Minden a szépségért van!


A piaci trendeket követve új kiállítással jelentkezik idén a Hungexpo. Az október 26–28. között megrendezett Beauty & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás a szépségipar legnagyobb hazai seregszemléje, amelyen az iparág három nagy területe (kozmetika, fodrászat, kéz- és lábápolás) vonultatja fel innovációit és legjobb termékeit. A kiállítást, amelyen közel 60 kiállító több mint 100 márkája vesz részt, versenyek, bemutatók, valamint a szakembereknek és a nagyközönségnek szóló előadások kísérik. 

A globális szépségipar a 21. század második évtizedének egyik legjobban fejlődő iparága. Évente csaknem 7 százalékkal bővül, gyorsabban, mint a világ GDP-je. Értéke egyes becslések szerint 2022-re eléri az évi 350 milliárd eurót. A növekedés Magyarországon is jól érzékelhető, a hazai kozmetikai piacon tevékenykedő körülbelül 1500 cég évente 100-120 milliárd forintot termel (Forrás: Az Üzlet, 2018. július 9.).

Ezt a trendet felismerve indítja útjára új kiállítását a Hungexpo. A BEAUTY & Style-on, a Budapesti Vásárközpont legmodernebb („G”) pavilonjában. „A Hungexpo folyamatosan keresi portfóliójának bővítési lehetőségeit – mondta a rendezvényt felvezető sajtóbeszélgetésen Raunicker Ivett kiállításigazgató, hozzátéve, hogy ebből a szempontból is jó választás volt a BEAUTY & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás elindítása. – A rendezvény hiánypótló a hazai palettán, tekintve, hogy a kozmetika, a fodrászat, valamint a kéz- és lábápolás teljes spektrumát felöleli.” Az igazgató hozzátette: hosszú távú célja a Hungexpónak, hogy a kiállítás a magyarországi szépségipari szakma éves találkozójává nője ki magát. „Nem titkolt célunk, hogy 2-3 éven belül régiós szintre lépjünk, és a BEAUTY & Style nemzetközileg is elismert brand legyen” – mondta Raunicker Ivett.

A kiállítás szakmai partnere a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kézműves Tagozata, amely számos szakmai programot és versenyt kínál a rendezvény idején. „A szépségiparban működő kis- és közepes vállalkozásoknak ritkán van lehetőségük egymással érintkezni. Kevés a felület a szakmai és emberi kapcsolatok kialakítására – mondta Ács Mónika, a BKIK elnökének sajtótanácsadója. – A BEAUTY & Style viszont remek alkalom a szakmai tapasztalatcserére. A BKIK éppen ezért örömmel csatlakozott a Hungexpo kezdeményezéséhez” – tette hozzá Ács Mónika.

A BEAUTY & Style Szépségipari Kiállítás nagykövete Debreczeni (Annoni) Zita, aki – mint mondta – örömmel vállalta el ezt a megtisztelő felkérését. „Annyi információ zúdul ma ránk, hogy nehéz lépést tartani az újdonságokkal a szépségipar területén is. Nagy segítséget jelent, ha ezeket az információkat csokorba szedve, egy helyen, profi szakemberek tálalásban ismerhetjük meg” – mondta a modell.

A részvevők a három nap folyamán előadásokat hallgathatnak a többi között a városi, stresszes életmód bőröregítő következményeiről, a természetes bőrmegújításról, a köröm-deformitások innovatív kezeléséről, a szív- és érrendszeri betegségek hatásairól a lábápolásra, a legújabb hajápolási trendekről és a szépségipari vállalkozások menedzseléséről is. Egyebek mellett ezekről is beszélt a sajtótájékoztatón Juhász Klára kozmetikus mester és Hegyi Andrea kézápoló és műkörömépítő mester, akik a kiállításhoz kapcsolódó szakmai versenyek koncepcióját összeállították. A többi között lesz műkörömépítő és lábápolóverseny, és itt rendezik a 60. Országos Fodrász és Kozmetikus Bajnokságot is, a Magyar Fodrász Kozmetikus Közhasznú Egyesület szervezésében. Emellett a látogatók figyelemmel kísérhetik az Országos Kozmetikai Masszázsversenyt is. (A körmös verseny profi, összetett kategóriájának győztese és modellje számára a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara biztosítja a részvételt a 2019-es londoni Nailympián.) A versenyekről bővebben itt

A kiállítás színpadán különböző bemutatók váltják egymást. Az elsősorban a nagyközönségnek szóló eseményeken több országos, illetve világbajnok is testközelbe hozza a legújabb trendeket. Ahogy Szécsényi István mesterfodrász, a kiállítás fodrász szakértője elmondta: itt lesznek a három héttel ezelőtt Párizsban világbajnoki érmeket nyert magyar fodrászok és kozmetikusok, valamint a Hungexpón nemrég befejeződött Euroskills verseny magyar fodrász résztvevői is.

A kiállítás látogatói a rendezvényen találkozhatnak például az Adrienne Feller, Académie, Ilcsi, Charlotte Meentzen, Revlon, Lash & Lashes, Dr Hazi, Alissa Beauté, Tigi, Bielenda, Cosmix, Indigo Nails, a CND Nail Lounge, Karaja, Panarom, Olaplex, Peggy Sage, Szépségakadémia, Sugarbearhair vagy a TianDe márkákkal is. A márkák teljes és még bővülő listája itt megtekinthető.

A kiállítás 26-án, pénteken 10.00–19.00-ig, szombaton és vasárnap 10.00–18.00-ig tart nyitva.

Szakemberek és kiállítói e-tickettel rendelkezők számára, online regisztrációt követően a belépés ingyenes. Ugyancsak költségmentes a kiállítás látogatása Glamour-kupon felmutatásával (a kupont látogatói karszalagra kell cserélni a III-as fogadócsarnokban a hoszteszeknél).

Az első 1000, online regisztrált jegyvásárló számára ajándék negyedéves  előfizetéssel a jegyár: 1300 Ft + 250 Ft kezelési költség.

Online elővételben vásárolt belépőjegy, regisztráció nélkül: 1800 Ft +250 Ft kezelési költség jegyenként.

Napijegy a helyszínen: 1800 Ft, kedvezményes jegyek: 1300 Ft.