Hotel*** Írottkő - Kőszeg gyöngyszeme


Kapcsolódjon ki és felejtse el a rohanó világot! Találjon rá újra a csendre és békére! Kőszeg a festői szépségű, barátságos kisváros felejthetetlen pihenést kínál Önnek.

Kőszeg, a romantikus kisváros

Magyarország 100 csodájának egyike az Alpokalján elhelyezkedő történelmében és műemlékeiben gazdag kisváros, Kőszeg. Kőszeg Vas megye nyugati peremén, a Gyöngyös patak jobb partján, a Kőszegi-hegység lábánál elhelyezkedő kisváros. Az idelátogatót megérinti a középkor varázslatos hangulata, az élettel teli természeti környezet szépsége és a hegység egyedülálló, szubalpin klímája. Ódon házai, történelmi emlékhelyei sok látogatót vonzanak. A Jurisics tér műemlékegyüttese a középkori várral és városfallal országosan is kiemelkedő jelentőségű. A látogató a Jurisics-várban átélheti az 1532-es nagy török ostromot, a Chernel utcában – az egykori Úri utcában- az arisztokrácia eleganciáját, a történelmi belvárosban pedig a reneszánsz polgár nyugalmát.

Ébredéskor, ahogy kitekint az ablakon, a Kőszegi-hegység horizontja a napfelkelte lilás-vörös színeiben pompázik. Régmúlt idők hangulata 11 órai harangszóval, tündéri macskaköves utcácskák becsületkasszákkal, kristálytiszta levegő hegyi forrásokkal – mindez Kőszegen, a nyugati határszélen.

Kőszeg bájos főtere minden évszakban a kisvárosi miliő hangulatát kölcsönzi az ideérkezőnek. Legyen Ön is részese ennek az idilli pihenésnek, és kapcsolódjon ki az ódon házfalak között barangolva, vagy egy ízletes ebéd mellett a romantikus teraszok egyikén!

Esténként pedig nincs is jobb annál, mint amikor a kisváros utcácskái megtelnek tündöklő fényekkel, a macskaköves járdákon hópihét fúj a szél, a vár felől egy kis cica hazafele kóborol… Ön pedig mindezt áhítattal csodálja Kőszeg főterén, szállodánkból.

Hotel Írottkő***

Ha szállodánkban jár az ébredést követően az ablakon kitekintve Kőszeg romantikus főtere és műemléki belvárosa, valamint a környező hegység tárul a szeme elé; a kiadós reggeli után egy finom cappuccino a panorámás teraszon az ébredező főteret nézve, majd indulhat a napi program:

  • városnézés kettesben Kőszeg nyugodt utcácskáin
  • kerékpár- vagy gyalogtúra az Írottkő Natúrpark gyönyörű vidékein
  • egy jó könyv, amit már régen tervez elolvasni
  • fürdőprogram Bükfürdőn, Lutzmannsburgban, Rohoncon
  • ausztriai kirándulás Bécsbe, Grazba, Eisenstadtba
  • vártúra Lékán vagy Stadtschlainingban

A nap ideális befejezése egy pohár bor és ízletes vacsora szállodánk éttermében, kellemes, meleg idő esetén kerethelyiségünkben, a csillagos ég alatt. Kapcsolódjon ki és felejtse el a rohanó világot! Találjon rá újra a csendre és békére! Kőszeg a festői szépségű, barátságos kisváros felejthetetlen pihenést kínál Önnek.

Hotel*** Írottkő – Tó-Part Vendégház – Keresztkúti Erdei Pihenőhely

9730 Kőszeg, Fő tér 4.

Tel.: +36 94 360 373, +36 94 562 450

Email: info@irottko.hu

Web: www.irottko.huwww.topart.irottko.huwww.keresztkut.hu