A Kutatók Éjszakája idén beköltözik a nappalinkba


2020-ban a Kutatók Éjszakáját a kanapén ülve, közösen élvezheti a család. A kicsiket és nagyokat egyaránt inspiráló programok ugyanis november 27-28-án az eddigi évektől eltérően online lesznek elérhetők. Az események nagy része viszont így is regisztrációhoz kötött, így érdemes minél előbb lecsapni rájuk!

A kultúrától a bölcsészeten át egészen a természettudományokig, idén is számos program vár ránk a Kutatók Éjszakáján. Az érdeklődők több mint 90 csatlakozó partner kínálatából, több száz program közül választhatnak.

Ha a természettudomány a mi területünk, és szeretnénk egy órára igazi programozóvá válni, a Logiscool nemzetközi programozóiskola interaktív online eseményeit éppen nekünk találták ki! A Logiscool Buda programján a gyerekek leprogramozhatják életük első saját játékát, megtapasztalva, hogy a programozás nem csak a nagyok privilégiuma.

A pályaválasztás előtt állókat pedig pályaorientációs előadással várják, ahol igyekeznek ledönteni a programozó szakmát övező sztereotípiákat. A játék vagy előadás után a diákok akár laborkísérletekbe is bekukucskálhatnak, vagy megnézhetik, hogyan hozhatnak létre "kis ősrobbanásokat" itt, a Földön.

Ha a természettudomány után a kultúrába is megmerítkeznénk gyermekünkkel, bepillantás kérhetünk a Spotify algoritmusába, megnézve, mit árulnak el a zenekarok közötti kapcsolatok hálózatai. Vagy akár egy táncelőadást is választhatunk esti záró programnak. Ha pedig csak random választanánk, onnantól, hogy miként landoljunk egy repülővel egészen egy robottal való sakkozásig, biztosan találunk kedvünkre való időtöltést.

Egy biztos, az idei Kutatók Éjszakája kétségkívül rendhagyó, de annál inkább népszerű lesz, hiszen az otthon kényelméből vehetünk részt a különleges programokban!

 

https://www.logiscool.com/hu/apply/buda/researchers-night

https://kutatokejszakaja.hu/