Fuss a csúcsra, előzd meg a Fogaskerekűt!


Kihívásra fel! A Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. a Hegyvidéki Önkormányzattal közös szervezésben immáron XVI. alkalommal rendezi meg az “Előzd meg a Fogaskerekűt!” elnevezésű futó-kerékpáros-túrázó sporteseményét.

Az április 27-én, szombaton esedékes verseny címe, egyúttal hűen tükrözi az indulók elé állított legfelemelőbb célt, vagyis, hogy előbb szakítsák át a célvonalat, mint a Fogaskerekű vasút. A XII. kerület természeti és domborzati lehetőségeit kihasználva az egyes kategóriák a Fogaskerekű alsó állomásától (Szent János Kórház) a járattal időben egyszerre indulva hódítják meg a csúcsot, azaz a Széchenyi-hegyet.

A versenyútvonal a sínpályához legközelebbi utakon került kijelölésre, így a bátor sportolóknak többször is alkalmuk nyílik kitekinteni “ellenfelükre”, hogy hozzájuk képest hol tart a “vasszörnyeteg”. Azonban nemcsak a tömegközlekedési jármű szélsebessége állítja megpróbáltatások, verejtékes munka elé az indulókat, hanem a 4,5 km-es táv alatt rájuk leselkedő 325 méteres! szintkülönbség is.

A Fogaskerekű megelőzése okozta erkölcsi győzelem mellett további ösztönzőket is találnak a különböző versenyszámok képviselői. Abszolút kategóriában az első öt helyezett női és férfi futót pénznyereménnyel, míg az abszolút első öt helyezett női és férfi kerékpárost ajándékutalvánnyal díjazzák.

A szervezők körültekintően gondolnak az összes potenciális indulóra, ezért az állatbarát, de őket a verseny erejéig nélkülözni nem tudó sportolni vágyók számára találták ki a kutyás futást, azoknak akik kedvencük társaságában vágnának neki az embert és állatot próbáló távnak. Az ő rajtjuk a futókkal egyszerre, ám a mezőny végéről történik.

Egy másik szintén nagy csoportot lefedő kezdeményezés a kettő és négy fős váltó versenyszámok. Itt a sportbarátok, családok mellett a különböző vállalatoknál dolgozók számára is esély nyílik a munkahelyi kapcsolatteremtés kialakítására, szorosabbra fűzésére. Amellett, hogy a kollégák cégüket képviselve jelenhetnek meg az eseményen, jelentős tehermentesítéssel okozhat nekik, hogy a küzdelmes távolságot nem egyedül, hanem társaikkal megosztva kell teljesíteniük. Így a csapatban való futás motiváló hatása mellett kevesebb métert is kell megtennie az indulóknak.

A kevésbé extrém szórakozást keresők számára könnyen teljesíthető túrával is készülnek a Hegyvidéki Sportközpont munkatársai. Buda egyik legszebb zöldövezetén kanyargó túraútvonalon, a Tündér-sziklát érintve az Anna-réten keresztül érkezhetnek meg a résztvevők a célterületre. Az ösvényeken haladva a kirándulók testközelből figyelhetik meg az erdei élővilágot, illetve több tisztáson, kiszögellésen a főváros mesés látképe is elénk tárul. Bízva a kellemes időjárásban, a szervezők 4 ponton is frissítőkkel, kisebb “energiabombákkal” várják a megfáradt barangolókat, a kisiskolások számára pedig rövid, játékos feladatok is lesznek.

A megközelítőleg 7 kilométeres táv ideális hétvégi program családoknak, baráti társaságoknak, akik nevezésük elküldésével és részvételükkel biztos, hogy pozitív értékekkel és jókedvvel gazdagodnak a “kiruccanás” alatt. A kisiskolásoknak pedig egy remek közösségépítő lehetőség, hiszen egy különleges osztálykirándulásba csöppenhetnek bele, amelynek a végén természetesen az ajándékok sem maradhatnak el. Ugyanis a célbaérkezők, a verseny távjától függetlenül szponzoraink meglepetéseit tartalmazó befutócsomagban, az esemény logójával ellátott egyedi éremben és pólóban részesülnek.

A sportrendezvény természetesen nem ér véget a sportolók célba érkezésével, ugyanis az ünnepélyes díjátadó előtt és után látványos kiegészítő programok is várják a nagyérdeműt. Tánc együttesek, énekes produkciók mellett a latin életérzést átadó Zumba® bemutató és tombola sorsolás is a jó hangulat megőrzését és a sportdélelőtt meghosszabbítását szolgálja.

Nevezzetek minél előbb, hiszen Budapest 2019 Európa Sportfővárosa projekt jóvoltából az első 100 nevező 50%-os kedvezményt kap a nevezési díj árából.

Találkozzunk április 27-én szombaton 9:37-kor  és előzzük meg együtt a Fogaskerekűt!

További információ és nevezés: http://hegyvideksport.hu/elozd-meg-a-fogaskerekut-2019/