Kérdés – ingatlan vagy részvény? Mit mutat másfél évszázad története?

Annak ellenére, hogy az ingatlan hosszú távon is jó befektetésnek bizonyul, még egy, a mostanihoz hasonló ingatlanpiaci láz esetén sem szabad mindent feltenni rá. Egy jól diverzifikált befektető portfóliójában mindenesetre megvan az ingatlannak is a helye és a szerepe, ilyen értelemben nem is lehet összehasonlítani egy részvénnyel.

Uszoda egy esztendő múltán Putnokon, bőrig ázással

Csak egy évet késtek ama putnoki tanuszodának az átadásával, aminek alapkőletételén az EMMI-miniszter ronggyá áztatta a kivezényelt gyermekeket.

 

Szilveszteri, újévi sms-ek

Adjon az Isten bort, barackot, kurta farkú malacot, szekerünknek kereket, az Ó Évnek keretet! Had ihassunk, had ehessünk az ÚJ ÉVBEN eleget! B.Ú.É.K.! Eldöcögött már az ó-év szekere, Ez a szekér sok-sok gonddal volt tele. Pusztuljon hát nyikorogva-zörögve, Búját-baját felejtsük el örökre. Asztalunkon mindig legyen friss kenyér, Jó anyámnak mosoly legyen két szemén. S a Jó Isten, kit félünk és imádunk, Áldja meg két szent kezével családunk. Bu...Bu...Bu...Buborék! Majdnem...Bu...Bu...BUÉK!

Napelemes tetőcserép fejlesztésbe kezdett a Terrán: Elkészült a prototípus

A családi vállalkozásból nemzetközi nagyvállalattá nőtt Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.közel másfél éve zajló kutatás-fejlesztésének eredménye mostanra lehetővé tette, hogy a vállalat széles körben bejelentse a tetőcserépbe integrált napelem fejlesztését. 

Új alkalmi és esküvői tortakínálat a Szamos szaküzleteiben

A főváros egyik legszebb pontján, a budai Szépkilátás cukrászdában mutatkoztak be a Szamos új, esküvőkre és különleges alkalmakra tervezett dísztortái. A megújult kínálatban 17 új és 4 klasszikus dísztorta kapott helyett, így a fiatalaktól a szépkorúakig, a romantikus vagy épp a minimál stílus rajongói is kedvükre válogathatnak a hagyományos családi receptek alapján készült süteménykülönlegességek között.

Iskolakezdéshez is keresse a DM üzleteit!

Mesés tolltartók az iskolakezdéshez!
 

Primavera: már a reptéren és a kifutópályán is

Nyár eleje óta a budapesti reptéren átutazó hazai és külföldi közönség Primavera ásványvizet is vásárolhat a Heinemann Duty Free boltokban. Ez a márka lesz a hivatalos „ásványvizes” támogatója a Budapest Airport által szeptemberben szervezett nemzetközi Runway Run 5.0 futóversenynek is.

Két torony, számos különbség – az oroszok javára

A vizes vb inkább sáros. A kormányra jellemzően korlátlan pénzmennyiséget biztosítottak a vizes vb megrendezésére, így percenként 28 millió forintba fog kerülni csak a megnyitó, de a kabinet szerint ennyi belefér. 120 percen át. Megjegyzés: kit érdekel a vizesvébé? Érdekel ez itt egyáltalán valakit? Ami viszont elgondolkodtató, hogy olyan szedett-vedett csoportosulások mint a USA, vagy Ausztrália hazai előadót kérnek fel ilyen eseményekre. Nekünk nincs olyan, akit szívesen hallgatnánk?

 

Terrán-támogatás: kihirdették a Várépítő pályázat nyerteseit

  Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. idén is támogatja a Várépítő pályázatot, melynek keretében tegnap vehették át a nyertesek a díjakat. A környezetünk megóvásáért és a társadalmi felelősségvállalásért elkötelezett bólyi nagyvállalat kétmillió forint értékű TERRÁN terméktámogatást ajánlott fel a nyerteseknek.

Gyermekvasutasokat avattak Hűvösvölgyben - Legyél Te is gyermekvasutas!

