Megkezdődnek a Csiribiri családi délutánok a Kultúrkúriában


Zöldülő családi nap, interaktív matinék és a varázslat mesterei is várják ősszel a családokat a Kultúrkúriában.

GYERMEKPROGRAM

2020. október 03. szombat 15:00

Csiribiri őszköszöntő családi délután

15:45 Erdők könyve - az Aranyszamár Színház előadása 17:00 Titoktok - Bognár Szilvia és zenekara családi koncertje Kézműves játszóház

Az április 4-i előadás pótlása, a megváltott belépők erre az időpontra érvényesek!

15:45 Erdők könyve - az Aranyszamár Színház előadása

Az tudtad, hogy a gombák nem csak úgy maguktól teremnek, hanem a Gombacsináló Manó készíti őket? És azt hogy a virágokban Tündérek laknak? És azon elgondolkodtál-e, hogy vajon a Vaddisznó honnan tudja, hogy az orrával kell túrnia a földet? És azon, hogy a madarak kitől tanultak énekelni? Biztosan eszedbe sem jut, hogy egy Tündér is lehet szomorú, ha elveszít valamit – mondjuk szép kis selyempapucsát? Valószínűleg azon sem töprengtél még, hogy mi történik azzal, aki mérges gombába harap. A Boszorkányra pedig – valld be –gondolni sem mertél eddig! Sok mindent nem tudsz tehát, ami egy erdőben történik. De megtudhatod, ha akarod. És aztán ha újra az erdőbe mész, Te magad is látni fogod, hogy minden hajszálra úgy van, ahogy nálunk láttad. Rendező: Sramó Gábor Tervező: Matyi Ágota Zene: Rozs Tamás Szereplők: Baranyai Anita, Érsek-Csanádi Gyöngyi Mátyás Zoltán

17:00 Bognár Szilvia családi koncertje

Bognár Szilvia interaktív gyerekműsorában Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Nemes Nagy Ágnes megzenésített sorai népi dallamokkal karöltve vezetnek bennünket egy titkos úton, Moldovától egy sikátorban rejlő ugróiskoláig. Ahogy épp a kedvünk tartja, ahogy épp a forgandó szerencse hozza. Hisz a dalok nem máshonnan, mint a titkokat rejtő égszínkék kendőből kerülnek elő. A koncerten ezúttal az őszhöz, szürethez kapcsolódó dalok is előkerülnek.

Bognár Szilvia – ének; Bede Péter – szaxofon, furulya; Csókás Zsolt – gitár; Kovács Zoltán – nagybőgő; Gyulai Csaba – ütőhangszerek, gadulka

Kézműves játszóház

Az április 4-i előadás pótlása, a megváltott belépők erre az időpontra érvényesek!

Jegyár: 1000 Ft

Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

2020. október 11. vasárnap 11:00 és 16:00

Új időpont - A varázslat mesterei - gyerekeknek

Nagy bűvészek kicsiknek Fellépnek: Varázs Tamás, Szemerey László bűvészek

Látványos mutatványok, hihetetlen trükkök kutyákkal - kihagyhatatlan lehetőség a különleges élményeket kereső családoknak.

Előadásunkat a 4-10 éves korosztálynak ajánljuk, és két időpontban 11 és 16 órakor tekinthető meg.

Magyarországon egyedülálló kezdeményezésként az ország legkiválóbb gyermekbűvészei lépnek fel a Varázslat Mesterei Gyerekeknek színpadán.

Varázs Tamás régi kedvence a Kultúrkúria látogatóinak, sok humorral átitatott produkciói mindig ámulatba ejtik a közönséget. Samy Bűvész különösen a nagyszínpadi látványos kellékeivel és rengeteg kiskutyájával tűnik ki a hazai bűvészek közül. Elsősorban vidéken szokott fellépést vállalni, ezért ez a budapesti fellépése igazi ritkaság és kuriózum.

A március 22-i elmaradt 11 és 16 órai előadások pótlása, a megváltott belépők erre az időpontra érvényesek!

