2017 legjobb kulturális úti céljai

Idén először megosztott első díj született az új Kiváló Európai Desztinációk (European Destinations of Excellence, EDEN) projekt keretében, amelyen a Magyar Turisztikai Ügynökség Magyarország „legígéretesebb kulturális úti célját” kereste: Pécs-Siklós-Szigetvár közös pályázata és Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Középkori templomok útja a Felső-Tisza-vidéken nyert.

Végre nyár – Végre Oxigén!

Gyerekkel utazni általában nem tartozik a stressztől mentes programok közé. Azonban mára már több hazai szállás szolgáltató is színesítette kínálatát, hogy igazi aktív családi pihenést nyújthasson vendégeinek. Minden szülő álma, hogy a legtöbbet és a legjobbat adja gyermekének, éppen ezért érdemes gondosan megválasztani, hogy mikor és hová időzítjük a kötelező és várva-várt nyári üdülésünket.

Dunakanyar 2017: „Minden hónapban fesztivál!”

Páratlan természeti szépségének s a főváros közelségének köszönhetően a Dunakanyar kiemelt célpontja a belföldi turizmusnak. Ezt szem előtt tartva a turizmusban érdekelt dunakanyari városok hisznek az összefogásban. 

A világ legjobbjai között Erzsébetváros

Turisztikai bloggerek véleménye alapján állt össze a Travel Supermarket turisztikai oldal listája, amely a legizgalmasabb, legtrendibb helyeket sorolja föl. ide választták be a VII. kerületet, azaz  Erzsébetvárost.

Magyar hal magyar esettel: minisztériumi túltenyészet és önünneplés

Herman Ottó forog a sírjában, és ha arra gondolunk, hogy ma már csak fejétől bűzlik a hal. Mert nincs önálló (minden más területtől, kolonctól, kontárságtól és génkezeléstől mentes) mezőgazdasági minisztérium, nincs kézzelfogható, igazi agár-érdekvédelem és nincs jelentőségéhez mérten kiemelt támogatás, akkor…

Töltse fel szervezetét a csodálatos Cegléden

A wellness hotelben eltöltött néhány nap áldásos hatásait csak az ismerheti igazán, aki már kipróbálta ezt a fajta pihenést.

Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál

Gyöngyös, szeptember 16-18-án szeretettel várja a város és a környék borászataival, pincészeteivel az odalátogatókat!

Héthatár: szlovéniai szépségek nyáron is, sorsközösség és „tejtestvériség” minden időben

Szépségekben, élményekben gazdag, nyugalmas, biztonságos, kellemes jelzők öveznek egy szlovéniai utazást. A pihenés, a kulturális élmények és az aktív nyaralás – ha úgy tetszik, autópályán elérhető – összes lehetőségét pár nap leforgása alatt is teljes mértékben kiaknázhatjuk szomszédunknál, ahol kicsiben kontinensünk összes különlegességét megismerhetjük. Ám ez…

Amade Chateau***** kastélyszálló a Csallóközben

Legyen Ön is a részese butique hotelunk privát, otthonos hangulatának. Adja át magát a pihenés és kikapcsolódás örömteli óráinak a kastélyszálló török fürdőjéne különleges keleti hangulatában... Kényeztesse érzékeit főszakácsuk ételkülönlegességeivel,vagy hangulatos cukrászdájuk édességkreációival.

Egymillió lépés Buda(pest) zöld gyűrűs tövében – rejtett kincsek nyomában

Milyen messzire menjünk, hogy különleges turisztikai és konyhaművészeti élményekkel töltekezzünk? Ezt korántsem a távolság határozza meg – ékes példája ennek a fővárostól félórányira lévő, megkapó Zsámbéki-medence és környéke, a Tétényi-fennsík, a Benta-patak völgye. Még egy bő hétvége is csupán ízelítőt adhat értékeikből. Ha nem hiszik, járjanak utána! Mint a magyar népmesékben…

A híres kunok világa: kisváros nagy szeretettel:Kisújszállás

Ha egy kun kvízt kéne kitölteni, kevesen köröznének Kisújszállás fölött, jóllehet, ez a Nagykunság szívében, Szolnok-Karcag között elhelyezkedő, alföldi közlekedési csomópontként, számottevő agrárvárosként jegyzett város egyike a legjelentősebb kun eredetű településeknek. Őrzi is ezeket a hagyományokat, melyek visszaköszönnek például Tájháza, a nemrég felújított Vigadója, a szabadtéri búboskemencével „fölszerelt” Nagykun Klubja, a fürdője és még nevében is a szállodája: Kumánia Gyógy- és Strandfürdő, valamint a Hotel Kumánia révén.

