A dzsungel könyve és Halász Judit is eljön újra a Kultúrkúriába!


A két, évek óta nagy népszerűségnek örvendő előadás mellett Mikulásváró délutánra is várják a családokat az ünnepi időszakban.

2019. december 1. vasárnap 11:00 és 16:00

Dés László-Geszti Péter-Békés Pál: A dzsungel könyve

A Rudyard Kipling könyvén alapuló musical különlegesen látványos bábszínpadi változata a Harlekin Bábszínház előadásában látogatóink kérése alapján ismét a Kultúrkúriában szerepel.

Huszonhárom éve, hogy egy igazi sikertörténet indult útjára a Pesti Színházban. Új magyar musical született, amely töretlen népszerűségének és számos színházi bemutatójának köszönhetően mára klasszikussá vált. A farkasok között nevelkedett Maugli története fülbemászó zenébe és leleményes dalszövegekbe ágyazva, minden korosztály számára garantált szórakozást biztosít. A bölcs Balu, a féltőn óvó Bagira, a bosszút szomjazó Sír Kán története nem nélkülözi az izgalmakat, ahogyan az örökérvényű tanulságokat sem. A Harlekin Bábszínház elsőként tett rá kísérletet, hogy bábok és színészek által elevenedjen meg a musical.

"A dzsungel első számú törvénye: elsősorban mindenki a saját életbenmaradásáért felel. Ne állj szóba a majmokkal, ne feleselj Baluval, és vésd eszedbe: vedlés idején Ká nem csak rövidlátó, de nagyot is hall. Mindig légy udvarias, használd a mesterszavakat és tartsd tiszteletben Csil munkáját. Ha mindent megtanultál, akkor indulhatsz, de ne feledd: a Dzsungel Könyvét nem te írod, te csak lépkedsz a köveken, amelyek olykor olyan utakra is terelnek, ahol még nem járt más előtted. Felkészültél az utazásra?"

Maugli - Zádori Szilárd Balu - Herein János Bagira - Mészáros Pancsa Túna - Szűcs Réka Sír Kán - Sóvári Csaba Akela - Szilner Olivér Ká - Nánásy Ágnes Csil - Soó Gyöngyvér Majom - Szabados Böbe Továbbá: Maruzs Nikolett, Kovács Máté, Kiss Alexandra A bábszínpadi változatot készítette: Tóth Réka Ágnes és Halasi Dániel Báb-és díszlettervező: Csonka Erzsébet Koreográfus: Fosztó András Rendező: Halasi Dániel

Az előadást 2 felvonásban játsszuk, időtartama szünettel együtt kb. 140 perc. Az előadást 3 éven aluli gyermekek számára nem ajánljuk!

Az előadást 2 felvonásban játsszuk, időtartama szünettel együtt kb. 140 perc. Az előadást 3 éven aluli gyermekek számára nem ajánljuk!

Jegyár: 1900 Ft

2019. december 7. szombat 16:00-18:00

Csiribiri Mikulásváró családi délután

16:00 Suttog a fenyves - diafilmvetítés 17:00 Nokedli, a fehér krampusz történe - a Galóca Bábtársulás előadása Kézműves játszóház

Nokedli, a fehér krampusz történe - a Galóca Bábtársulás előadása

A jószívűség, kedvesség és segítőkészség a krampuszoknál komoly probléma. Nokedli, a kis fehér ördögfióka nagy gonddal küszködik, mert a csintalanság minden szikrája hiányzik belőle.

Ezért elindul szerencsét próbálni, hogy útjáról krampuszhoz méltóan igazi csibészként térjen haza.

Vajon sikerül neki?

Előadja: Illés Ilona és Zengő Ágnes bábszínészek

Kézműves játszóház

Jegyár: 1000 Ft

2019. december 14. 11:00

Játsszunk együtt! - Halász Judit adventi koncertje

A téli ünnepkörhöz tartozó dalok mellett az eddig megjelent zenei anyagokból hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Klasszikus és kortárs magyar költők verseit évtizedek óta énekli - a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek.

Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben. A zenei és előadói igényesség mellett játékosság, humor, fantázia és nagyon sok szeretet jellemzi a dalokat, melyeket kicsik és nagyok is együtt énekelhetnek a koncerteken.

18 megjelent lemez után először egész estés filmkoncertet forgattak a művésznővel, „Csiribiri” címmel. Legutoljára 2014 őszén jelent meg lemeze melynek cime „Kezdődhet a mulatság”. Legfontosabb küldetésének tartja fenntartani a családok, a gyerekek magyar költészet iránti érdeklődését és dalok formájában észrevétlenül szórakoztatva felhívni a figyelmüket az élet sok, fontos törvényére, amihez alkalmazkodnunk kell, ha a humanizmus etikája szerint akarunk élni.

A gyerekek - Magyarországon elsőként – a Mosoly-Rend lovagjának választották. A Vigszinház tagja, - a magyarországi UNICEF elnökségi tagja. A magyar állam Jászai Mari – és Érdemes Művész –díjjal, a Magyar Köztársasági Tiszti Keresztjével, valamint Kossuth díjjal jutalmazta eddigi munkáját.

2019. december 16. hétfő 10:00-11:00

Babaszínház: Egyik kicsi, másik nagy

Első színházi élmény 0-3 évesek számára a Vaskakas Bábszínház előadásban

Babaszínházi előadás Bartos Erika, Gryllus Vilmos, Kukorelly Endre, Lackfi János, Petőcz András, Szabó T. Anna és Varró Dániel költőink gyerekversei alapján.

Játsszák: Gergely Rozália Valenytik Anna

Rendező: Ujvári Janka Jászai Mari-díjas Zene: Rab Viki Tervező: Michac Gábor

A társulat a babaszínházról:

"Akármilyen hihetetlen, a csecsemők, a három éves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a színházi előadásra. Persze nem akármilyenre, hanem kifejezetten nekik készülő játékokra.

Tudós csoportok: pszichológusok, pedagógusok és művészek hosszú évek óta tartó vizsgálatai alapján ismert, hogy a művészi élmények már a méhen belüli életben is befolyásolják a fejlődést. A kínai császárnékról mesélték, hogy amikor állapotosak lettek, csak szép dolgokat volt szabad nézniük, hallgatniuk és szagolniuk, hogy a magzat is szép és kiegyensúlyozott legyen. Kínában már akkor tudták, amit a mai pszichológia tanít, hogy életünk első kilenc hónapja – még az anyaméhben – és az azt követő három év egész életünkre kihat. Irányt szab személyiségünknek, kreativitásunknak, lelki egészségünknek, egyszóval mindennek, ami bennünk később igazán fontos lesz. Az esztétikai élmény, annak közös megélése, otthoni felidézése, s újraélése a csecsemő-szülő kapcsolat erősítésén, elmélyítésén túl, új tapasztalatokkal, ismeretekkel gazdagítja a kisgyermeket. Hatékonyabban, mint bármikor későbbi élete során. A művészet ebben az életkorban segíthet talán a legtöbbet."

Az előadásra jegyek korlátozott számban vásárolhatók. Nagy érdeklődés esetén előadásunkat 11 órakor megismételjük. Javasolt az előzetes jegyvásárlás.