LUX FILMNAPOK


November 13-15. között Magyarországon ismét az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatják be az Európai Parlament filmművészeti díjára, a LUX filmdíjra jelölt, döntős filmeket, az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája szervezésében. 

A versenyben lévő, változatos műfajú műveket a díj hagyományaihoz híven összeköti az európai identitás sokrétű kérdésköre és aktuális, mindannyiunkat érintő társadalmi jelenségek érzékeny ábrázolása. Látható lesz a konvenciók és a feminizmus helyzetét vizsgáló észak-macedón szatirikus dráma, az Isten létezik és Petrunijának hívják, a Cold Case Hammarskjöld című dán-svéd provokatív oknyomozó dokumentumfilm és a rendszerszintű korrupció visszásságait feldolgozó spanyol politikai thriller, A rendszer.

Ezúton szeretnénk meghívni Önt és partnerét a LUX FILMNAPOK programjaira! Mellékelten küldöm az esemény hivatalos meghívóját, amely a filmekről is tartalmaz rövid ismertetőt. Számítunk megtisztelő jelenlétére! Részvételi szándékát kérjük, jelezze november 12-ig az alábbi linkre kattintva, a kiválasztott film regisztrációs űrlapjának kitöltésével. (Természetesen több vetítés is választható):

Szakmai- és sajtó regisztráció az eseményre: http://urania-nf.hu/esemenyek/1650

PROGRAMOK

- november 13. 19:00, ünnepélyes megnyitó, majd Teona Strugar Mitevska Isten létezik és Petrunijának hívják c. filmjének vetítése
- november 14. 19:00 Mads Brügger Cold Case Hammarskjöld (Hammarskjöld, döglött akták) c. filmjének vetítése
- november 15. 19:00 Rodrigo Sorogoyen A rendszer c. filmjének vetítése