Immár 22.alkalommal várják a jelentkezőket

A Virágos Magyarországért verseny immár több mint két évtizede Magyarország legsikeresebb környezetszépítő versenye,amelyet a Magyar Turizmus Zrt. saját projektjeként kezel.

2014 újabb rekordév volt a turizmusban

A turizmus meghatározó szerepet tölt be a magyar nemzetgazdaságban, a bruttó hazai termék (GDP) csaknem 9 százalékát adja. Az ágazat foglalkoztatja a munkavállalók több mint 11 százalékát.

Zalai „Öko-Rally”

„Hagyomány és innováció” – A helyi termékekre építő turizmusfejlesztés

Egy táj, egy íz, egy érzés: megnyílt a Palóc Sajtút első állomása Szentén

Fesztivállal ünnepli Szente falu népe és vendégeik, hogy a Palóc Sajtút Szentei Sajtút-állomása 2014. aug. 10-én megnyílt. ...

Amire mindig emlékezni fog a család

Ó-IÓ-CIÓ-ÁCIÓ-KÁCIÓ-AKÁCIÓ-VAKÁCIÓÓÓ! Május végétől a gyerekek a jól ismert szójátékkal várják az izgalmakkal teli nyári szünidőt.

Selmecbánya: Ezüstváros – Sóskaváros, helyi históriás különlegességekkel

„...olvasó, ki még nem jártál e görbe országban, képzelj magadnak háromezer hegycsúcsot, ugyanannyi völgykatlant, egy tucat sziklát, mely sűrűn be van építve mindenféle alakú házakkal” – állapítja meg Mikszáth Kálmán, majd meghív ide: „Ha végigjárod e maga a természet által kikövezett várost, szíved csordultig megtelik humanisztikus érzelmekkel…”

Együttműködés a Kárpát-medencében

A falusi és agroturizmus országos szövetsége konferenciáján elfogadták a vidéki turisztikai összefogás regionális alapelveit.

Lengyelország várja magyar barátait !

2013 jelentős növekedést hozott a magyar turisták számában - tájékoztatott bennünket Bakonyi Erika igazgató, a Lengyel Idegenforgalmi Képviselet nevében, - s reméljük, a 2014-es év még jobb lesz, és ismételten emelkedik a Lengyelországba látogató magyar turisták száma!

Erdélyi útirajz - Ugron Zsolnával, Lévai Anikóval

Népi mulatság egy eldugott, kalotaszegi faluban, amiben Ugron Zsolna,  Lévai Anikó, Barcsay Tamás is táncra perdül; arisztokraták jótékonysági báljának otthont adó, hatalmas kastély, melynek magyar urait visszasírják az öreg románok.

Vadonatúj wellness részleg, és hidegterápiás (krioterápia) kezelések a sárvári Hotel Bassiana****-ban!

A Sárvár régi római nevét viselő exkluzív, családias, négycsillagos szálloda páratlan környezetben, ...

Donovaly (Dóval) a magyarok kedvenc szlovákiai síparadicsoma!

"Az egyik legfontosabb, magyarok által látogatott szlovákiai üdülőhelynek a magyar a legfontosabb kliens" - így nyitotta meg Miroslav Dobrota marketing manager a november 14.-én megrendezett sajtótájékoztatót Donovalyról a Szlovák Intézetben.

 

 

 

Csillagösvényen Árpád és Rákóczi népének földjére

Tágasabban nézve Tündérkert (ősi, Kárpátok koszorúzta hazánk) rózsakertjébe mentünk a minap, Csillagösvényen, Csillagösvénnyel, vagyis a Posch Dániel alapította-vezette, a Kárpát-medencei magyarlakta tájakra irányuló zöld, falusi turizmust zászlajára tűző utazási irodával.

