Játszóházi rokkendroll és nagy bűvészek kicsiknek márciusban a Kultúrkúriában


Természetesen a havi Csiribiri tavaszváró családi délután sem maradhat ki!

GYEREKPROGRAM

2020. március 7. szombat 15:00

Csiribiri tavaszváró családi délután

15.45 A varázshal - az Álomzug Társulás előadása
17.00 Játszóházi rokkendroll - az Eszter-lánc Mesezenekar koncertje
Kézműves játszóház

A VARÁZSHAL - AZ ÁLOMZUG TÁRSULÁS ELŐADÁSA
"Itt a tavaszi nagymosás napja. A szorgos háziasszony a mosókonyhába indul a heti mosnivalóval. A mosógépet sajnos még nem találták fel, így kézzel kell mosni. A sok tennivaló közben pedig nem csak a mosásra váró ruhák kerülnek elő a kosarából, hanem egy mese is. Egy mese, ami a halászról és a feleségéről szól… No meg persze egy varázserejű halról…"

AZ ESZTER-LÁNC MESEZENEKAR KONCERTJE

Játszóházi rokkendroll

Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar interaktív tavaszköszöntő műsorában vidám, táncos utazásra hív gyermekeket és gyermeklelkű felnőtteket. Lesz itt rokkendroll, balkáni dinnyetánc, mangók tangója, meg persze a nagy közös erdei muzsikálás után álomőrző esti mese is, amiből kiderül, milyen történeteket rejtenek a legfelső polcon megbújó régi könyvek, hogy miért hosszú a zsiráf nyaka, hogyan lehet kiugrasztani a magot a dinnyéből, illetve mi a teendő, ha anya fennragad az ugrálóvár tetején. 

"Dallamok, versek, bábok, buborékok, ukulele, gitár, bőgő, furulya, dob, derbuka és társai pörögnek ezerrel. Kárász Eszter játszik, táncol, énekel, hadonász, varázsol, miközben viccesen és kedvesen vagy szomorkásan csengnek-pengnek a népdalok, a Csukások, Weöresek és Varró Danik. Jó kis koktél, dupla buborékkal, alkoholmentesen." (Lackfi János)

KÉZMŰVES JÁTSZÓHÁZ

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

Jegyár: 1000 Ft

2020. március 16. hétfő 10:00 és 11:00 órai kezdettel

Babaszínház: Ki lakik az asztal alatt?

Első színházi élmény 0-3 éves korúaknak a Bóbita Bábszínház előadásában

Asztal alá beköltözni, ott házikót építeni, oda vendégeket hívni, finomságot sütni, főzni, asztal alatti barlangban a kincseket megtalálni, csak a kicsik kiváltsága. És mi, túl okos felnőttek, mi, az asztalon könyöklők, csak irigyen nézzük őket, mert nem férünk az asztal alá. Meg nem fér bele a fejünkbe, hogy az asztal alattiak népe nem átall székre pattanni, székparipán elvágtatni, csillagokig meg sem állni. 

A Bóbita Bábszínház legújabb babaszínházi bemutatója az asztal alá invitálja a legkisebbeket és szüleiket egy közös játékra, melyet akár otthon is folytathatnak a nézők, hisz nem szükséges hozzá egyéb, mint egy asztal, egy-két szék (tovább is van, mondjam még?) meg egy csipet fantázia.

Az előadás időtartama: 20-25 perc + 20-25 perc közös játék

Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával kerül bemutatásra.

Jegyár: 1200 Ft

2020. március 22. vasárnap 11:00 és 16 órai kezdettel

A varázslat mesterei - gyerekeknek

Nagy bűvészek kicsiknek
Fellépnek: Varázs Tamás, Szemerey László bűvészek

Látványos mutatványok, hihetetlen trükkök kutyákkal - kihagyhatatlan lehetőség a különleges élményeket kereső családoknak.

Előadásunkat a 4-10 éves korosztálynak ajánljuk, és két időpontban 11 és 16 órakor tekinthető meg. 

Magyarországon egyedülálló kezdeményezésként az ország legkiválóbb gyermekbűvészei lépnek fel a Varázslat Mesterei Gyerekeknek színpadán.

Varázs Tamás régi kedvence a Kultúrkúria látogatóinak, sok humorral átitatott produkciói mindig ámulatba ejtik a közönséget.
Samy Bűvész különösen a nagyszínpadi látványos kellékeivel és rengeteg kiskutyájával tűnik ki a hazai bűvészek közül. Elsősorban vidéken szokott fellépést vállalni, ezért ez a budapesti fellépése igazi ritkaság és kuriózum.

Jegyár: 2500 Ft