Jegyár: 2500 Ft

2020. október 16. péntek 10:00

Új időpont - Tádé-bérlet : Történetek a kutyusról és a cicusról

A Bóbita Bábszínház előadása óvodásoknak két időpontban 10 órakor és 11 órakor A március 27-i elmaradt előadás pótlása, a megváltott belépők erre az időpontra érvényesek!

Volt egyszer két jó barát. Az egyiket úgy hívták, hogy Kutyus, a másikat meg úgy, hogy Cicus. Az egyik nagyon okos volt, a másik meg nagyon ügyes. Ketten együtt mindent meg tudtak csinálni. Kitakarították a házat, felmosták a padlót, bevásároltak. Szerettek sétálni, mesélni, és még írni meg olvasni is tudtak. Egyszer tortát is sütöttek mazsolából, csokoládéból, meg egérből. Kutyus és Cicus történetei egy gyermeki, tiszta, őszinte világot idéznek, amely tele van örömmel, nevetéssel és barátsággal. Egy olyan világot, amelyben minden megtörténhet és meg is történik.

Josef Čapek meséjét bábszínpadra írta: Ábrahám Eszter Tervező: Bartal Kiss Rita (Blattner Géza-díjas) Zeneszerző: Kiss Dávid Rendező: Kovács Petra Eszter Játsszák: Matta Lóránt és Papp Melinda

Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával kerül bemutatásra.

A március 27-i elmaradt előadás pótlása, a megváltott belépők erre az időpontra érvényesek!

Jegyár: 1200 Ft

2020. október 16. péntek 14:30

Mazsola-bérlet: Többsincs királyfi

A Magyar Népmese Színház előadása kisiskolásoknak

A csodatévő liliom gyermekkel ajándékozza meg Solomon király feleségét. Óvják még a fúvó széltől is, de mikor felcseperedik a királyfi útnak indul. Többsincs királyfi álmában megjelenik Gyöngyvirág királykisasszony. Rögtön beleszeret és elindul kedves szolgájával, hogy megkeresse. Számtalan kalandba keveredik, míg a sárkány legyőzése után végül elnyeri választottját.

Szereplők:

Illés Dániel

Mester Nikolett

Vajai Flóra

Benedek Gyula

Balázsi István

Zanotta Veronika

Báb - Bérczi Kati

Zene - Hargitai Halászi Lehel

Tervező - Zanotta Veronika

Rendező - Árkosi Árpád

Jegyár: 1200 Ft

Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

2020. október 17. szombat 14:00

Zöldülő családi nap

Környezettudatos rendezvény a család minden tagjának a Földünkért Világnap tiszteletére

Csikkszedés, Kezes-lábas játszópark, újrahasznosító kézműves játszóház, csere-bere

15:45 Az elveszett királyság - a Délibáb Társulat előadása

Környezetünk védelme az egyik legfontosabb dolog, melyre meg kell tanítanunk gyermekeinket. Bábelőadásunk a gyerekek nyelvén, vagyis mesén keresztül hívja fel a figyelmet az emberek felelősségére, és megmutatja, hogy mit kell tennünk Földünk védelmének érdekében.

Történetünk főhőse egy kisfiú, aki a kutyájával való játék közben egy elvarázsolt helyre téved. Ez a Színes Dombok Királysága, ahol a vidám, színes mindennapok szépségét tönkretette a rengeteg szemét, amit az emberek eldobáltak. A kisfiú azonnal a varázslények segítségére siet, és izgalmas küzdelmek árán megszabadítja Erdőmanó, Széltündér és Aranybálna otthonát a hulladéktól.

Rendezte: Szörényi Júlia Írta: Fabacsovics Lili Zene: Sólyom Tamás Díszlet és bábok: Sári Miklós és Vincze Kata

17:00 Hahó, Földlakó! - A Hahó együttes műsora

Tanulni és tanítani a friss emberkéket Földünk védelméről a felnőttek feladata, még szerencse, hogy olyan sziper-szuper, kreatív, barátságos, nyitott, kulturált muzsikák is segítenek ebben, mint a Hahó Együttes!

