Szürkehályog műtét: melyik műlencsét érdemes választani?


Jóllehet a szürkehályog népbetegségnek számít a 65 éven felüliek körében, azon kevés betegségek egyike, ami tökéletesen és fájdalommentesen kezelhető, ráadásul a betegség korai szakaszában is gyógyítható. Ha szakértő kezekben szeretne megszabadulni a szürkehályogtól keresse a Focus Medicalt a legjobb minőségű, prémium kategóriás műlencse-választékával!

A szürkehályog az életkor előrehaladtával sajnos bárkinél kifejlődhet. Ám a betegség jól kezelhető: a szürkehályog műtét során eltávolítják az elszürkült szemlencsét, s a helyére műlencsét ültetnek. A Focus Medicalnál végzett szürkehályog műtét teljesen fájdalommentes beavatkozás, melyet altatás és injekció adása nélkül, csepp-érzéstelenítéssel végeznek, s mindössze maximum fél órát vesz igénybe.

Milyen műlencsék közül választhatunk?

A megfelelő lencsetípus kiválasztásánál szakorvosunk minden esetben segít. Figyelembe veszi a páciens életmódját, munkáját, mindennapos tevékenységeit és azt, hogy milyen távra szeretne élesen látni.

A Focus Medicalban többféle prémium műlencse közül választhat:

Monofokális műlencsék

A monofokális, vagy egyfókuszú műlencsék, egy adott fókusztávolságra biztosítanak tökéletes látást szemüveg nélkül. Vagyis a kezelt személy a lencse beültetése után vagy távolra, vagy közelre fog jól látni. A másik távolságra azonban szemüveget kell majd viselnie.

Trifokális műlencsék

A trifokális műlencsék három fókusztávolságra is tökéletes éles látás biztosítanak. Ezekkel a lencsékkel egészen közelre, közepes távolságra és távolra egyaránt élesen láthatunk. Viszont ennél a lencsénél számolni kell kevésbé jó fényviszonyok mellett kontrasztérzékenység csökkenéssel.

 

Tórikus műlencsék

A tórikus műlencsék azok számára jelentenek megoldást, akik cilinderes szemüveget hordanak. Valamennyi műlencse típus kombinálható tórikus korrekcióval.

Ha szakértő kezekben szeretne megszabadulni a szürkehályogtól keresse a Focus Medicalt a legjobb minőségű, prémium kategóriás műlencse-választékával!