Sütemények cukormentesen - hogy senkinek se kelljen ellenállni a csábításnak!


Cukormentes édességek c. könyv az édes és sós süteményekre helyezi a hangsúlyt, mellyel sorstársainak segít, hogy senkinek se kelljen ellenállni annak a bizonyos édes csábításnak!

 

 Korábban fel se tűnt, hogy a desszertek mennyire fontosak számomra a hétvégéken, ünnepnapokon, vagy ebéd után, a kávém mellé. Így nem volt mit tennem, kísérletezni kezdtem, és a jól bevált recepteket a diétámnak megfelelően átalakítottam.”  

 

Iklódi Dóra, a nagy sikerű Cukormentes örömök (https://www.boook.hu/hu/shop/ikodi-dora-cukormentes-oromok/) c. könyv szerzője, gasztroblogger, édesanya és inzulinreszisztens édességimádó. Épp ez utóbbi miatt a Cukormentes édességek című második könyvében az édes és sós süteményekre helyezi a hangsúlyt, mellyel sorstársainak segít, hogy senkinek se kelljen ellenállni annak a bizonyos édes csábításnak. 

 

Az életmódváltás és a diéta nem egyenlő az önsanyargatással. Egyáltalán nem kell lemondanunk a jóleső dolgokról, csak megfelelően kell kialakítani az étrendünket!”  

 

Legújabb könyvében Dóri 54 receptet gyűjtött össze és alakított át az inzulinrezisztensek, a cukorbetegek, illetve azok részére, akik szeretnének egészségesebben táplálkozni. A kötetből természetesen nem hiányozhatnak az olyan hagyományos, gyerekkorunkból már jól ismert desszertek, mint a zserbó, a franciakrémes, vagy a Rigó Jancsi (persze egy kicsit átgondolva, cukormentes változatban). A klasszikusokon kívül továbbá gyorsan elkészíthető, néhány hozzávalót igénylő süteményrecepteket is találhatnak, melyek bárki által könnyen beszerezhető, szezonális alapanyagokból könnyen elkészíthetők lesznek. 

 

Cukormentes édességek a recepteken kívül tanácsokat ad, valamint olyan kérdések megválaszolásában segít, mint például, hogyan használjuk helyesen a teljes kiőrlésű lisztet, vagy milyen édesítőszert válasszunk sütéskor. Mindezek mellett Pangl-Szarka Dorottya dietetikus szakértő segítségével fontos tudnivalókat ismerhetünk meg többek között az IR diétáról, a glikémiás indexről, de a tápértékszámítás rejtelmeibe is bepillantást nyerhetünk. 

 

A könyv előrendelhető 20% kedvezménnyel, 3.990 Ft-ért az alábbi linkre kattintva:

https://www.boook.hu/hu/shop/iklodi-dora-cukormentes-edessegek/