Egymásnak adják a kilincset a világ cirkuszi szakemberei Budapesten


Sorra érkeznek Budapestre ezekben a hetekben a világ vezető cirkuszi szakemberei és igazgatói, hogy megtekintsék a Fővárosi Nagycirkusz parádés vízi cirkuszi előadását, az Atlantic Flight – Nagy Cirkuszi Utazást.

A sort nem sokkal az április eleji premiert követően Lyudmila Schevchenko, a kijevi Ukrán Nemzeti Cirkuszigazgatója, a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál zsűrijének tagja, valamint partnere, Ivan Shviets cirkuszproducer nyitották meg.

„Európai színvonalú, gyönyörű előadás! - fogalmazott Schevchenko asszony a káprázatos artista számokat felvonultató produkció megtekintése után. Az előadásban emelkedő-süllyedő színpadtechnikát, szökőkút rendszert és 11.000 liter vizet használnak.

Kíváncsi volt a különleges előadásra a leghíresebb olasz cirkusz, a Circo Americano igazgatója, Elvio Togni és családja is. Ellátogatott a magyar fővárosba Párizs kőcirkuszát működtető és a legnagyobb francia utazó cirkusz tulajdonosai, a Bouglione család valamint a világhírű moszkvai Nikulin Cirkusz tulajdonosa és igazgatója Maxim Nikulin feleségével.

Helmut Grosscurth, az Európai Cirkuszszövetség (European Circus Association) menedzser igazgatója így fogalmazott:

„Nagyon tetszik a műsor, rendkívül ötletes, nem hasonlít egyetlen más produkcióra sem. Kiválóak a számok, a fények, a kosztümök, a táncosok és persze a szökőkút rendszer is. Mindig visszatérek Budapestre, hogy jó cirkuszi előadásokat szeretnék látni.”

Ugyancsak helyet foglalt ezekben a hetekben a Fővárosi Nagycirkusz nézőterén a világ legnagyobb cirkuszi ügynöksége, a Planet Circus Service menedzser igazgatója, Dirk Kiuk is.

 

A szeptember 9-éig látható előadást nem csak külföldi szakemberek, hanem a magyar magáncirkuszok igazgatói és a hazai artistatársadalom jelentős része is már rögtön a premiert követő első hetekben megtekintették.