XXII. alkalommal rendezik meg a Pesthidegkúti Kamarazenei Fesztivált


De a Kultúrkúria lesz az Ákos 50 jubileumi koncertsorozatnak is az egyik állomása, újra lesz hangutazás és hangfürdő, valamint az ECHO II. együttes is újra fellép a 60-as, 70- es évek slágereivel áprilisban a Kultúrkuriában.

2018. április 6. péntek 19:00

Grazioso Zeneszalon

Meghívott vendég: Szentpáli Roland tubaművész, zeneszerző

Házigazda: Detvay M. Marcella

Szentpáli Roland Nyíregyházán született. 1991-1995 között a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium hallgatója, tanárai Bazsinka József és Adamik Gábor tubaművészek. 1993-ban Roger Bobo, a Pro Harmonia Mundi Alapítvány és a Yamaha cég hangszert adományozott részére, melyet Amszterdamban vett át, koncert keretében. 1995-2002 között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója Szabó László növendékeként. 2002-ben Fischer Annie ösztöndíjat kapott 2000-ben a lausanne-i Zeneakadémián Roger Bobo tanítványaként, 2001-ben a salzburg-i “Mozarteum" Zeneművészeti Főiskolán Manfred Hoppert tanítványaként tanul. 2016-ben doktorál Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Számos zenekarban muzsikál világszerte. Több önálló lemeze jelent meg. Az utóbbi években a 19. századi mély rézfúvós hangszerek (pl. ophikleid, szerpent) koncertéletbe való visszahozásán is fáradozik. Jelentős zeneszerzői tevékenysége is.

A Zeneszalonba a belépés díjtalan.

2018. április 14. szombat 14:00

Pesthidegkúti Kamarazenei Fesztivál

XXII. alkalommal rendezzük meg a fesztivált a hidegkúti zeneiskolások részére.

A programban olyan kamaracsoportok lépnek fel, ahol a növendékek közül legalább egy pesthidegkúti. A zongora-négykezestől a gitárosokon, vonósokon keresztül a furulyazenekarig sokféle együttestől hallgathatunk kamaradarabot. Az előadókat szakmai zsűri minősíti.

A fesztiválra március 25-ig várjuk fellépő kamaracsoportok jelentkezését.

Jelentkezés, információ: Wenzon Gusztáv 0620/325-1414 wenzon.gusztav@kulturkuria.hu

A belépés ingyenes!

2018. április 22. vasárnap 15:00

Az operairodalom gyöngyszemei

Cimarosa: A titkos házasság - a Drottingholmi Udvari Színház előadása

Vezényel: Hilary Griffiths

Szereplők: Szirmay Márta, Carlos Feller, Barbara Daniels, David Kuebler, Georgina Resick, Claudio Nicolai, Werner Sindemann

A programokon ismeretterjesztő bevezető előadást tart: Dr. Langermann István

A belépés ingyenes.

