Itt a farsang, áll a bál a gyerekeknek a Kultúrkúriában!

Többek között a Kolompos együttes zenés mulatsága és Pán Péter varázsolja el a gyerekeket a Kultúrkúriában. Várják a családokat sok szeretettel!

Elegáns karácsonyi dekoráció

Az elegáns karácsonyi dekoráció a legízlésesebb és talán a legszebb díszítési irányvonal. 

Tűzoltó játszótér épült a II. kerületben

Elkészült a II. kerület első, saját fenntartású tematikus, tűzoltó játszótere a Vérhalom téren. 

Közkívánatra: újra Halász Judit és A dzsungel könyve zárja az évet a Kultúrkúriában!

Emellett Mikulásváró délután, diafilmvetítés és bábszínház is várja a gyermekeket decemberben a Kultúrkúriában.

Húszéves a SENECTUS, a teljeskörű gondoskodás otthona

"A végén majd nem az számít, hogy mennyi éved volt az életedben, hanem hogy mennyi élet volt az éveidben." - Abraham Lincoln bölcsességét a húsz esztendővel ezelőtti nyitóünnepség és a szépkorúak tiszteletére azon alkalomból idéztük, hogy kerek évfordulót ünnepelt Pesthidegkút közössége. Boldog születésnapot, SENECTUS!

Gokartpályát avattak a Fusion Élmény-és Rendezvényközpontban

Budaörs gazdag szórakozási és sportolási lehetőségei tovább bővültek!

Fusion Élményközpont – ahol az álmok valóra válnak!

A lányom csúszdázni szeretne, a bátyja gokartozna, a férjemmel pedig inkább lazítanánk a hétvégén…a Fusion Élményközpontban lehetséges! Ráadásul, gyermeke szülinapi zsúrjával most ausztriai családi síhétvégét is nyerhet!

Csiribiri őszköszöntő családi délután a Klebelsberg Kulturkúriában

Október 07. szombat 15:00-18:00 Kippkopp és Tipptopp - a Kolibri Színház előadása

Isten éltesse a nagymamákat és a nagypapákat – Ma van a nagyszülők napja

Vitathatatlan tény: a nagymamik és nagypapik a kulcsai az unokák boldogságának. Isten éltesse a nagyszülők napján (szeptember 9-én, szombaton) a nagymamákat és a nagypapákat! Legyenek boldogok gyermekeik, unokáik körében, sokáig meséljenek még egészségben az élet nagy és szép dolgairól!

 

Júius 18.: Apák, nagypapák, déd-, ük-, szép- és ópapák napja

„Édesanyából csupán egy van, / de Apából is csak egy lehet. / Figyeljünk rájuk sokkal jobban, hisz nékik is kijár - ma is - az atyai tisztelet, szeretet.” Szóval, semmiképp ne feledkezzünk meg az Édesapákról sem! Bár az Anyák napja sokkal hangsúlyosabb, de azért van egy ünnepnap a nyár közepén, amit az apukáknak szentelhetünk. Megmondjuk 2017-ben ez mikorra is esik: június 18-ára. – közli a KILÁTÓ Apák Lapja c. melléklete.

 

Az európai vezetők gyermektelensége – és az utódvállalás, gyermekáldás misztériuma

Európa jelenlegi legfontosabb vezetőinek nincsenek gyermekei. Mintha a „véletlen” hozta volna össze ezt a riasztó jelképét, egyben a szimbólumát az erodálódó európai civilizációnknak, ennek az önreprodukálódásra képtelen földrésznek. Az okok különbözők lehetnek, mégis van miért eltűnődni a jelenségen.

 

Kiscsillag- Semmi Konferencia - Dalos Színház a Klebelsberg Kulturkúriában

A Semmi Konferencia alkotói, Földes Eszter és Lovasi András már a munka kezdeti fázisában is gondolkodtak egy, az Erkel Színházban bemutatott koncertszínház mellett is érvényesülő, „hagyományosabb” drámai formán, ahol a színész „színészkedik”, a zenész pedig „zenészkedik” Az így született dalos színházi előadás a Semmi Konferenciának egy új, intimebb perspektíváját nyújtja.

 

Frakk, a macskák réme

Vaskakas Bábszínház és a Jászai Mari Színház közös családi előadása a Kulturkúriában március 11. szombat 16:00 órakor.

Itt a farsang, áll a bál...februári gyerekprogramok a Kultúrkúriában

Többek között a népszerű Eszter-lánc mesezenekar is ellátogat a Kultúrkúriába februárban.

Gyerekek örökbe – emberarcú jótétemény mindenkinek

Emelkedett az állami szakellátásból történő örökbefogadások száma az utóbbi években. A Gólyahír Egyesületnél bárki jelentkezhet ilyen szándékkal. Ebből számtalan közös öröm sarjadt!

Családi cirkusszal köszönti az újévet a Kultúrkúria

Guruló cirkusszal, Fénycirkusszal és Varázspercekkel indul a január és diafilmvetítéssel zárul a családoknak a Kultúrkúriában!