Százhatvan friss gyermekvasutas tett ünnepélyes fogadalmat június 10-én a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút hagyományos éves gyermekvasutas avató ünnepségén, a hűvösvölgyi állomás előtti téren. Az utazóközönség számára pedig egy felújított nyári kilátókocsit is bemutattak. Itt olvashattok különleges és szünidei szolgáltatásokról, gyermekvasúttörténetről is.

 

Polgármesteri kényelem - közpénzen

Két hivatali autót is vásároltatott magának az I. kerület polgármestere saját kényelmére az önkormányzattal 2014-ben egy elektromos autót szerzett be a Budavári Önkormányzat, egy évvel később pedig egy hibrid meghajtású Lexust - személyes használatra. Nem mellékes, hogy éppen a bürgermeiser kezdeményezésére vezették be 2015 végén a környezetkímélő gépkocsik ingyenes parkolását a fővárosban, vagyis akkor, amikor a kormánypárti politikus már elektromos autóval közlekedett.

 

Budai Vár, Várkertbazár: szabálytalanságok, gondatlanságok, pénzügyi visszaélések

Most nagyon rezeg a léc. Az Index tudomása szerint ugyanis létezik vagy legalábbis készül egy, a Fidesz vezetése és a Miniszterelnökség által érthetően nem reklámozott átvilágítási anyag, amely szerint a budai Vár és a Várkert Bazár környékén az elmúlt években szinte semmi nem működött szabályosan. Szabálytalanok voltak a közbeszerzések, az uniós támogatások lehívásai, gyatra maradt az informatika, törvénytelen volt a HR.

 

A kisvállalkozás mint megoldás

Az Európai Unió 2010 óta nemcsak az országok általános helyzetét és versenyképességét elemzi, de regionális elemzéseket és összehasonlításokat is végez. A legfrissebb tanulmány az uniós tagországok 263 régióját hasonlította össze különböző mutatók alapján.

 

Közszereplő Habány Árpád a törvényszék szerint

Igen, így jelent meg a kormányzat szerint nem kormánymegbízott, nem kormány közeli Habony Árpád neve az indexen kétszer is (más elírásokkal együtt), de a lényeg, hogy pert vesztett a Jobbikkal szemben. A kormányközeli volt koronaőr azt kifogásolta, hogy a Jobbik plakátjain ábrázolta az arcképét. A törvényszék azonban kimondta, hogy Habony – mint politikai tanácsadó és médiatulajdonos – közszereplő, ezért a róla készült felvételeket nyilvánosságra lehet hozni.

 

Áder János eskütétele az újabb öt évre

A köztársasági elnök úr beszéde meglepően kormánykritikusra sikeredett, bírálta a közbeszéd minőségét, kiemelte a kormánypártok ebbéli nagyobb felelősségét. Maga is önkritikát gyakorolt. Május 8-án megkezdődött az új Áder-korszak. Ha ilyeténképp vette kezdetét - vajh, mi lesz a vége?

Budavára és az ottani egyenlőbbek bérleti díja közti különbségekrül

Magos Budavárát nem az ottománok szállták meg, mint 1541-ben (sorsforduló!), hanem a mutyizók sáskahada, élükön a bürgermeisterrel. Rezsiszilárd is megnyalhatja a tíz ujját, ha hallja a várkerületi egyenlők közül egyenlőbbek lakásbérleti díját, amely a Budavári magaslat alatt folyó Duna mélyénél is alacsonyabb. Az egyenlőbbek olcsóbban bérelhetnek panorámás lakást az államtól a főváros I. kerületében, mint amennyiért Salgótarjánban, Baján, Nyíregyházán vagy épp Nagykanizsán lehet piaci alapon. Bornemissza Péter sóhaja ma is élő: „Valljon s mikor leszön jó Budában lakásom!” Hát ilyen olcsón bizonyosan soha, hacsak nem...

