Meghódítják a kürtőskalácsok a Városligetet


A 7. Kürtőskalács Fesztiválnak ismét a Városliget ad otthont október 11-13. között. Az édesszájú látogatókat rekordszámú kürtőskalács-készítő várja a Vajdahunyad vára mögötti parkos területen, ahol az ínycsiklandó kürtőskalács-desszertek mellett koncertek, színes gyermekprogramok és sok-sok meglepetés csábítja az őszi gasztroprogram kedvelőit.

„Ahogy azt már megszokhattuk, az idei év is hoz meglepetéseket a Kürtőskalács Fesztivál háza táján, ugyanis a gasztroesemény visszaköltözik a nagyközönség kedvenc helyére, a Városligetbe, ahol ezúttal a Vajdahunyad vár mögött elterülő tágas, igazi kürtőskalácsozós, piknikezős zöldövezetben, még szellősebb környezetben várjuk a háromnapos rendezvényükön az édesszájúakat.

Idén, kihasználva a helyszín adottságait, immáron 30 különböző kürtőskalács-készítő standja várja a látogatókat.

Természetesen a jól bevált ízek mellett találkozhatunk majd az Édes Mackó Kürtőskalács-cukrászda desszert-különlegességeivel, izgalmas, új ízekkel, formákkal és méretekkel, glutén-laktózmentes és fitness kürtőskaláccsal.

De a jól bevált fesztiváli étkeken túl faszénen sült, sós falatokat is kóstolhatunk” – emelti ki a legcsábítóbb gasztroelemeket András Tünde, a Kürtőskalács Fesztivál rendezvényigazgatója.

A 7. Kürtőskalács Fesztiválon családi és gyermekprogramok, kvízjátékok, szórakoztató társasjátékok, mese- és bábelőadások színesítik az ősz legillatosabb eseményét.

Míg a kisebbeket a Kolompos Zenekar csalogatja táncba, addig a nagyobbak péntek este Puskás Petiékkel, a The Biebersszel bulizhatnak, szombaton Péter Szabó Szilvia ad nagykoncertet, vasárnap pedig a Tárkány Művek kalauzol el a tradicionális balkáni népzene világába.

 „Mert #kürtőskalácsoznijó

Részletek a www.kurtoskalacsfesztival.hu weboldalon.