Közép-Európa wellnesz- és gyógykínálata - Sárvárott

Kontinensünk e szegletének legnagyobb szabadidős jól-léti és gyógyfürdőzési vására, az V. SPA-CE 2013-t Sárvárott rendezték meg – először Szlovénia határain túl!

Híres alföldi gyógyvíz Berekfürdőn

Magyarország újonnan elismert gyógyvize a berekfürdői Termál Hotel Pávai Gyógyszálló saját hévízes kútjából feltörő sanitaqua: a gyógyító víz.

Irány Hajdúszoboszló!

Ha nyár (vagy bármely évszak) – akkor Hajdúszoboszló! A képzeleten felül múló teljesség, komplexitás okán világraszóló kalandok kápráztatnak el; hűs habokra, finom falatokra, gyógyulásra, társra találhatunk! Magyarán: nem hagyható ki!

Nem pihennek jól szabadságuk idején?

Derűre ború: átlagosan minden negyedik vendég elégedetlen a belföldi szálláshelyek ágyainak kényelmével: a leggyakrabban a matracok keménységét és elhasznált állapotát, valamint a párnák nem megfelelő méretét kritizálták...

Szeretem Kaposvárt!

Szita Károly, Kaposvár polgármesterének köszönő levele magazinunknak, a KILÁTÓnak.

Nyugat Itthon – Duna Karnevál, kultúra és utazás: fergeteges nyárkezdet

Napfény, víz, finomságok; kikapcsoló, felüdítő programok… Horváth Gergely: „A kultúra nemcsak az utazás kísérője.” A nyár a „Zsongás” ideje. Olvassa, gondolja tovább!

Gyógyvizek Völgye: természeti, konyha- és pincecsodák Mária és Vendel kútjaival

Amint teheted, kedves Olvasónk, rögvest indulj útnak s kedved szerint fedezd föl hazánk csodás kis térségeit, szegleteit, mini-Paradicsomait! Ilyen a Bükk és Mátra közötti Gyógyvizek Völgye... Segít benne a Gyógyvizek Völgye TDM Egyesület és a Magyar Turizmus Zrt.

Májusi programajánló a Balaton vidékéről

A Balatonnál mindig van mit csinálni – különösen igaz ez a virágillatú tavaszra, a csupa-zöld nyárelőre, amikor sorra nyílnak a bemutatóhelyek, benépesülnek a kerékpárutak és a kalandparkok, vízre teszik a vitorlásokat és repülésre invitálják a vállalkozó kedvű Balaton-szerelmeseket.


Modern Elegancia a Hercegasszony Birtokon

Vidéki kozmopolita butikhotelünk Mezőtúron, a Dél-Alföld egyedülálló gyöngyszeme, ami arra hivatott, hogy Vendégeink kikapcsolódását és pihenését szolgálja.

Nyugat-Balaton, a szelíd szépségek hazája

Imádjuk a Balatont, a mi Balcsinkat, és hál’istennek, egyre inkább ismerjük és szeretjük látnivalókban gazdag, festői környékét is. Nyugati csücskét, a Nyugat-Balaton régiót, mely a „szelíd szépségek hazája”, nem először próbáltuk feltérképezni, de utunk végére érve, melyről Önöknek itt beszámolunk, már tudtuk, hogy most sem jutottunk e „gyöngyszem” nyújtotta élmények végére… 

Budapesti Olimpia. Kell ez nekünk? Csőd kell nekünk?

Röviden: nem. Na jó, ez önmagában még kevés egy cikkhez, hosszabban kifejtjük az esetleges budapesti olimpia hatásait hazánkra és társadalmunkra nézve. Ezáltal talán több fejben világosság gyúl a valóságunkról, amely nem túl fényes. Csak a hajókürt szól, a motor miatt módfelett lassú a hajó, és nem akkor s arra fordul, amerre kellene. Legyünk ténytisztelők, józanok végre!

Bhután - ahol boldogok az emberek

„A boldogság helyhez kötött” – állítja Bhután turisztikai szlogenje, és természetesen azt sugallja, hogy ez a hely nem más, mint Bhután. És mindehhez valami furcsa elnevezésű fejlesztési politika: a Bruttó Nemzeti Boldogság.

