Oriental Doctor - a hidrogél tapaszcsalád


Jótékony orvoslás, láz-és fájdalomcsillapítás ismert gyógynövények és a víz hűsítő erejét kombináló praktikus tapaszokkal. Természetesen, hatékonyan, okosan - egyedülálló hidrogél tapaszokkal!

Megfázás, eldugult orr, láz tavasszal – van természetes megoldás!

A szép idő dacára tavasszal megugrik a náthás, megfázásos megbetegedések száma a szeszélyes időjárásnak, téli vitaminhiánynak köszönhetően. Egy eldugult orr felnőtteknek is gond, gyermekkel pedig olyan teher, ami talpon tudja tartani az egész családot egy éjszakán át. Milyen természetes alternatíva érhető el, ha nem akarunk lohasztó orrcseppeket, spray-ket bevetni, amelyek túlhasználat esetén csak tetézik a bajt? Mihez nyúlhatunk szülőként, ha egy hőemelkedés idején hallgatnánk az orvosra, nem nyúlnánk egyből lázcsillapítóhoz, de nem néznénk tétlenül a gyermek panaszait sem? A Spiranto légzéskönnyítő tapaszt, Frio Pad hűtőtapaszt pont erre találták ki! Működésükről kérdeztük Dr. Lenkefi Ida Ágota gyermekorvost.

Mit tudnak, mire alkalmazhatóak a modern tapaszok?

A modern tapaszok itthon épp csak bemutatkoztak, míg a világ számos országában ismerik, alkalmazzák őket hosszú évek óta a klasszikus kezelés kiegészítésére, természetes alternatívájaként. Ezekben az orvostechnikai eszközökben a hagyományos gyógyítás megoldásai, hatóanyagai találkoznak napjaink gyógyszeripari laboratóriumainak csúcstechnológiájával. Az eredmény? Olyan megbízható, a hőemelkedés és láz okozta rossz közérzet javítására (Frio Pad hidrogél tapasz) vagy orrdugulásos panaszok, orrfolyás megoldására (Spiranto légzéskönnyítő ruhatapasz) alkalmazható tapaszok, melyek épp úgy állandó, ellenőrzött összetétellel készülnek, mint a receptre kapható tabletták. Azonban mivel nem tartalmaznak mesterséges hatóanyagokat, nem tudjuk velük elrontani az adagolást vagy a beavatkozás mértékét a test folyamataiba.

Orrdugulásra, orrfolyás esetén használhatunk légzéskönnyítő tapaszt?

A Spiranto légzéskönnyítő ruhatapasz az orrdugulásos-, orrfolyással járó panaszok megszüntetésében segíthet. Könnyen rögzíthető a ruhára, pizsamára. Természetes hatóanyagai az eukaliptusz-, menta- és levendula balzsamolajok párolgása segíti a fellélegzést. A növények fertőtlenítő, nyugtató, vírusölő hatásúak, olajaik összetevői az orr nyálkahártyáján keresztül felszívódva teszik a dolgukat. A tapaszok biztonságosak, kényelmesek és szükség esetén gyógyszeres kezeléssel kombinálva is használhatóak. Felnőtteknek kényelmes megoldás, ráadásul a gyermekek is szívesen veszik a használatukat, hiszen öntapadós kialakításuknak hála, nem kell tartogatni, plusz az orrba se kell semmit becseppenteni, fújni alkalmazásukkor. A lohasztó orrcseppekel szemben, amelyek használata érösszehúzó hatóanyagaik, tartósító összetevőik miatt egy hét után nem javasolt, a tapaszokkal nincs ilyen kockázat.

Mostanában az orvosi ajánlások szerint nem célszerű egyből lázcsillapítót használni, de akkor milyen más egyéb lehetőség van?

A modern orvosi ajánlások szerint a leggyakoribb vírusfertőzések esetében első lépésben hagyni kell, hogy a szervezet maga tegye a dolgát. Egy azonnal bevetett gyógyszerrel ez ellen dolgozhatunk.

A Frio Pad homlokra helyezhető hűsítő hidrogél tapaszt kimondottan gyermekek számára találták ki a hőemelkedés, láz miatt kialakuló fejfájás, rossz közérzet javítására. Az innovatív központi magjából párolgó víznek hála képes 8 órán át hűteni az érintett területet. Maga a tökéletes borogatás: enyhülést hoz a homloknak, de nem csöpög, nem kell előzően jegelni, és mivel öntapadós, így a helyén marad. Kisgyermekek szívesen veszik használatát, hiszen a folyamatos hűsítő érzés nagyon jól esik egy lázas kis homloknak.

Az OrientalDoctor tapaszcsalád orvostechnikai eszközei vény nélkül megvásárolhatóak a patikákban, forgalmazójuk az OD Medic Kft. Használatuk két éves kor felett javasolt!

Bővebb információ a honlapon: www.orientaldoctor.hu

Webshopos vásárlásra lehetőség a következő patikákban van:

PrevencióPatika: www.prevenciopatika.hu

Mpatika: www.mpatika.hu

Arcanumpatika: www.arcanumpatika.hu