Ünnepek előtti kikapcsolódás a Kultúrkúriában


Nemcsak a Klebelsberg Kunó Hét és a népszerű vasútmodell kiállítás várják a látogatókat - minden korosztály talál kedvére valót a Kultúrkúriában novemberben is!

2018. november 18. vasárnap 17:00-20:00

Portré Plusz - Kondor Katalin beszélgetőműsora

Vendég: Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő. Német apa és magyar anya gyermekeként mindkét ország politikájának jó ismerője. Segít abban, hogy jobban érthessük Németország mai álláspontját világpolitikai kérdésekben. Migránsügyben igen sok helyről szerzett tapasztalatot, és a kulturális különbségekről is sokat tud beszélni.

2018. november 20. kedd 18:30-19:45

Művészettörténeti előadás - Szent Katalin

Ludmann Mihály művészettörténész előadása

Az első Szent Katalin Alexandriában élt és ott fejezték le. Alakja kedvelt volt a képzőművészetben, jellegzetes attribútumáról, a széttört kerékről könnyű felismerni. Neve népszerű keresztnév volt, és ezt viselte Sienai Szent Katalin is, aki a XIV. században élt és sokat tett a pápaság Avignonból Rómába való visszaköltöztetéséért. A kedvelt művészettörténeti sorozat képekkel illusztrálva mutatja be a két női szent ábrázolását.

Jegyár: 800 Ft

2018. november 16. péntek 10:00-11:00

Muzsikus Klébzelet- Nemzetek Zenéi

Finom hangzatok a francia zenében

Km: Gonda Katalin (zongora) és Sándor Balázs (klarinét)

Eckhardt Gábor zongoraművész lebilincselő, szórakoztató előadása a zene birodalmában sok hangzó illusztrációval kisiskolásoknak.

Jegyár: 600 Ft

2018. november 11. vasárnap 19:00

Versek, dallamok, gondolatok

Házigazda: Radványi Balázs, Balog Péter

Vendég: Tobisz Tinelli Tamás, a Misztrál együttes alapító tagja

A klubban hallhatók a most megjelent a Daliás idők! lemez dalai, Arany János megzenésített versei felnőtteknek és gyermekeknek.

2018. november 24. 18:00 szombat

Echo II koncert - Táncos-zenés mulatság!

Az ECHO II. együttest Szilvássy Zsolt, az egykori legendás ECHO együttes vezetője, basszusgitárosa alapította zenész barátainak közreműködésével. Műsoruk a '60-as, '70-es évek slágerlistás számaiból és az Echo együttes számaiból áll.

2018. november 23. 19:00

Grazioso zeneszalon - Vendégünk Érdi Szabó Márta és Érdi Tamás

Házigazda: Detvay Mária Marcella

A zeneszalonban különböző művészeti ágak találkozása egy kellemes esten, mintha a régi híres párizsi szalonok vendégei lennénk, ahol híres művészek léptek fel, s a vendégek a kor legjobb tudósaival, filozófusaival vitatkozhattak.

A belépés díjtalan.

2018. november 28. szerda - 2018. december 20. csütörtök

FÉNYINFÓ - Sóváradi Valéria Munkácsy-díjas festőművész kiállítása

A kiállítást megnyitja Feledy Balázs művészeti író 2018. november 28-án 18 órakor.

"Sóváradi Valéria képein valóságos, de sokszor valószínűtlennek ható fényforrások sugárzó tárgyak kerülnek a vásznakra. Többnyire a karácsonyi (téli) időszakhoz kötődő, banalizált  jelenségek ezek: kandeláber motívumok, meghajlított üstökösök, fenyőfák, őzek és szarvasok, varázslatos fényfüggönyök és fényfűzérek. Az ünnep kiszakad az otthon intimitásából és magának követeli a házak és a városok közé zárt tereket. A deszakralizált fény egyre természetellenesebben viselkedik, ezzel együtt a történetek is kiíródnak a képekről és megérint bennünket a bizarr, metafizikus űr." - Hemrik László művészettörténész, Ludwig Múzeum

2018. november 25. vasárnap 17:00-18:10

Hangutazás és hangfürdő - 14 éves kortól

Stresszoldó kikapcsolódás Bársony Bálinttal

Bársony Bálint pesthidegkúti illetőségű zenész és zeneszerző. Tudását Nepálban szerezte a hangtálak autentikus mestereitől és készítőitől. A hangterápia utazás a hangok végtelen birodalmában.

A foglalkozásokat vasárnapi napokon  17.00-18.10 óráig tartjuk. Nagy érdeklődés esetén az alkalmat 19.00 órától megismételjük. Időpontok: november 25. december 9.

Jegyár 3 000Ft/fő/alkalom

A foglalkozásra előzetes regisztráció és jegyelővétel szükséges! Regisztráció: kingat@kulturkuria.hu

Jegyvásárlás: Klebersberg Kultúrkúria, 1028. Templom utca 2-10.

Nagyné Tóth Kinga szervező +36 20/ 249 1580

2018. november 25. 15:00

Adventi koszorúkészítés

A résztvevők egyedi, saját ízlésüknek megfelelő koszorúkat készíthetnek szakképzett virágkötő segítségével.

Az alapanyagok a helyszínen megvásárolhatók: adventi koszorú anyagköltsége: 3000 Ft. Ajtókopogtató anyagköltsége: 2200 Ft