Élményalapú programozó kurzusok gyerekeknek a II. kerületben


A Logiscoolt 2013-ban Magyarországon hozták létre, kifejezetten azzal a céllal, hogy a programozást, a digitális írástudás elsajátítását új, kreatív módon Európában is elérhetővé tegye diákok számára. Innovatív oktatási módszerükkel és franchise-rendszerükkel elsőként jelentek meg a piacon. A gyors sikerélményt kínáló tanulási folyamat során a gyerekek szinte észrevétlenül sajátítják el a logikus, algoritmikus gondolkodást, illetve a programozás legfontosabb alapelveit.

 

Hazánkban 39 iskolájuk működik, de rengetegen érdeklődnek a Logiscool által kitalált és évek óta sikeresen működő modell iránt. Világszerte már 12 országban vannak jelen, ezek közül három a tengeren túl található.

A világ különböző pontjain más és más időpontban indulnak el a 2. féléves kurzusok, Magyarországon, és így a Logiscool Buda-ban február 4-én.

  • A Tárogató úti épületben az egyik legkorábban megnyitott Logiscool iskola működik, sok diákjuk már 7-8 félévet is eltöltött itt.  Heti 6 napon, napi 2 idősávban, 4 tanteremben folyik az oktatás, kis létszámú csoportokban. Nagyon népszerűek a nyári táboraik is, ahol nyaranta több, mint 400 gyerek fordul meg.

A kurzusok indulása előtt természetesen lehetőség van bepillantani a Logiscool iskolák életébe, illetve az oktatás menetébe, hiszen január-február során rendszeresen szerveznek nyílt napokat. Ezeken a hétköznap esténként, illetve hétvégeken tartott ingyenes rendezvényeken szeretettel várják a gyerekeket ÉS a szüleiket is.

Miközben a gyerekek egy vidám programozó élményórán vesznek részt, ahol elkészíthetik életük első számítógépes játékát, addig a szülőknek egy informatív, mégis kötetlen beszélgetésen lehetőségük van megismerkedni a Logiscool módszerrel.

Új kurzusok a Logiscool kínálatában!

Egyre több kurzustípus közül tudnak választani a diákok.

A Logiscool alappillére a Programozó kurzus, ahol a félévek során a diákok egyre összetettebb feladatokat oldanak meg, interaktív animációkat, játékokat, programokat készítenek. A Logiscool új, saját, egyedi fejlesztésű speciális oktatási platformja (Scoolcode) igazodik a diákok életkorához és tudásszintjéhez, emellett játékosan tanítja meg őket a jövő tudására, a programozásra. Oktatóik fiatal egyetemisták, akik életkorban közel állnak a gyerekekhez, így könnyedén megtalálják velük a megfelelő hangnemet. 

A Bridge Bizniscool a Bridge Budapest és a Logiscool közös projektje, amelynek célja, hogy játékos módon mutassa be a gyereknek a vállalkozói és üzleti szemléletmódot, illetve a vállalkozások működését. A kurzus során a résztvevők a csapatuk megalakításától egészen egy saját vállalkozás - például egy csoki- vagy egy játékgyár - részletes tervének bemutatásáig jutnak el. 

A nyári táborokban már nagy sikernek örvendő videókészítés februártól kurzus formájában is elérhető a kínálatban. A diákok elsajátíthatják a videóvágás alapelveit és gyakorlatát. Megtervezik saját filmjeiket, egyénileg és csoportokban is forgatnak. A megtanult különböző vágási- és szerkesztési technikákat, illetve filmelméleti alapokat a gyakorlatban hasznosítják. Begyakorolják, hogyan készíthetnek feliratokat a videóikra, illetve, hogy hogyan használják a különböző effekteket.

A Codia egy magyar fejlesztésű, játékos oktatási platform, amivel a gyerekek közvetlenül tudják a saját Minecraft-világukat a Logiscoolban már megismert parancsblokkokhoz hasonlóan programozni. A diákok a kurzus végére elkészíthetik az általuk leprogramozott, kihívásokkal, saját készítésű grafikákkal és hangokkal teletűzdelt kalandpályájukat.

Továbbra is szerepel a Logiscool kínálatában a Digitális Alapozó kurzus, amit az első osztályosoknak ajánlanak, nekik is csak a tanév második felétől. A kurzus célja a digitális írástudás alapjainak megismertetése és a tudatos számítógép-használat kialakítása. Az itt megszerezhető ismeretek és képességek remek alapot nyújtanak a későbbi kurzusok elvégzéséhez is.

További részleteket itt talál a programozó iskola kurzusairól.

A Logiscool Buda szeretettel vár minden régi és új diákot!