 

Egy hajdani CEU-hallgató vallomása arról, hogy mi folyik valójában a Soros-egyetemen

És most azt látjuk, hogy a kormány támadást intézett ezen ideológia, ezen világnézet, ezen „karakter”, ezen „szellem” egyik bástyája ellen. Igen, politikai támadást. Merthogy a CEU nem csupán felsőoktatási intézmény, hanem a George Soros körüli politikai csoportosulás egyik tagja. Ez a csoportosulás kőkeményen politizál. A vallott világnézetből következő konkrét cselekvéseket, politikai akciókat kezdeményez és/vagy támogat. A más ideológiai alapon álló kormányokat pedig igyekszik megbuktatni – amint ezzel nálunk is próbálkozott/próbálkozik.

Dechatlon, Tízparancsolat és a viszkető tenyér

„Keresztény emberként kikérhetném magamnak, és számon kérhetném rajta a Tízparancsolat különböző pontjait, különös tekintettel a VII., VIII. és X. pontra (Ne lopj! Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy! Mások tulajdonát ne kívánd! – a szerk.)” – reagált hosszú Facebook-bejegyzésben a magyarországi miniszterelnök rádióinterjújára a Dechatlon sportáruház magyarországi ügyvezetője. Íme, a teljes bejegyzés!

Soros-recept – de hol vannak a milliók és a konvertálható tudás?

Mr. Soros Európa destabilizálására, az Európai Unió szétbomlasztására törekszik, miközben az Egyesült Államok elnökét és a magyarországi miniszterelnököt is meg akarja buktatni. Ez a fő megállapítása Schmidt Mária történész azon írásának, amely a Látószög blogon jelent meg. Várunk innen egy írást az 56-os "dalos" 50millió ft hollétéről is...

 

Húszmilliós termékadománnyal segíti a Béres Gyógyszergyár a Budai Irgalmasrendi Kórház betegeit

A Béres Gyógyszergyár 20 millió forint értékű Béres Cseppet adományozott a Budai Irgalmasrendi Kórházban kezelt fekvőbetegek kezelésének kiegészítésére. Az adományt dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke, dr. Reiter Józsefnek, a kórház főigazgatójának adta át.

 

A mai Minerva szebb és élhetőbb világ felé mutat

Szenvedély és lobbanékonyság – ez jellemzi a hamisítatlan olasz stílust, amely már megérkezett Magyarországra is. Szerdán nyitott a kézművesek istennőjéről elnevezett Mall Minerva divatház, ahol kizárólag olasz kézműves és bio termékek kaphatók.

Bábok, strómanok és kasszások mandátum nélkül

„És mosolyogsz már, mindenki vidám, ez az én filozófiám” - énekli Kasszás Erzsi a tévéreklámban. És hogyha a guszta Kasszás Erzsit és a felcsúti kasszást egymás mellé tesszük és összehasonlítjuk az éves jövedelmüket, akkor látnivaló: „szemérmetes Erzsóknak” 8330 évig vagy 100 ezer hónapig, avagy 3 millió 741 ezer napig kellene dolgoznia egyfolytában, hogy Pénztáros Lőrinc vagyona legyen az övé.

Csődben a Széll Kálmán teret felújító cég

A bíróság csődeljárást rendet el a milliárdos Wicha József cége, a Széll Kálmán tér eredetileg 5,3 milliárdos felújítását elnyerő Wis Holding ellen, írja a Világgazdaság.

Fideszes gentlemanus a’ la államtitkári módra

Aligha kell bizonygatni: Eddie Murphy Gentlemanus c. konzseniális filmje alapmű a politikai mutyiról, amely természetesen világjelenség, vagyis semmiképp sem maradhatunk ki belőle. Olyannyira besimultunk „bátor és kreatív” hozzáállással, hogy mára sikerült a korrupciós élvonalban loholnunk. A magyar mutyi rendszerré vált, minden magyar, nemzeti, tisztességes, felelős és közjó dolgunk kemény ellenállása – maga az Ohm-törvény. Katt ide!

Idén is támogatja a Terrán a Várépítő pályázatot

A magyar építőipar egyik kiemelt szereplőjeként, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. fontosnak tartja környezetünk megóvását és a társadalmi felelősségvállalást. A közel 100 éves hazai vállalat kötelességének érzi, hogy lehetőségeihez mérten támogassa az arra rászorulókat, ezért a tavalyi évhez hasonlóan idén is több millió forint értékű TERRÁN betoncserepet ajánlott fel a Várépítő pályázaton indulóknak.

