagált, hogy nem ő röpködött a helikopterrel, hanem csak a lelőtt jávorszarvas. Azonban a képen is jól látható volt, hogy rénszarvas lóg a kötélen, más szóval az egyik kormányportál által szerényen csak az „ország fővadászának” emlegetett Semjén elsőre összekeverte a legfeljebb 150 kilós rénszarvast a 600 kilót elérő Jávorszarvassal, amit Török szerint pontosan jókora mérete miatt nem is lehetne helikopterrel szállítani. (A bejegyzést később Semjén pontosította.)

Semjén azt is állította, hogy ő csak rokonlátogatásra jár ki Svédországba. Bár Semjén nem írta, hogy hol laknak a rokonai, azonban lapunk beazonosította a Semjén mögött látható helikoptert, így a feltételezett vadászat helyét: Észak-Svédországban, Hemavan környékén történhetett a nagy kaland, ami légvonalban 700 kilométerre esik Stockholmtól.

Semjén pedig az összes fotón győzelmi pózban áll a kilőtt vadak mellett, az pedig a magyar vadászetikett szerint elképzelhetetlen, hogy egy kísérő így pózoljon egy más által elejtett állat mellett. Szóval, véleményünk szerint olybá tűnik, hogy a nemzetpolitikában is vadászgató főkereszténydemokrata elhelikopterezett – mint Arrogáns Tóni – a kies Swedenbe (ahol egyáltalán nem mindent intéznek helikopteren, amint azt egy másik Zsóti állítja) s ahogy belovagolt Székelyföldre, legott elejtett néhány poént. Vélhetőleg olyan vadász ő, amilyen kdnp-s… Nem jávorszarvas, hanem rénszarvas: nem helikopter, hanem squad s aki igazi keresztény, az lődöz ártatlan nyuszikra, fürjekre, szarvasokra, még ha ott is élnek unokatestvérei, bátyástul, nagybátyástul… Néha pedig önálló (nemzet-, oktatás- és szociál)politikát folytathatna, mint Barankovics István… Már ha emlékszik még e névre…