A Szabad Tér Színház felhívása


Színházunk „ÖSSZEFOGÁS GÁLÁT” szervez a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került színészek és előadóművészek megsegítésére.

 

Kedves Művészek, Kollégák!

 

A világméretű koronavírus-járvány mindannyiunk életére drámai hatással van és korábban sosem tapasztalt kihívások elé állít. Ezért most mindennél fontosabbnak tartjuk az összefogást és keressük egymás támogatásának leghatékonyabb formáit.

 

A Szabad Tér Színház 2020-as nyári évadának szervezése közben mi sem hagyhatjuk figyelmen kívül ezt a gyökeresen megváltozott élethelyzetet és a kulturális élet ellehetetlenülését: tisztában vagyunk vele, hogy számos előadóművész került egzisztenciálisan is nehéz helyzetbe az előadások elmaradásával. Reménykedünk benne, hogy legkésőbb a nyár végére újra indulhat a kulturális élet a fővárosban, és szeretnénk lehetőséget nyújtani minél több előadóművésznek azzal, hogy fellépési helyet biztosítunk számukra.

 

Ennek szellemében a Városmajori Szabadtéri Színpadon gálaestet szervezünk, melynek lehetséges időpontját a helyzet alakulásától függően 2020. július 11-re, vagy ha a járványügyi helyzet úgy kívánja, augusztus 16-ra tervezzük. Az előadás(ok) teljes bevételét a fellépő művészek között osztjuk szét. A gálaestre profi előadók jelentkezését várjuk prózai, zenés- vagy bármilyen más előadóművészeti produkcióval, fellépőként maximum öt-, többszereplős jelenet esetén legfeljebb nyolcperces, a legszélesebb műfaji skálán mozgó műsorszámmal.

 

Az est időtartama sajnos korlátozott, de online felületeinken minden műsorszámot elérhetővé teszünk majd, illetve igény és lehetőség szerint további estek megtartását is szeretnénk felvállalni.

 

Fogjunk össze egymásért, tartsunk minél színesebb és emlékezetesebb este(ke)t mindannyiunk és a közös kiszabadulás örömére!

 

A jelentkezéseket (műsor címe, szerző, időtartam, előadók száma, neve, elérhetősége) 2020. április 30-ig az alábbi címre várjuk: produkcio@szabadter.hu

 

 

Budapest, 2020. április 7.

 

 

Benkő Nóra  

Szabad Tér Színház Nonprofit Kft

      ügyvezető