AVATAR: Fedezd fel Pandorát! – világszenzáció Budapesten


Európában először Budapesten debütál James Cameron sikerfilmje alapján készült új, interaktív kiállítás február 2-án, az Andrássy Élményközpontban.

A tengerentúlon nagy sikert aratott AVATAR: Fedezd fel Pandorát! elnevezésű tudományos-fantasztikus kiállítás a maga valójában mutatja be a grandiózus Avatar filmből ismert Na’vik csodavilágának lélegzetelállító környezetét, inspiráló kultúráját és különleges teremtményeit.

James Cameron közel 237 millió dolláros költségvetéssel készült Avatar című filmje 2009-es decemberi bemutatóját követően minden idők lenagyobb jegyeladását hozta, amely 2,8 milliárd dolláros bevételt jelentett. A film több szempontból is úttörőnek számít, hiszen amellett, hogy 60%-ban számítógépes grafikákkal készült, Cameron kasszasikere a világ első teljesen 3D-s élményt nyújtó filmje.

A kiállítás hű a kerettörténethez, hiszen a 21.századból egyenesen a 22. században repíti el a látogatókat a legmodernebb, multiszenzoros interaktív alkalmazások segítségével. Így a vendégek láthatják, érezhetik és tapinthatják Pandora csodáit. A bolygó lenyűgöző növényvilága mellett, az egzotikus vadvilág is életre kel. Életnagyságú Páncélosló, Viperafarkas és Ikrán várja a film rajongóit.

Külön terem mutatja be a közel 3 méter magas humanoid őslakosok, a Na’vi-k kultúráját, művészetét és különleges nyelvét, illetve az általuk nagybecsben tartott Lelkek Fája is elkápráztatja a kiállításra érkezőket.

AVATAR: Fedezd fel Pandorát! kiállítás nagy hangsúlyt fektet az edukációs elemek szerves beépítésére azáltal, hogy összehasonlítja Pandora és a Föld tudományos törvényszerűségeit. A növény-és állattan mellett a csillagászat, kulturális antropológia, fiziológia, földrajz és technika is komoly szerephez jut az egyedülálló utazásban.

Éld át Te is a csodát, fedezd fel Pandorát!

Bővebb információ a kiállítás honlapján: www.avatarkiallítas.hu