Tankok helyett bankok – a nyomulás folyamatos

Több mint furcsaságokat rögzít a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2013 és 2015 közötti ingatlanvásárlásaival kapcsolatban az a felügyelőbizottsági (fb-) jelentés. Lásd jegybanki honlap. A legjelentősebb megállapítások között szerepel az, hogy – hárommilliárd forintot keresve – kilencszeres áron adta el a jegybanknak a patinás belvárosi épületét az Eiffel Palace Kft. Ezzel igencsak jól jártak a projektcég mögött álló ciprusi, illetve máltai bejegyzésű offshore vállalkozások.

A valódi hírnévhez gerinc kell s kardigán

„A kis szomorú, érzékeny, méltánytalan, Halak, Jézus-ember” így írta alá a búcsúlevelét: „Szeretet, béke, empátia. Kurt Cobain.” Legyen így. Ötven éve történt, hogy fejjel lefelé tartották a bokájánál fogva, körülötte csempék, és felsírt. A pillanat felettébb alkalmas, hogy feltegyük a Nirvana MTV Unplugged műsorában adott koncertjét, és meditáljunk egyet azon a zöld kardigánon (az ötből egy hiányzó gombbal, alighanem cigaretta okozta lyukkal, mindkét zsebénél elszíneződve), amely két évvel ezelőtt mintegy negyvenmillió forintnak megfelelő összegért kelt el egy aukción.

Hó, jég, takarítás… vagy Ausztria mégis messze van? Ki olvassa Tolsztojt?

A nem túl távoli Ausztriában tiszta, járható s áttekinthető, átlátható minden közlekedési útvonal, fizikai, erkölcsi, szellemi, oktatási, egészségügyi, szociális és politikai út… Miért is nem csodálkozunk? Nálunk ui. egyáltalán nem több a csapadék, mint a dombos, hegyes szomszédban, viszont 3 szem eső vagy hó hazavág mindent s mindenkit. Kivéve a gyevi bírót, azaz az összes nagykutyát. Talán még a középkutyákat sem, hiszen ők sem érzik magukénak a Farkasok dalát… Tiszta szerencsénk, hogy a Teremtőnek s a Természetnek megesett a szíve rajtunk. Talán az árnyékukat nem látó maciéké is.


Duplán költöttek közpénzt kormány- médiamegjelenésre

Erre bezzeg telik! A közbeszerzési adatbázisban található adatok alapján kiszámolták: tavaly a Rogán Antal kabinetminiszter alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH) 46,7 milliárd forintot osztott szét az állami intézmények kommunikációjára, nyomdai és PR-költségekre. Majdnem kétszeresét a keretnek.

Sokkal jobban jár jövő héttől, akinek ellopják a bankkártyáját

A jelenlegi előírások szerint a bankkártya letiltását megelőzően negyvenötezer forintig a kártyabirtokosnak kell viselnie a kárt, január 13-tól ez az összeg 15 ezer forintra olvad, és más voltozások is jönnek – írja Azenpenzem.hu. 

Ünnepi pulykapénzek

Több mint 337 millió forintnyi jutalomkeretet oszthatott szét az év végén a Főpolgármesteri Hivatal a saját köztisztviselői között... 

Valódi ritkaságok a BÁV őszi aukcióján

Valódi művészeti ritkaságok kerülnek kalapács alá a BÁV őszi aukcióján. Rippl-Rónai József, Aba-Novák Vilmos, Iványi Grünwald Béla, Gulácsy Lajos, Szinyei Merse Pál lappangó festményei mellett számos remekmű található a műtárgykollekcióban is. A művészeti aukciók történetében először fordított licittel is szerepel két tétel.

A Mapei kapta a hónap beruházója díjat

A Mapei Kft. "Díj a sikeres vállalkozásokért" elismerésben részesült, a hónap beruházója lett. A díjat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át.

Új gyártórészleget avat Szolnokon a Béres

3,2 milliárd forint értékű beruházásban közel a duplájára növeli termelési kapacitását a Béres Gyógyszergyár. Az egyedi kormánydöntés keretében kapott 50%-os állami támogatással megvalósuló beruházás a Béres termékek iránt egyre növekvő hazai és exportkereslet kielégítése érdekében, valamint a termelési kapacitások bővítése miatt vált szükségessé. A szeptember 21-ei avatáson ünnepi beszédet mondott Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke.