Sok-sok koncerttel a hátunk mögött, gyakorló apukaként bőven van tapasztalatunk a kis csibeszekről, nyugodtan ránk bízhatják, megesszük őket reggelire:)! Cuki dalok nem csak cuki gyerkőcöknek! Simogass kutyát, puszilj bogarat, ölelj fát, szedj szemetet, mindent lehet. A zene mindenek felett!

Valószínűleg sok család ismeri a Földlakó című bájos gyerekslágert, mely Kardos-Horváth Jánoshoz fűződik. A fiatal apuka formációja a Hahó Együttes, melyet három másik apukával alapított. A csapat szellemes, izgalmas szerzeményeket ír, a móka és kacagás garantált.

Az együttes tagjai:

Kardos-Horváth János - ének/gitár Prommer Patrik - ének/dob Domokos Tibor - ének/billentyű Fodor Balázs - ukulele/furulya/ének/móka

14:00-19:00 Kezes-lábas játszóház

Kézzel és lábbal hajtott, áram nélkül működő, környezettudatos játékok. Biciklivel működtetett attrakciók kicsiknek és nagyoknak. Szelektív daru, képfestés bringával, húzd meg, ereszd meg!, labirintus, szívd fel bringám.

A belépés díjtalan.

2020. október 18. vasárnap 16:00 Mátyás hol vagy?...

„2-102” interaktív művészeti matiné sorozat családoknak, unoka-nagyszülő pároknak

Visegrádon, Mátyás udvarában, hetedhét országra szóló dínom-dánom készül. Azonban a királyi párnak nyoma veszett. A király hoppmestere, addig is, míg Mátyás és Beatrix előkerül, mentve a menthetőt, messzi földről érkezett muzsikusok, legyőzhetetlen kardforgató vitézek segítségével próbálja szórakoztatni az udvar népét. Tánc, muzsika, mese, ének teszi feledhetetlenné a várakozás perceit.

Fellépők:

Ceremóniamester: Bordás János színművész Zene és tánc: Art's Harmony Ensemble Bajvívás: Pannon Vitézlő Oskola

Jegyár: 800 Ft; Családi jegy: 2400 Ft

2020. október 19. hétfő 10:00

Új időpont - Babaszínház: Ki lakik az asztal alatt?

A Bóbita Bábszínház előadása A március 16-i elmaradt előadás pótlása, a megváltott belépők erre az időpontra érvényesek!

Első színházi élmény a Bóbita Bábszínház előadásában 0-3 éves korúaknak Asztal alá beköltözni, ott házikót építeni, oda vendégeket hívni, finomságot sütni, főzni, asztal alatti barlangban a kincseket megtalálni, csak a kicsik kiváltsága. És mi, túl okos felnőttek, mi, az asztalon könyöklők, csak irigyen nézzük őket, mert nem férünk az asztal alá. Meg nem fér bele a fejünkbe, hogy az asztal alattiak népe nem átall székre pattanni, székparipán elvágtatni, csillagokig meg sem állni.

A Bóbita Bábszínház legújabb babaszínházi bemutatója az asztal alá invitálja a legkisebbeket és szüleiket egy közös játékra, melyet akár otthon is folytathatnak a nézők, hisz nem szükséges hozzá egyéb, mint egy asztal, egy-két szék (tovább is van, mondjam még?) meg egy csipet fantázia.

Az előadás időtartama: 20-25 perc + 20-25 perc közös játék Dramaturg, rendező: Kocsis Rozi (Blattner Géza-díjas) Tervező: Bódiné Kövecses Anna, Nagy Kovács Géza Zeneszerző: Rab Viki Játsszák: Balog Zita Mária, Arató Máté

Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával kerül bemutatásra. A március 16-i elmaradt előadás pótlása, a megváltott belépők erre az időpontra érvényesek!

Jegyár: 1200 Ft