Változatos családi programok novemberben is a Kultúrkúriában!


Az aranyszőrű bárány meséje és a Makám együttes adventváró koncertje várja a családokat.

 

2018. november 19. hétfő 10:00-11:00

Babaszínház: Szivárványhinta

Első színházi élmény 0-3 éveseknek a Bóbita Bábszínház előadásában

Akármilyen hihetetlen, a csecsemők, a három éves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a színházi előadásra. Persze nem akármilyenre, hanem kifejezetten nekik készülő játékokra. A 20 perces előadásban egy utazáson vehetnek részt az apróságok: elkísérhetik a kedves nyuszikat a hétszínű szivárvány selyemfelhő csíkjaihoz, kocsin, hajón, vonaton, hintán röpülve, ismert mondókák és gyerekdalok varázslatával, anya ölében ringva. Az előadást követően az apróságok megfoghatják, megsimogatják, dögönyözhetik a játékban szereplő bábokat, díszleteket, kipróbálhatják, játszhatnak vele. Az esztétikai élmény, annak közös megélése, otthoni felidézése, s újraélése a csecsemő-szülő kapcsolat erősítésén, elmélyítésén túl, új tapasztalatokkal, ismeretekkel gazdagítja a kisgyermeket – hatékonyabban, mint bármikor későbbi élete során.

Az előadásra jegyek korlátozott számban vásárolhatók. Javasolt az előzetes jegyvásárlás. Nagy érdeklődés esetén előadásunkat megismételjük 11 órától.

Jegyár: 1200 Ft

2018. november 23. péntek 09:00-12:00

Tádé-bérlet: Az aranyszőrű bárány - Kormos István három meséje versben

A Kabóca Bábszínház előadása óvodásoknak két időpontban, 9 órakor és 10.30-kor

Kormos István jó néhány népmesét versbe írt. Ebből választottunk hármat: az első egy torkos farkasról, a második egy fondorlatos mackóról, a harmadik pedig a csudamód táncoló, aranyszőrű bárányról szól. Ami a három mesét összefűzi: Kormos csodálatos verses szövege, valamint Ágoston Béla változatos zenei világa. A három mese háromféle látványvilág.

Az előadást 4 éves kor felett ajánljuk

Jegyár: 1200 Ft

2018. november 25. vasárnap 11:00-12:00

A Makám együttes adventváró gyermekkoncertje

A kelet-európai dallamvilág hagyományaiból építkező, jellegzetes hangzásvilággal rendelkező Makám együttes interaktív családi műsora kisebbek és nagyobbak számára az ünnepvárás jegyében. A Makám együttes utazásán végig járjuk kis állatbarátainkkal az évkört, az évszakokat és a téli erdőn összetalálkozunk a Betlehembe tartó Háromkirályokkal is.

Jegyár: 1000 Ft