IV. SZÉKELY FESZTIVÁL A MILLENÁRISON


Székelyföld három napra újra a nemzet fővárosába költözik, hogy bemutathassa természeti és kulturális értékeit, hagyományait. Május második hétvégéjén kerül megrendezésre – immár negyedik alkalommal.

Péteken Maros megye, szombaton Kovászna megye, vasárnap pedig Hargita megye a főszereplő. Mindhárom régió a közösség múltját, jelenét és jövőjét megatározó értékeit igyekszik megmutatni az anyaországi közönségnek. Zenés, táncos programok, kézművesek, gasztronómiai különlegességek, képzőművészet várja az érdeklődőket.

Az idei évben Marosszék lesz a rendezvény díszvendége. Marosszék rendezvényünkön fontos szerepet szán turisztikai értékei bemutatásának, ezek mellett a néptánc, népzene és a helyi gasztronómia kap kiemelt szerepet.

A pénteken 11 órakor megkonduló csíksomlyói nagyharang jelzi a fesztivál kezdetét, és vasárnap estig számos különféle program (népzene, táncház, koncertek, gyerekprogramok stb.) várja az ide látogatókat szabadtéren és a fedett térben egyaránt.

A gasztronómia iránt érdeklődőket helyi sörök, borok és pálinkák mellett sajt-és kolbászutcák várják, ahol a székely konyha legjavát kóstolhatják. A vásárházban száz székely kézműves termékeiből válogathatnak és ismerkedhetnek meg szakmájuk rejtelmeivel. Az asztalok mellett maga a termelő, alkotó foglal helyet. Így az érdeklődők a termék mellett, a technikával, a mesterségbeli tudással is megismerkedhetnek.

Nagy szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne betekintést nyerni a híres Maros folyóról elnevezett szék életébe, kézművességébe, hagyományaiba és mindennapi tevékenységébe. Szeretnénk, ha rendezvényünk –immár hagyományszerűen– az otthonuktól távol került székelyek olyan találkozóhelyévé válna, ahol, ha csak három napra is, de a nemzet fővárosában is érezhetik az otthon illatát és hangulatát. A barátság alapja a találkozás, a párbeszéd. Mindez most megvalósulhat itt a Millenárison. A székely székek képviseletében megjelent termelők, kézművesek az otthon maradottakat is képviselik itt a nemzet fővárosában.

A találkozás, az ismerkedés és eszmecsere ideje ez a májusi hétvége. Éljünk a lehetőséggel!

Ne feledjék, május 11. péntek, május 12. szombat és május 13. vasárnap: IV. Székely Fesztivál!

További részletek a www.szekelyfesztival.com és a Székely Fesztivál 2018 facebook oldalakon.