A hagyományos gyermekbúcsúval nyitja a nyarat a Kultúrkúria


Tekintsük meg a hónap fotóit kerületünkről, és az élet szépségét bemutató festményeket, kacagjunk együtt Woody Allen darabján és zárjuk az évadot, nyissuk a nyarat a hagyományos, népszerű gyermekbúcsúval júniusban, a Kultúrkúriában.

2019. május 20. hétfő - 2019. június 16. vasárnap

A Hónap Fotói a II. kerületről - csoportos fotókiállítás

Válogatás a Budai Polgár által meghirdetett fotópályázat legjobb műveiből

A Budai Polgár, a II. kerület lapja 2015-ben hirdette meg első alkalommal egész éven át tartó fotópályázatát. Olyan fényképeket vártak olvasóiktól, amelyek a II. kerület szépségeit, sokszínűségét, értékeit, érdekességeit mutatják be. Hónapról hónapra nagyon sok különleges fényképet kaptak – a legsikerültebbeket meg is jelentették az újságban is megjelentették.

Kiállításunkon a 2015-2018–as évek A Hónap fotója pályázat nyerteseinek fotói láthatóak.

2019. június 2. vasárnap 19:00

Dalnokklub - Versek, dallamok, gondolatok

Házigazda: Radványi Balázs és Balog Péter

Vendég: az Új Gereben Együttes

Az együttes a több mint három évtizedig működő Gereben együttes nyomdokain haladva 2018-ban alakult. A régi társaságból három tag alapította, bevonva Debreczeni-Kis Helga citerást. Az együttes stílusára az improvizatív népzene, a citerajáték széles lehetőségeinek a keresése jellemző. A két citera és a koboz mellett dob- és gardonkíséret jelenti a ritmushátteret.

Az együttes tagjai:

 • Debreczeni-Kis Helga: citera; a „Fölszállott a páva 2017” c. vetélkedő legjobb szólistája
 • Farkas Zoltán Batyu: dob, gardon, tánc; többszörösen kitüntetett táncművész, koreográfus
 • Szlama László: koboz; Junior Príma díjas
 • Túry Ferenc: citera; a volt Gereben együttes alapító tagja

Jegyár: 900 Ft

2019. június 3. hétfő - 2019. június 30. vasárnap

Az élet meseszép! - Riczkó Andrea, II. kerületben élő forma-, díszlet- és jelmeztervező művész.

A kiállítást megnyitja Dankó Virág, a II. kerület alpolgármestere 2019. június 6-án 17 órakor.

Közreműködik Sándor Dániel Péter gitáron.

Festményei az életigenlés himnuszai. A vidám nyaralók, a különleges színekben pompázó állatok és növények, a macskaköves utcák, a tengerparti házak, a színes játékok expresszív kavalkádja újra és újra táncot járnak a művész képein. Mostani gyűjteményes kiállítása 33 év munkáit öleli fel. 

2019. június 14. péntek 19:00

Woody Allen: Férjek és feleségek - Az Orlai produkció előadásban

Az egyik szakít és új szerelem után néz. A másik ettől sokkot kap, és hirtelen észreveszi, hogy talán új szerelem után kellene nézni... Akkor is együtt, vagy mostantól külön? Mi a jobb, mi az őszintébb, mi az üdvözítőbb? A nagy mulattató, Woody Allen komédiájában két pár kénytelen szembenézni házasságának állapotával. Melyik döntés jelenti a jó megoldást? Egyáltalán létezik mindenki számára jó megoldás? Röhejes helyzetekbe tudjuk hozni magunkat, annyi biztos...

Az előadás hossza: 1 óra 40 perc, egy részben

Szereplők: Ötvös András, Radnay Csilla, Járó Zsuzsa, Pataki Ferenc, Nagy Dániel Viktor, Ullmann Mónika, Gombó Viola Lotti, Ficzere Béla, Hunyadi Máté

Stáb:

 • Író: Woody Allen
 • Színpadra alkalmazta: Zöldi Gergely
 • Díszlet-jelmez: Ondraschek Péter
 • Rendező munkatársa: Skrabán Judit
 • Plakát: Csáfordi László
 • Rendező: Szabó Máté
 • Producer: Orlai Tibor

Jegyár: 3800 Ft

2019. június 23. vasárnap 16:00

GYERMEKBÚCSÚ - Hagyományos évadzáró gyermekmulatság

Csalóka Péter - a Pupetta Társulat előadása, a Hahó együttes vidám műsora, Pegazus mesés játéktár, Felhővadászat, Tekergőtér - az izgalmas játékok tere, kézműves játszóház, arcfestés, hempergő, logikai és ügyességi játékok  és párasátor várják a gyerekeket.

CSALÓKA PÉTER - A PUPETTA TÁRSULAT VIDÁM ELŐADÁSA

Egy, kettő vagy esetleg három legény van talpon e vidéken, de az egyik jány. E jól öltözött legények épp oly csalafinták mint meséjük hőse a Csalóka Péter de ők nem csak azokat csapják be akik megérdemlik hanem titeket is. Avagy nemcsak titeket hanem magukat is?. Ha kíváncsiak vagytok ki tud nagyobbat mondani, vagy hogyan látja el baját a bírónak a felesége avagy hogyan fér el három nagyhangú dudás egyetlen "csárdában" akkor köztünk a helyed. Az előadás fonalához sajnos kevés e három lélek, szükség van rád is, hozd el leghangosabb hangod is.

A HAHÓ EGYÜTTES MŰSORA

Valószínűleg sok család ismeri a Földlakó című bájos gyerekslágert, mely Kardos-Horváth Jánoshoz fűződik. A fiatal apuka legújabb formációja a Hahó Együttes, melyet három másik apukával alapított. A csapat szellemes, izgalmas szerzeményeket ír,  a móka és kacagás garantált.

Az együttes tagjai: Kardos-Horváth János - ének/gitár, Prommer Patrik - ének/dob, Domokos Tibor - ének/billentyű, Fodor Balázs - ukulele/furulya/ének/móka

FOLYAMATOS PROGRAMJAINK:

VARÁZS TAMÁS BŰVÉSZ MŰSORA

PEGAZUS MESÉS JÁTÉKTÁR:

Játék meseszereplőkkel és a mesékben szereplő tárgyakkal

Tessék, tessék, csak tekergessék: Izgalmas szerkezetek, szórakoztató feladatok kicsiknek és nagyoknak!

TEKERGŐTÉR

Egyedi tervezésű és kivitelezésű játékok gyűjteménye. Olyan játszótér, ahol a gyerekek és játékos kedvű szüleik egyaránt jól szórakozhatnak és próbára tehetik ügyességüket. Ezen a játszótéren lehet tekerni - forgatni - húzni - tolni - billenteni - fújni - és főleg gurítani. A szabályok minden esetben egyértelműek, a sikerélmény és a jó hangulat garantált.

A JÁTSZÓKERTBEN kézműves játszóház, arcfestés, hempergő, logikai és ügyességi játékok várják a gyerekeket, családokat.

A belépés díjtalan. Eső esetén rendezvényünket a Kultúrkúria épületében tartjuk meg.