A legjobb téli üdülés Szlovéniában, Kranjska Gorán

A három ország – Szlovénia, Ausztria és Olaszország – találkozásánál elhelyezkedő város és régió népszerű üdülőhely, klimatikus gyógyhely és téli sportközpont. A Júliai-Alpok által határolt térség a páratlan panoráma mellett rengeteg lehetőséget kínál mind az aktív kikapcsolódást, mind a pihenést kereső vendégek számára.

Nyaralás: ne válasszunk all-inclusive szállodát?

A teljes ellátású (all-inclusive) nyaralás korlátlan étel- és italfogyasztással az utazók paradicsomának tűnhet, de ha az egészségünk szempontjából nézzük, akkor valójában inkább rémálom.

Csak egy ugrásnyira vár a ceglédi és környékbeli élmény-nyár

Hol van Budapesthez legközelebb lecsó-, bor- és laskafesztivál? Hol van hazánk első váltócsúszkás új barokk orgonája és leghosszabb amatőr gokart pályája? Hová indulna, ha kíváncsisága egy – dobosgálát is produkáló – dobmúzeumba hajtaná? Vagy arra a tájegységre, ahol csábító borok teremnek? De ha köztük Ezerjó, akkor dukál mellé ezer finom falat a Kék Narancs Vendéglőtől s Panziótól az Anikón, az Aranyhomokon, a Nádason át a Székelykapu Apartmanig; mindezek előtt s után pedig felüdülhetünk az Aquacentrumban, gyógy- és strandfürdőzésen, nemde?

Gyógyító víz – a harkányi „csoda”

A Thermal Hotel Harkány**** a régióban egyedülálló gyógykezeléseket kínál mozgásszervi problémák, megbetegedések kezelésére.

„Ahol a falak mesélni tudnak…”

A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége második alkalommal rendezte meg 2016 áprilisának végén a „Kastélyszálloda Fórum” című szakmai napját St. George Residence & Hotelben. A rendezvény legfőbb célja, hogy különböző hasznosítási modelleken keresztül valós képet adjon a jelenlegi „kastély-helyzetről” Magyarországon.

Zsanett Hotel, a családbarát szálloda - családias légkörben, immáron 25 éve

Zsanett Hotel. Nem Janette. Nem Jeanett. Egyszerűen így: Zsanett Hotel- Balatonkeresztúron, a Keszthelyi-öböltől délre, a Nyugati-övcsatorna mentén, ahol Somogy és Zala világa találkozik, közvetlenül a Tó partján.

Téli fürdőtúra, természeti és gasztrokalandokkal Irány Észak-Alföld!

Ugye, egyetértenek azzal, hogy minden élménnyel többek leszünk? De ezt hogyan érhetjük el? Nem kell végtelenített bankszámla, töméntelen pénz. Erről a gondolatösvényről rögtön váltsunk át egy jól szervezett észak-alföldi (hajdúsági, nyírségi, beregi) utazásra!

Turisztikai összefogás a Dunakanyarban

A Dunakanyar továbbra is a Budapest – Közép-Dunavidék Régió legfontosabb fogadóterülete Budapest után. A Dunakanyar turizmusa alapvetően továbbra is a belföldi vendégekre épül.

Új hullámokon Hajdúszoboszló és Hévíz

3+1 akcióval indul a fürdő szezon Kelet-Magyarország és Nyugat-Magyarország leglátogatottabb fürdővárosaiban Hajdúszoboszlón és Hévízen.

Megnyílt Makó első 4 csillagos szállodája, a Hotel Glorius

A szálló a település legismertebb turista célpontja, a Hagymatikum fürdőkomplexum szomszédságában található. Az 1920-as években az Arad-Csanád megyei takarékpénztárnak helyet adó épület átépítésére, bővítésére és felújítására a Nemzetgazdálkodási Minisztérium által kiírt üzleti célú szálláshelyek fejlesztésére szóló pályázat teremtette meg a lehetőséget.

Csupa egyediségből áll a Ráckevei Duna-ág szigetvilága

A „Nagy - Sziget”, azaz Csepel - sziget már őseink tetszését elnyerte, az Árpád-korban is központi helyet foglalt el. Noha napjainkban némelyeknek fősodorból félrehúzódónak tűnik, a fősodor maga a Duna. Hátha még kettő is jut belőle Csepel-szigetnek és környékének! S ha valaki „behajókázik” ide, bizony számtalan szépség, élmény ejti rabul.

