Feldarabolt holttestek a pilisszentiváni erdőben


Két ember maradványai kerültek elő a pilisszentiváni erdőben. A helyiek elmondása szerint egy házaspár testrészeit találhatták meg az egyik kirándulóhely közelében.

 

Előzőleg - az eset kiderülése után (mint mindig) rögtön megkezdik a helyszín lezárását, illetve a részletes helyszíni földerítést (láb-, kéz és (gép)járműnyomok, ottfelejtett, otthagyott tárgyak, ruhafoszlányok, esetleges csikkmaradványok, a tudatos nyomeltűntetésre utaló nyomok stb. S ami a fő: tanúk, szemtanúk fölkutatása! Ez esetben a tóközeli erdőnél helyszíneltek a rendőrök. A Népszava a piliszentiváni polgárőrségtől úgy tudja, hogy a keresés hétfő reggeltől éjszakába nyúlóan zajlott a Jági-tó partján, a polgárőrök pedig segítettek bozótot irtani a rendőröknek, ők biztosították az áramforrást is az éjszakai kutatáshoz.

A rendőrség munkatársai egy folyamatban lévő büntetőeljárásban hajtottak végre eljárási cselekményt, amellyel kapcsolatban – az eljárás jelenlegi szakaszában – a nyomozó hatóság a tájékoztatást megtagadja, mivel annak megadása sértené a büntetőeljárás eredményességét – közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata. Nem hivatalos rendőrségi források nyomán több média (pl. ATV Híradó, hvg) úgy értesült, vádalku során kapott információk vezethették nyomra a rendőrséget a pilisszentiváni erdőben talált két, feldarabolt holttest holléte kapcsán.

A helyszínen ma már csak a nyomát találni annak a gödörnek, amelyben feltételezhetően a rendőrök megtalálták az áldozatok holttesteit. Az elmúlt napokban rendőrök és tűzoltók is dolgoztak a helyszínen, például a gödör környékén több fát is kivágtak.

Mások, szintén helyiek elmondása szerint egy házaspárnak a testrészeit találhatták meg a kirándulóhely közelében. Azt beszélik, hogy a nő és a férfi egy tartozás miatt került konfliktusba valakivel vagy valakikkel, és azért bántak el velük ilyen csúnyán. A helybéliek úgy vélik: ha pilisszentivániak lennének az áldozatok, vélhetően tudnának az eltűnésükről, ezért valószínűsítik, hogy nem itt élt a házaspár. Egy magát megnevezni nem kívánó helyi lakos szerint a testeket az ismeretlen elkövetők elásták, és az ügy régen történhetett.

***

Idén márciusban Szentendrén bukkantak rá két holttestre. Ott már oszlásnak indultak testek, amelyek nemét is nagyon nehéz volt megállapítani, illetve azt, hogy miként kerültek egy szentendrei vízaknába. A testmaradványokat egy a Duna-parton kerékpározó pár találta meg a bicikliút és a Duna közötti erdős, bokros részen egy kis háznál. Kíváncsiságból bementek, majd észrevették, hogy ez valójában egy szivattyúház, vagyis egy nagyobb vízgyűjtő tartály van körbekerítve. Miután belenéztek, legnagyobb rémületükre a vízen lebegő két emberi testet pillantottak meg. Azonnal hívták a rendőrséget. A testek kiemelése nagy nehézségekbe ütközött, csak speciális eszközökkel tudták őket a szárazföldre felhúzni.

Ilyen esetekben az igazságügyi orvosszakértő állapítja meg: történt-e idegenkezűság (gyilkosság) vagy sem. Ha gyilkosság gyanúja vetődik föl, a rendőrség ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárás keretében vizsgálja tovább az ügyet. Mindent nem lehetett ugyan elsőre megtudni, de ilyen esetben sok mindenre fény derít egy szakértői boncolás, majd egy DNS-vizsgálat.