Auguszt 150 éve


Egyedülálló hazánkban az, amit a méltán híres Auguszt cukrászda immár 150 éve képvisel. Ünnepélyes reggelivel készülnek az évforduló alkalmából Borbás Marcsival.

 

Az Auguszt famíliának immár az ötödik generációja viszi tovább a nevet és a cukrászmesterséget, nagy dolog ez, nemcsak ebben a szakmában, hiszen más iparos-kereskedő dinasztiát alig találnánk ilyen hosszú korszakot átívelő munkássággal.

De mi a titok?

A titok a nők szerepe, helytállása, kitartása, lelkesedése az Auguszt cukrászdák történetében. Az asszonyok erejére minden generációban lehetett számítani – ahogy most is lehet. Őket bizony a szoros családi kötelékeken túl még valami összetartja, ez pedig a munka szeretete. Az Auguszt família minden egyes tagja érintett az üzleti és a szakmai sikerben, páratlan energiával és tiszteletre méltó összefogással viszik tovább a hagyományt és a mesterséget. Jelentős szerep jut az ötödik generációnak, Auguszt Olga három lányának is: Auguszta viszi a pavilont, Franciska ügyvédként a jogi ügyek felelőse, Flóra vezeti a belvárosi boltot. Egy család, amely már 5 generáció óta őrzi ezt a kincset, a tudást, a hagyomány tiszteletét. Immár 150 éve.

„A név kötelez. Nem könnyű feladat megfelelni az ősök szellemének, de ez engem még inkább inspirál. Nem tartozom az invenciózus cukrászok közé, mint elődeim, akik a nagypapa születésnapjának kerek évfordulóira mindig valami különlegességgel rukkoltak elő.„– mondta el Auguszt Auguszta, aki az Auguszt Pavilont vezeti sosem lankadó lelkesedéssel és folyamatosan megújuló energiákkal.

Az Auguszt azon ritka történetek egyike, ahol a családi vállalkozás nem a feszültségek forrása, hanem legértékesebb kincsük a családba vetett évszázados, megingathatatlan hit. A család hatalmas energiával, bájjal és páratlan kitartással űzi ezt a mesterséget. A hagyománytisztelet és a feltartóztathatatlan hódító szellem ötvözése ritkán fellelhető ilyen termékeny egyensúlyban.

A sok munka gyümölcseként Auguszt Olga idén átvehette a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét