Szentendrei Duna-korzó, Promenade vendéglő: a legnagyobb francia vacsora a világon


Magyarországon huszonöt étterem csatlakozott a negyedik alkalommal meghirdetett Gout de France gasztronómiai világünnephez, melynek keretében március 21-én világszerte több mint háromezer vendéglátóhely kínált francia menüt. Szentendrén egyedüliként a PROMENADE Vendéglőt kérték fel részvételre.

 

Az egyszerre 5 kontinensen, több mint 150 országban zajló eseménysorozat negyedik éve mozgósítja az éttermeket és a séfeket világszerte. A résztvevők hagyományosan franciás menüsort kínálnak ugyanazon a napon. A Goűt de France / Good France 2018-as kiadása a francia boroknak és röviditaloknak – a francia vacsora elengedhetetlen hozzávalóinak – a népszerűsítése köré épülT, illetve idén a sokszínű gasztronómiájáról, minőségi termékeiről ,alapanyagairól-mint  a liba és kacsamáj,baromfi  és bárányhús ,finom satjai és borairól, valamint jó éttermeiről méltán híres Nouvelle-Aquitaine régió (Bordeaux és környéke) is előtérbe került.

Így, a szentendrei Promenade Vendéglőben is az eredeti nemes francia alpanyagok felhasználása volt a jellemző.

Ímea menü! Osztriga, citrommal és Mangalica baconba tekert kecskesajt falatok, pirított baguette-tel, Libamáj roston szőlős tokaji mártásban gránátalmás burgonyapürével, Provence-i fiatal, (bio)kukoricán nevelt egészben sült minicsirke, friss medditerrán fűszerekkel roppanós zöldségekkel fehérboros veloute martással vagy Rozmaringos báránykorona mentás zöldborsópürével és zelleres francia rakottburgonyával. S mi más zárhatta volna a pompás fogásokat, ha nem Promenade francia sajttál, Francia túrótorta narancsmártással, no meg francia bor: 2014-es évjáratú Bordeaux-i Superior Reserve Medoc.

Igazi könnyed, különleges „francia”  este volt! Látogassanak el Önök is hétvégén a Promenade-ba!

Tamás Éva