Lesz-e közös eurózóna-költségvetés? Beveszik s hogyan hazánkat?

Ha lesz is közös eurózóna költségvetés, az Angela Merkel német kancellár minapi kijelentése alapján egyelőre inkább „csak” néhány (tíz)milliárd eurós méretű lesz.

 

Hét plusz egy hasznos tipp tetőfelújítóknak

Az idei nyár is bővelkedik viharokban, amik a háztetőket sem kímélik, megrongálódott tetők miatt gyakoriak a súlyos beázások is

Végre egy jó hír: megújul a Szent János Kórház nővérszállója!

A jövő év elején vehetik birtokba lakói a Szent János Kórház felújított és korszerűsített nővérszállóját. Az 1964-ben épült intézmény mára meglehetősen rossz állapotba került. A már jelenleg is zajló munkálatok során megújulnak a lakószobák, a társalgók, a vizesblokkok, az elektromos és fűtési rendszer és energetikai korszerűsítés is történik.

Akár klímaberendezés nélkül is kontrollálható a tetőtér hőmérséklete

Az épületek külső időjárási hatásoknak leginkább kitett része a tető. A meglévő épületek többségére jellemző, hogy a teljes hőveszteség közel harmada a tetőszerkezeten át távozik, illetve a tetőtér gyorsan felmelegszik. Ezt elsősorban a régi tetők mai szemmel nézve korszerűtlen szerkezeti megoldásai és az elavult anyaghasználat okozza, valamint az tény, hogy a meleg levegő felfelé áramlik. A tetőtér folyamatos hűtése-fűtése nem a probléma megoldása, hanem annak költséges elfedése. Az egyedülálló, robottechnológiával is gyártó Terrán olyan komplex rendszert ajánl, amely hatékonyan védi a tető alatti lakóteret a túlzott felmelegedéstől és lehűléstől.

Home Catering: az otthoni vendéglátás íz- és élménymestere

Alkalmi vendég(ül)látás, hosszú hétvége, ünnep... És betoppan a rokonság vagy a baráti kör avagy munkatársi közösség – és hogyan, mivel fogadjuk? Alapból széles mosollyal, szíves szóval, de mi kerül az asztalra? Örökös gondja ez a ház asszonyának és urának. Ki és mi a megoldás? 

Jövő évi kormányköltségvetés rózsaszín szemüveggel?

Legalábbis erre lehet következtetni a jövő évi költségvetés és az az utáni évekre is előre tekintő konvergenciajelentés makrogazdasági számaiból. "Ami a csövön kifér..." Katt a cikkcímre!

 

Ángyán József: a kormány dönti el, kié lehet a haszon

Volt itt negyven év, amikor a „szövetkezet” szóról valami egészen más jutott az eszünkbe. De azt se felejtsük, hogy volt az alulról szerveződő összefogásra jó hazai példa is: a Hangya Szövetkezet. Azt kellett volna egy modernebb formában újra feléleszteni. Nyugat-Európa attól versenyképes, hogy szövetkezik. Az egyébként önálló családi gazdaságok összeállnak egyes feladatokra, és a teljes vertikum hasznát visszaosztják a szövetkezetet létrehozó gazdacsaládoknak, akik így akár 50-100 hektár méretű gazdaságaik hasznából is igen jól megélnek

Ötvenmilliárdért be is ázhat - a Duna Aréna

Mi tagadás, a fővárosi neoépítészet ritka ronda építménye ez a Duna Aréna, akárcsak az Árpád-hidfői „ultramodern” (ultrapocsék) irodaházai. Igazán ráfért egy ki locspocs tisztítás. Talán egy emberközeli arculatot sem ártana „rávarrni”  frontdiszítéssel. Mint pl. javasoltuk a rózsadombi SZOT-szálló esetében a környezeti zöldbe belesimuló arculatot.

 

Lerakták a Mapei új gyárának alapkövét

A 2,4 milliárd forintos beruházás keretében a vállalat raktár- és gyártókapacitása a jelenlegi duplájára bővül.