Vendégváró városok gall földön

A bölcs és nagylelkű Természet éppen olyan egységbe, változatosságba szervezte Franciaországot, mint a Kárpát-medencét – mindkettő Európa is kicsiben. Érdemes egybevetnünk.

Gyógyulás, regenerálódás, kikapcsolódás: Termál Hotel Liget Érd-ben

Budapesttől 25 km-re található, az egyedülálló természeti környezetben elhelyezkedő Termál Hotel Liget***, mely egész évben várja a gyógyulást, regenerálódást kereső vendégeket, és a kikapcsolódni vágyó családokat.

Velence Resort & Spa szálloda kapta a 100. „Q” táblát

Jubileumi táblaavatás a Magyar Turizmus Minőségi Díj életében.

 

 

Buena Cuba Social Club: emberarcú közelképek

Cuba libre, Cuba libro a Magnanától a Miradorig: ha nem élted át, alig láttál valamit…

Vác, a legek városa…

Felejthetetlen élménnyel gazdagodik az a budapesti polgár, aki kilátogat, akár egy napra is A „Dunakanyar szívébe”, Vácra.  Különleges gyűjteményeket, eredeti, egyedülálló kiállításokat tekinthet meg!

Még mindig Franciaországra kíváncsi a legtöbb turista

Tavaly körülbelül 83 millió külföldi turista kereste fel Franciaországot, amely továbbra is a világ elsőszámú turisztikai célpontja. Pompázatos kastélyok, hívogató síparadicsomok, fényűző tengerparti városkák hona. Az Evian és a csiga hazájában megtalálhatunk mindent, ami divatos és itt mosolyog ránk Mona Lisa. Íme Franciaország!

Nagyegyháza, Sajtmustra, Hangistálló: három az egyben

Honlapunkon már hírt adtunk az 1. Magyar Sajtmustra eseményeiről, olvashatták a Kis-, Közép- és Agrárvállalkozók, Sajtkészítők Egyesülete elnökének, Kovács Lászlónak szavait is, de ez a nap és eseményei megérnek (még) egy "misét", ezért a személyes benyomásokat is szeretnénk megosztani Önökkel.

Dabas és környéke: kúriák, természeti ritkaságok, hungarikumok…

Értékek, csodák várnak vidéken. E felfedezések pártolója, szervezője a „napraforgós” FATOSZ, nemzeti értékeinké pedig a Nemzeti Értéktár, a Hungarikum Bizottság itthon, a Kárpát-medencében.

Bőröndbölcsességek, csomagtanácsok

Hogyan és mibe pakoljunk, hogy tökéletes legyen az utazás. Pakolási, csomagolási tanácsok nyárra.

Lengyel Turisztikai Napok a Nagycsarnokban!

Ízletes lengyel sonka, kolbász és nagyon finom sajtok várják az érdeklődő vásárlókat a Nagycsarnokban a héten! Érdemes meglátogatni, megkóstolni és VÁSÁROLNI!

Kaposvár: az édentől EDEN-re

Az éden és EDEN Kaposvár esetében tökéletesen összesimul. Előbbi a dél-dunántúli magyar édenkert Kaposvár módra. Utóbbi az EDEN - a Kiváló Európai Desztinációk, azaz turisztikai célpontok pályázata, amelynek legutóbb témája az akadálymentes turizmus volt. E pályázatot nyerte meg a kies Kaposvár és környéke. Miért is?

ANTOR: nyárköszöntő partnerparti

A kapcsolat a kulcsszó a vendégjárásban is, ezért a Magyarországon Működő Nemzeti Idegenforgalmi Képviseletek Szövetsége (ANTOR) idén is megrendezte nyárköszöntő partnerpartiját.

Vízpart elérhető közelségben: A Velencei-tónál is elindult a szezon!

E címmel a 2013-as nyári szezon indításaként, a régió turisztikai eredményeinek ismertetésével és a térség legújabb turisztikai fejlesztéseinek bemutatásával nyitották meg az ez évi idényt a Velencei-tónál.

Veszprém, a királynék városa

A Bakony és a Balaton közelségét élvező Veszprém megkapó hangulata meghitt sétákra csábítja a látogatót tavasszal is.