Srí Lanka egy olyan hely, ahol mindenki megtalál magának valamit


Sri Lanka Idegenforgalma megcélozza Magyarországot mint forráspiacot. A Kelet-Európai régióból 2017-ben nőtt a Srí Lankába történő turisztikai beutazások száma, a Srí Lankai Turisztikai Promóciós Iroda (SLTPB) 2018-ban pedig Magyarországot választotta, hogy a magyar  turisták számára különleges programokat ajánljanak. A Srí Lanka Turisztikai Promóciós Iroda (SLTPB) munkatársai a Budapesti Araz Continental Hotelben 2018. Május 17.-n megtartott Sri Lanka-Hungary Turisztikai Üzleti Fórumon bemutatták ezeket a turisztikai programokat.

Az idén 2018 május 14-17-én Varsóban, Krakkóban és Budapesten a helyi turisztikai ipar képviselői találkoztak Sri Lankai utazásszervezőkkel a 2018-s Srí Lanka Road Show részeként. Az eseményt Srí Lankai Turisztikai Promóciós Iroda (SLTPB) kezdeményezte, amelynek célja a meglévő együttműködés erősítése a turisztika területén, valamint új üzleti kapcsolatok kialakítása az egyes országok között.

A Srí Lanka-i Üzleti Fórum - Road Show 2018, az SLTPB által szervezett kelet-európai bemutatkozás része. Az befejező találkozóra Budapesten május 17-én került sor, amelyen a magyar utazási irodák képviselői lehetőséget kaptak arra, hogy a B2B találkozók során a Srí Lanka-i turisztikai ipar képviselőkkel tárgyaljanak.

Srí Lanka egy olyan hely, ahol mindenki megtalál magának valamit - a magas hegyektől, a tea ültetvényektől a tenyér dzsungelig és a gyönyörű strandokig. A vad természet szerelmesei itt láthatják az állat- és növényfajták sokféleségét, a történelem és a műemlékek lenyűgöz minden lépésnél, több mint 2550 éves kulturális örökségünk nyomait fedezi fel - mondta Madubhani Perera, a Srí Lanka-i Turizmusfejlesztési Iroda marketing igazgatója, aki a sziget főbb látnivalóit említve így kiemelte a turisztikai kínálatok sokszínűségét Ez azonban nem minden. - Srí Lanka is tökéletes hely azok számára, akik értékelik az aktív pihenést. Kiváló feltételeket nyújt a trekking, rafting, szörfözés, siklóernyőzés, léggömb-repülés, biciklizés, hegyi kerékpározás és golfozás számára.

Mindezek nagy érdeklődést keltenek és elősegítik hogy Sri Lanka imidzsét emeljék, a közép-európai piac nagyon fontos számunkra ebben a tekintetben - mondta Madubhani Perera.

A Sri Lanka-Hungary Turisztikai Üzleti Fórum a Sri Lankai Turisztikai Promóciós Iroda (SLTPB) által kezdeményezett 2018.évi Kelet-Európai Roadshow része. A Fórum célja, hogy megerősítse a meglévő kapcsolatokat illetve új kapcsolatokat hozzon létre a magyar utazás-szervezők, utazási ügynökségek és a Sri Lankai utazási szervezők között, valamint, hogy növelje a Sri Lankai beutaztató turizmus céljainak megértését a Kelet-Európai ügyfelei számára. Köszönhetően a jól csatlakozó repülőjáratoknak, Magyarországról gyorsan növekszik a Sri Lankába utazó turisták száma. A Magyarországról Sri Lankába történt turista beutazások száma 2017-ben 4951 fő volt, míg 2018 Április végéig 2512 magyar turista érkezett Sri Lankába. A mai adatok szerint több mint 2 millió turista érkezett Sri Lankába a világ minden tájáról.

Kelet-Európa növekvő piac Sri Lanka számára, például tavaly több mint 15000  turista érkezett Lengyelországból. . Srí Lanka az évek során számos biztató eredményt ért el és kialakított egy jól megalapozott védjegyet a globális színpadon, mint ideális úti cél azon embereknek részére, akik szeretnek felfedezni dolgokat egy életre szóló utazás során.

Turizmus Sri Lankában jelenleg a harmadik legnagyobb devizatermelő ágazat, a külföldön dolgozó Sri Lankai munkavállalók deviza átutalásait és a ruházati ipar bevételét követően . Az elmúlt évben a turizmus 3,5 milliárd USA dollár bevételt biztosított az országnak. Az elmúlt 4 hónapban az országban  több mint 880 000 fővel nőtt a beutazó turisták száma, ami  16,7%-s növekedést jelent.

Az amerikai National Geographic Társaság Sri Lankát választotta, mint a legjobb 2018. évi tavaszi utazásokat kínáló országot.  2017. évben Sri Lanka kapta a Legjobb Ázsiai Turisztikai Desztináció és Legjobb Ázsiai Kalandturizmus Desztináció Díját a Maldív-Szigeteken megtartott Világ Turisztikai Díjátadón. Valamint megkapta Conde Nast Reader 's Travel Awards 2017 díjat, amit a kedvenc feltörekvő tengerentúli desztinációnak ítélnek oda.

A nemzetközi sajtóban is számos ajánlás jelent meg, például „ Hova utazzunk 2017.-ben” vagy   „ A 20 legjobb úti cél ebben az évben „amelyet a Bloomberg ajánlott. Továbbá a National Geographic Travel által ajánlott „ Galle mint top Sri Lankai uticél a legforróbb téli időszakban „ Valamint a Brit Vogue által ajánlott „ 2017. év 10 legjobb uticélja „ Ezek a megjelenések is megerősítik, hogy Sri Lanka felkerült a legjobb turisztikai desztinációk listájára, amelyek tökéletes vakációt biztosítanak. A World Surf League (  Szörfözők Világ Ligája) az Arugam Bay nevű Sri Lankai szörfös öblöt nevezte meg Ázsia Szörfös Fővárosának.

Az amerikai Discovery Channel Sri Lanka Unawatuna nevű strandját jelölte meg , mint a Világ Legjobb Strandját. A Hikkaduwa, Nilaveli, Trinco és Passikudah nevű helyek arról híresek, hogy itt a legjobb úszni, fürödni és sznorklizni ( pipával búvárkodni).

A Sri Lankai Turisztikai Promóciós Iroda célja, hogy 2020.-ra Sri Lanka legyen az egyik leghitelesebb, legjobb emlékeket ébresztő és legkülönösebb helyeket ajánló turisztikai célpont, évente 4,5 millió turista fogadásával és éves szinten 7 milliárd USA dollár bevételt biztosítva az országnak. Az Iroda jelenleg 5 főbb piaci célpontot jelölt meg . Ezek : India, Kína, Nagy-Britannia, Németország és Franciaország.