Dombóvári tragédia – egy helyen fognak nyugodni


Édesanyja mellett fekszik majd a koporsóban a hathónapos kisbaba. A Dunántúli Napló információi szerint ez volt a kérése a hozzátartozóknak, akik a pénteki viharban elveszítették szeretteiket.Már több templomban kezdtek el gyűjtést szervezni a család számára és a Pécs-Egyházmegyei Katolikus Caritas Alapítvány bankszámlájára, 11731001-20101897-00000000 szintén lehet adományt küldeni. Azt kérik, az adományozók tüntessék fel, hogy a kisvaszari családnak szánják az összeget.


 

Amint arról beszámoltunk, egy kisvaszari családot ért szörnyű tragédia pénteken, mikor a dombóvári kórházból tartottak haza és az autójukra egy nagyméretű fa dőlt. A kocsiban öten utaztak, négyen a helyszínen életüket veszítették.

– Megbeszéltem a hozzátartozókkal, hogy a temetést átvállalja az önkormányzatunk – mondta el hétfőn Kovács Mónika, a település vezetője. – A mély fájdalom miatt sem az anya, sem a testvére nem képesek a koporsók kiválasztására, ezért felkértem őket, hogy adjanak meghatalmazást, hogy a temetkezési vállalatnál a falugondnokkal el tudjunk járni az ügyükben. A mai nap folyamán ötvenezer forint rendkívüli gyorssegélyt adtam át, ám a család nem tartott rá igényt. Azért az összeget ott hagytam náluk – tette hozzá.

A családnak az volt a kérése, hogy kriptában, egy helyen legyenek elhelyezve a családtagok. Megkérték rá a polgármestert, hogy ne négy koporsót csináltassanak, hanem hármat, hogy az anya a kicsi gyermeke mellett lehessen. Mint megtudtuk ki kellett volna már ásni a kriptának az alját és le kellett volna betonozni, de az idő annyira rövid és szűkös a határidő és pénzkeret, hogy ez kérdésesé teszi az elkészítését. Az önkormányzat, ezért arra kéri a jószándékú embereket, vállalkozókat, hogy ha tudnának önzetlenül segíteni abban, hogy határidőre elkészüljenek, akkor azok jelentkezzenek a kisvaszari polgármesteri hivatalban (Albert István tér 1., tel.: 72/898-416).

A Balatoni Hajózási Zrt egymillió forintot ajánlott fel a kisvaszari családnak, és várhatóan hasonló összeggel támogatja őket a dombóvári önkormányzat, erről a jövő heti testületi ülésen döntenek majd.

Vasárnap már több templomban kezdtek el gyűjtést szervezni a család számára és a Pécs-Egyházmegyei Katolikus Caritas Alapítvány bankszámlájára, 11731001-20101897-00000000 szintén lehet adományt küldeni. Azt kérik, az adományozók tüntessék fel, hogy a kisvaszari családnak szánják az összeget.