2018. április 4. szerda 19.30

Ákos 50 Jubileumi koncert

Jegyár: 8000 Ft

2018. április 15. vasárnap 17:00

Hangutazás és hangfürdő - Stresszoldó kikapcsolódás Bársony Bálinttal

Bársony Bálint pesthidegkúti illetőségű zenész és zeneszerző, több éve tevékenykedik már hangterapeutaként is. Tudását Nepálban szerezte a hangtálak autentikus mestereitől és készítőitől. A hangterápia egy utazás a hangok végtelen birodalmában. Az ősi hangszerek, gongok, nepáli hangtálak, nádi hegedűk, csörgők, a sámándob hangjai, rezgései táplálják a lelket, segítenek felfedezni az emberben lévő csodát. Megtapasztalható az idő és tér korlátainak átlépése, a belső béke és bensőséges kapcsolatok létrehozása. A különböző hangszerek hangjainak varázsa a füleken keresztül beáramlik a testbe és harmonizálja a belső energiát. Ezek a rezgések megérintik a személyes energiateret, oldják a feszültséget és az érzelmi problémákat. Kutatások bizonyították, hogy minden anyagnak van saját, mással össze nem téveszthető rezgése. A hangtálakból kibocsátott hangok rezgéstartománya kölcsönhatásba lép a test sejtjeinek egészségestől eltérő rezgéseivel, és ez a kölcsönhatás harmonikus együttrezgést hoz létre. A hangok a limbikus rendszeren keresztül közvetlenül hatnak érzelmi állapotunkra. Bizonyított, hogy a hangszerekből kiáramló rezgések fájdalomcsillapító hatást gyakorolnak a fizikai és energetikai testre. A felhangok harmonikus gazdagsága rövid idő alatt módosult tudatállapotba vezet bennünket. Testi szinten csökken a feszültség, múlik a fájdalom. Öngyógyító folyamataink beindulnak, harmonizálódnak. A hangok serkentik belső erőinket, így ismét együtt rezgünk az univerzum rezgéseivel. Az emberi test 70%-ban izotóniás sóoldat (víz), ezért kiválóan alkalmas a hanghullámok fogadására, a keletkezett rezonanciák eljutnak minden sejthez.

Nagy érdeklődés esetén a foglalkozásokat 19.00 órától megismételjük!

FONTOS! Hangutazásainkra a kényelmes (játszós) öltözéket javasoljuk. Lehetőség szerint hozza magával kedvenc jógamatracát, párnáját, takaróját, hogy kényelemben élvezhesse a hetven perces hangutazást. Ne késsen! Sajnos a késve érkezőket nem tudjuk fogadni, mert megzavarnák a már beindult folyamatokat. Mobiltelefonját a foglalkozás előtt kapcsolja ki! Gyerekeknek 14 év alatt a foglalkozást nem javasoljuk. Megértésüket köszönjük.

www. hangutazok.hu

www.facebook.com/hangutazas

Jegyár: 3000 Ft

2018. április 21. szombat 18:00

Echo II. koncert - Táncos-zenés mulatság!

Az ECHO II. együttest Szilvássy Zsolt, az egykori legendás ECHO együttes vezetője, basszusgitárosa alapította zenész barátainak közreműködésével. Műsoruk a 60-as, 70- es évek slágerlistás számaiból és az Echo együttes számaiból áll.

A zenekar tagjai:

Csákó Tamás szólógitár, ének

Sárközi Zsuzsa, ének

Pámer Balázs ének, ritmusgitár

Kálóczy Egon billentyű, ének

Beöthy Árpád dob

Szilvássy Zsolt basszusgitár, ének

Jegyár: 1500 Ft

2018. április 22. vasárnap 19:00

Dalnokklub - Versek, dallamok, gondolatok

Házigazda: Balog Péter és gyermekei Vendég: Heinczinger Mika, a Misztrál együttes alapító tagja

ÉgIgézők - Heinczinger Mika nemrég megjelent lemezének bemutatója

Ég-idézők: mint a tócsa-szemen megcsillanó napsugár. Égig érők: akár köd-ülte hajnalokon a fák koronája, a hegyek karéja. Ég-ígérők: mint a jól eltalált verssorok, mint a szerelmek. És mint a tücskök, énekesmadarak, virrasztó remeték: ébren őrködők. Őrködnek a világ felett, ezek az apró semmiségek. Visszhangjukat hallani a szélzúgásból, fűzizegésből, tűz-ropogásból. Épp a hangokon túlról. És talán ezekből a dalokból is: amelyek azért és úgy születtek, hogy megragadják ezt a mindenütt motozó, pislákoló, dolgok és arcok mélyén rejtőző semmiséget. Hiszen ég-igéző minden fölfelé forduló tekintet, kinyújtott kéz, felszálló sóhaj. Megigézik, megidézik, megragadják és megőrzik az eget. ( Nacsinák Gergely András)

Jegyár: 900 Ft