A megyei önkormányzat és kórház, valamint a Béres Gyógyszergyár összefogása az erdélyi magyarokért

A Béres Részvénytársaság életében köztudottan fontos szerepe van a karitatív munkának, hazánk legnagyobb magyar magántulajdonban lévő gyógyszergyárának egyik legfontosabb erkölcsi törvénye a másokra való odafigyelés és a segítőszándék. Támogatásaik jelentős része a gyógyításhoz kötődik, kiemelkedő helyen szerepel készítményeik adományozása. A Bérest erős szálak fűzik a határon túli magyarsághoz is, az őket segítő munkájuk is folyamatos. 

Ellopták a székely majálist? Kik a nyakkendős fehérgalléros szervezők?

A III. Székely Fesztivál már nem a székelyeké és nem a budapestieké? Kérdés: kié? Hová lettek az ötletgazdák, az eredeti szervezők? De egyáltalán: miért kell megkívánni felebarátod... A biblikus bölcsesség a Tízparancsolat tán köszönőviszonyban sincs a mai rendszerrel? Így járunk majd a Klebelsberg-kastéllyal is netán? Kinek, kiért fog szólni a fesztiválra elhozott csíksomlyói harangok szava?

 

Polgári társadalom vagy Kádár-rendszer, avagy választás a választási hajrában

Saját erőből jöttem vissza az állampolgári létbe. Nyugodt lelkiismerettel képviselhetem azt, amiért 1998-ban vállaltam az országgyűlésiképviselő-jelöltséget. Hiszek az erkölcsös kormányzásban. Hiszek a korrupció elkerülhetőségében. Töretlenül hiszek a polgári gondolkodásban, magatartásban. Azzal, hogy kiléptem a politikusi szerepből, csak a kosztümöt vetettem le, a felelősségem változatlan... aki más perspektívából látta a folyamatokat, aki lelátott a kút mélyére, elvárható kötelesség, hogy hozzájáruljon a tisztánlátáshoz.

Magyarország harcot hirdet az angolszász imperializmus szellemi mákonya ellen

Éberség elvtársak, idegen izmusok és burzsoá áltudományok támadják demokráciánkat! Leleplezzük a nyugatmajmoló ügynökök propaganda- és kémhálózatait: népünk gyűlölettel kell hogy tekintsen a hazafiatlan, talajtalan kozmopolitizmus hirdetőire és prókátoraira. Szellemi harc a „szakemberek” ellen, 1950.

 

A fejlesztésekben és a képzett munkatársak megtartásában hisz Kelet-Magyarország egyik legnagyobb munkáltatója a HAJDÚ

A 36. Construma építőipari és otthonteremtési szakkiállításon az egyik leglátványosabb standot, az idén 65. évfordulóját ünneplő HAJDU álmodta meg; a téglási székhelyű cég 7 új termékét mutatta be a nagyérdeműnek, igazolva a folyamatos fejlesztéseket és beruházásokat.

Robotokat „alkalmaz” a Terrán ! Az építőiparban is megjelent a jövő technológiája

Hazánkban elsőként, egyedülálló módon a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. robottechnológiával készít és csomagol idomcserepeket,...

Az eurózóna napjai meg vannak számlálva?

Legalábbis a sasszemű és értékelemző éber megfigyelők szerint egyre több minden mutat ebbe az irányba. A közös pénz menthető lenne, ha az európai politikának érdekében állna cselekedni. De senki nem tesz semmit, továbbra is szőnyeg alá söprik a problémákat. Lehet, hogy egyre nagyobb a populizmus Európában is, de észre kell venni, hogy a populisták valós problémákról beszélnek. Slusszpoén: még azoknak is rossz, akiknek jó.

Nőnapi: a női vállalkozók fontos szerepet játszanak a főváros gazdaságában

„A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) elnyerte az EU Business Innovation Centre címet, ezáltal a Főváros pozíciója erősödött az európai innovációs és startup ökoszisztémában” - jelentette be Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke az Innovatív vállalkozónők, női vezetők Budapesten címmel rendezett Budapesti Vállalkozásfejlesztési Fórumon, amelynek fókuszában a budapesti 40 év alatti fiatal, innovatív, önfoglalkoztató vállalkozónők álltak.

