Itt a farsang, áll a bál a Kultúrkúriában!


Lehet majd hangszert simogatni, kézműveskedni és a Kolompos Együttes húzza majd a talpalávalót!

2020. február 01. szombat 15:00

Farsangoló családi délután

15.45. Kelekótya haramiák - a Zirano Bábszínház előadása

Gerzson és Ödön, a két rettentő rabló nem riad vissza semmitől. Fortélyosabbnál fortélyosabb terveket kovácsolnak, készek mindent elkövetni, hogy olyan gazdagokká váljanak, akik csak a lábukat lóbálják. De sajnos hiába minden mesterkedés, hiába tervelik ki a tökéletes bűntettek egész sorát, mindig közbejön valami…

Egyszer azonban különös mesébe keverednek, és kénytelenek hőssé válni, ha akarják, ha nem. Most nincs segítségükre a bűnöző-ravaszság, hiszen nem elrabolni kell a királylányt, hanem megmenteni! Sőt mindjárt két királylányt, akiket rettenetes sárkányok őriznek! A botcsinálta vitézek sajátos módszereikkel próbálják leküzdeni az akadályokat, nehézségeket. Ebből bizony egészen furcsa mese kerekedik, minden a feje tetejére áll, de – mint minden igazi mesében – a hősök végül győzedelmeskednek, még ha a világ leghíresebb haramiáiról is van szó.

A Ziránó Színház előadásában elevenedik meg a humoros, szívmelengető történet, melyből még az is kiderülhet, hogy a rettenetes rablók nem is olyan rettenetesek…

Író-rendező: Veres András - Blattner díjas, Tervező: Rumi Zsófia, Zeneszerző: Dés András Játszók: Pfeifer Zsófia és Varga Péter Róbert

17:00 Farsangi mulatság a Kolompos Együttessel

Farsangi mulatság a gyermektáncházak, gyermekszobák, óvodák állandó vendégeivel, a hangulatjavító együttessel. Zenéjük nyomán táncra perdül a közönség apraja ás nagyja.

Vízkereszttől Húshagyó keddig tart a mulatságok, bolondozások, álarcos, maskarás bálok időszaka. Farsangi szokások, játékok, táncosügyességi vetélkedők szerepelnek a műsorban.

Tagok: Nagy Zoltán - ének, Szántai Levente - ének, Barna György - hegedű, Tímár Sándor - hegedű, Végh Gábor - nagybőgő

Kézműves játszóház

Jegyár: 1000 Ft

2020. február 15. szombat 16:00-17:00

Hangszersimogató - Bársony Bálint és zenekarának interaktív foglalkozása és minikoncertje 0 éves kortól.

„A zene, a kiapadhatatlan öröm forrása!”

Bársony Bálint és zenekarának interaktív foglalkozása és minikoncertje gyerekeknek és szüleiknek. Interaktív közös játék a hangszerekkel, mely során kicsiknek és nagyoknak egyaránt lehetősége nyílik a hangszerek hangjának megismerése-és az éneklés örömének átadására.

A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára népdalénekes, gyermekpszichológus. A koncerteket szombati napokon 16:00-17:00 között tartjuk.

Jegyárak: Felnőtteknek: 1000 Ft/fő/előadás. Gyerekeknek: 600 Ft/fő/előadás. 1 éves korig a részvétel ingyenes!

http://www.hangszersimogato.com/

Jegyár: 1000 Ft. A nagy érdeklődésre való tekintettel javasoljuk az elővételes jegyvásárlást!

2020. február 17. hétfő 10:00

Babaszínház: Jujj, jön a Rongymacska! - Első színházi élmény a Napsugár Bábszínház előadásában 0-3 éves korig

Van egy rendszerető macskánk, aki szeret gombolyaggal játszani. Persze a játék után szépen rendet rak, különválogatja színük és méretük szerint a fonalgombócokat. Amíg pihen, egy csintalan egér érkezik.. lesz is kalamajka, meg kergetőzés.

Zene: Lovas Gábor, Tervező: L. Deák Réka, Játsszák: Gyarmati Éva, Szőts Orsi, Rendező: Csortán Zsóka

Nagy érdeklődés esetén előadásunkat 11 órakor megismételjük. A korlátozott férőhelyek miatt javasolt az előzetes jegyvásárlás.

Jegyár: 1200 Ft

2020. február 21. péntek 9:00

Tádé-bérlet: Pettson és Findusz a Mesebolt Bábszínház előadása két időpontban, 9 órakor és 10.30-kor

Pettson magányosan él egy aprócska faluban. Nincs se felesége, se gyereke, se kutyája, se… Napjai szürke egyhangúságban telnek, mígnem egy szép tavaszi reggelen szomszédasszonya egy kis kandúrral lepi meg. Pettson és a kis Findusz között nem mindennapi barátság alakul ki, ahogy arról a szomszédok szívesen fecsegnek egymás közt. De hát mégiscsak különös, ha valaki beszél a macskájához, vele kertészkedik, házat rendez be neki a régi kertivécében, együtt barkácsol, együtt kirándul, és együtt horgászik vele, nem?

Dramaturg: Khaled-Abdo Szaida, Bábtervező: Fekete Dóra, Díszlettervező: Takács Lilla, Zeneszerző: Kiss Dávid, Rendező: Kovács Petra Eszter, Szereplők: Császár Erika, Gyurkovics Zsófia, Kosznovszky Márton, Kovács Bálint

Jegyár: 1200 Ft

2020. február 28. péntek 14:30

Mazsola-bérlet: Bibedombi szörnyhatározó - A Napsugár Bábszínház előadása kisiskolásoknak

A szörnyek azért vannak, hogy lássuk, mitől félünk. Épp ezért Avaroson nem is nagyon fél senki se – ott aztán a szörnyeket annyira ismeri mindenki, hogy előre köszönnek nekik, mielőtt azok annyit mondanának, hogy RÁÁÁÁ , meg VICSOR. Aztán most valahogy mégis mindentől félni kezdett mindenki. Az ellenőrtől a buszon – akkor is, ha van jegyünk. Attól, hogy a fagyi hideg, hogy a Hold éjszaka sarlóalakú. Hogy az eper milyen illatos. Hogy lehet ez? Hogy lehet a pici, vagy egyáltalán-nem-rettegés is ILYEN NAGY? Apró kis semmiségek okoznak borzasztó nagy ijedtséget Avaroson – Talicska bácsi és Kisujj néni pedig ukmukkfukk nem jönnek segíteni. A Bibedomb meg áll.

Még szerencse, hogy van egy Szörnyhatározónk. Még szerencse, hogy Rozinak is lesz, aki a Qurkegánnyal áll neki felgöngyölíteni a rejtélyt. Hogy pölö ki az, aki a sötétben sutyorász? Hogy pölö mi lesz a 67. Nagy Szörny Dzsembori vége? Hogy pölö mikor volt az utolsó Zoknifiókkalóz-támadás? Hogy pölö elindul-e még valaha a Bibedomb a nyárba? Vagy kész, vége, pakolunk? Lesz kaland. Lesz űrcsata. Lesz robotdinoszaurusz. (Lesz lódítás.) Télember, aki nem lesi meg!

Írta: Adamik Zsolt, Dramaturg: Gimesi Dóra, Adamik Zsolt, Tervező: Mátravölgyi Ákos (Blattner-díjas), Látványtervező: Hanga Réka, Zeneszerző: Dés András, Rendező: Halasi Dániel

Jegyár: 1200 Ft