Tovább mélyül a budapesti kamara válsága

Ha a kocsi fékje elromlott s zuhan a szakadékba, nem arról kéne vitatkozni, hogy kell a kocsiba légkondi… Ez igaz az országos gazdaságra, vezetésre, bürokráciára, korrupcióra, oktatásra, egészségügyre stb., és igaz pl. a gazdasági és iparkamarákra. Mondjuk a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarára (BKIK), ahol az elnökkel vitetnék el a balhét a vezetői. A zűrös ügyekbe keveredett szervezet egyik testülete sem mond le, nem hajlik a változ(tat)ásra. Legfeönnebb az elnök távozik, a többiek maradnak.

Mindinkább benövi a „folyondár” a Csipak-villát…

Ez a folyondár a mai, mindent ellepő közéleti mutyi. Az elmúlt évek egyik legkirívóbb fővárosi természetkárosítási ügye volt az a hármashatár-hegyi építkezés, ahol egy gigantikus luxus-lakóépületet részben a szomszédos, állami tulajdonban lévő védett erdő letarolt fáinak helyére és a jobb panoráma érdekében a tervezett helyétől bő 15 méterrel távolabb építettek. Az erdőből bő 2300 négyzetmétert kerítettek el, a nagy részét elpusztították.

Midőn Budapest elnyerte az olimpiai rendezés jogát, közbeszólt az antant

A nagyhatalmak végül nemcsak a rendezés jogát vették el, hanem hazánk részvételét is megtiltották a játékokon.

Örömhír az autósoknak: győzelem a benzinfronton

Egy friss középtávú előrejelzés szerint a következő években nem várnak kellemetlen meglepetések az autósokra, miután komoly korlátai vannak az olaj további drágulásának. Persze a drága autózás, a környezetkárosítás, a szmogos levegő stb. továbbra is megrövidíti életünket, miközben vígan pöfékelünk az utakon…

Olimpiamutyizók, olimpolipok és valóságsérültek serege

Aki nem tudta, hogy jelen állapotában hazánk alkalmatlan az olimpiarendezésre, az vagy vak, süket és/vagy – politikus. Önbizonyítványa szerint bárminő valóságelem felismerésére, azonosítására alkalmatlan egyed. Ki-ki vonja le a tétel tartalmát. Igaz, süket, vak, valóságsérült egyedből Magyarország elitje jobban teljesít… Hazánk józan fele pontosan tudja: az öt karikából 3-at ellopnának, Los Angeles és Párizs (87%-os készültség + háttér+ hazafiság+összefogás) pedig sokkalta jobban áll – a vártán.

Megszűntek a vagyonosodási vizsgálatok

Egy éve gyakorlatilag nem végez vagyonosodási vizsgálatot az adóhivatal, mert a kormánypárti politikusoknak vélhetően elegük lett abból, hogy az ellenzék politikai bunkónak használja az eljárást. Ezzel viszont a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntötték az ablakon, jelentős bevételtől fosztva meg az államkasszát.

Tolsztojizmusok Putyin látogatása kapcsán

Vologya és Viktor megint találkoztak, beszélgettek. Vajh, miről? (Geopolitikai válságok s átrendeződések közepette elegendő a politikai showműsor? Vagy valami más van a háttérben? Nyilván nem az, amit felolvastak a sajtótájékoztatón, hisz az – tudjuk – a plebsznek szánt üveggyöngy…  Üzeneteket váltottak s továbbítottak. Már "csak" ki kell okumlálnunk  őket.

Végre egy értelmes jelölt? * Új 12 pont: a szabadság, felelősség és igazságosság programja

Önálló egészségügyi, oktatási és önkormányzati minisztérium, korrupcióellenes ügyészség, szervezeti reform a honvédségnél, az uniós ügyészi hivatal felállításának támogatása – néhány konkrét cél azok közül, amelyek Lattmann Tamás elképzelései között szerepel.

Mitől lesznek melegebbek a honi lakások?

Új találmány kerülhet a piacra. Furcsa anyag lehet otthonaink segítségére a fűtésszezonban.