Régi korok karácsonya

Ősi szkíta-hun hitvilágunk „kerecseny – karacson” ünnepét nem tanítják, pedig mi honosítottuk meg a Kárpát-medencében! De az sem nagyon ismert, hogyan vált divattá a karácsony a karácsonyfa (ősi hitünk szerint életfa), mivel pótolták a huszadik század elején a fenyőt, és mióta majszolunk szaloncukrot? Ja, és miért volt szerelmi zálog? Ezekre a kérdésekre is választ ad a Szabadtéri Néprajzi Múzeum ünnepi kiállítása, amelyet január 6-ig lehet megtekinteni a Várkert Bazárban.

Puskás öcsi 2. A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai

Amíg a legendás focista kalandos gyerekkoráról szóló mesekönyvsorozat előző részében Öcsi és Cucu annak is örült, ha pályára engedik őket a nagyok, most már a kis Puskás a csapatkapitány a Lipták-grundon. 

Jön a Mikulás-miniszterelnök! És a krampuszok?

Osztrák és szerb mintára magyar Mikulás-miniszterelnök is jön december 6-án! Minden nyugdíjas kap 10 ezer forintot Erzsébet-utalványban. Ez a közpénzes gesztus is meglepi, akár az inflció alatti nyögdíjemelés… A sanyarú-silány magyar élet csupa meglepi... És idézzük ide a bölcselőt: „Nézd meg elébb, magad méltó vagy-e adni, az adakozás eszközévé lenni." 

Szuper családi program vasárnapra - Kaláka a Kultúrkúriában!

A Kaláka együttes legkedveltebb, mára már klasszikussá vált gyerekdarabjait hallgathatjuk meg a népszerű együttes előadásában.

Vasútmodell kiállítás, Ludas Matyi és a Kaláka együttes várja a családokat novemberben a Kultúrkúriában

Újra jön a nagy sikerű vasútmodell kiállítás, a szokásos havi családi dálután bábszínházzal és kézműves játszóházzal és még a népszerű Kaláka együttes is ellátogat novemberben a Kultúrkúriába!

Légy Te magad a művészet a 3d Gallery Budapestben!

Mindenben más, mint egy hagyományos galéria és minden korosztályhoz szól, felhasználva a digitális technikát: ez a 3d Gallery Budapest!

CoolMom és Waiting for You - kismamaruhák szenvedéllyel és szeretettel

Bemutatkozik a CoolMom, avagy minimalista design maximalista mamiknak és a Waiting for You, az alkalmi és menyasszonyi kismamaruhák szakértője.

Idén is Templomkerti esték - Művészek a templomért a Máriaremetei Bazilika javára

A nagy sikerű sorozat folytatódik - idén is jótékonysági esteket tartanak a Máriaremetei Bazilika javára!

BabaTB – biztonság és öröm, ha bővül a család!

Milyen ellátások is vannak? Hol kell elintézni? Képtelen vagyok eligazodni a jogszabályok között! Nem értem, hogy mit és mikor kell igényelni! Ismerős a helyzet? Ha igen, akkor épp a BabaTB megoldását keresed!

Gyermeknap és gyermekbúcsú vár a Kultúrkúriában!

Hagyományos tanévvégi-nyáreleji családi programajánlónk a Kultúrkúriában!

A felnőtteket Mozart, a gyerekeket Halász Judit várja a Kultúrkúriában

Mindenki megtalálhatja a neki szépen szólót áprilisban a Kultúrkúriában!

Március első hétvégéje ismét a családoké a Kultúrkúriában

Szélkiáltó csiribiri családi délután és Dalnokklub várja a látogatókat március első péntekjén és szombatján a Kultúrkúriában.

Irány a 2000 m2-es játszóparadicsom, az Izgiland!

Az Izgiland ezen a hatalmas területen számos egyedi, különleges játékkal nyújt önfeledt kikapcsolódást az egész családnak, 0-99 éves korig Törökbálinton!

Játssz mesét a Kultúrkúriában!

Interaktív meseszínházon vehetnek részt a gyerekek a Tünet együttes tagjainak közreműködésével.


Cirkusz, diafilmvetítés és bábszínház is várja a családokat a Kultúrkúriában!

Újévköszöntő cirkuszi családi délután bűvésszel és zsonglőrrel, valamint színház kicsiknek es nagyoknak köszönti az újévet a Kultúrkúriában.

A hét KILÁTÓ-kérdése:mi a grincsfa és miből készül?

Leszámítva a ősi, természeti népek (így eleink) hajdani szokásait, korunk újmódi szokása a grincsfa-, azaz a manósipka vagy manócskafa-készítés. A kézmívességben is kiváló oldalbordám már „teleültette” népes famíliánk háza, vagyis otthona táját...

Idén is lesz Kaláka koncert és vasútmodell kiállítás a Kulturkúriában!

Ősszel is jobbnál jobb okokat találtunk arra, hogy a családok ellátogassanak a Kulturkúriába!

Aprópolisz - a világ első Playmobil Játszóvárosa vár Biatorbágyon!

A gyereki fantázia különös, egyedi, igényes otthona. Magával ragadja a képzeletet, a gyereki lélek rejtett titkaiba enged betekintést. Miként egy álomban, úgy van lehetősége a gyerekeknek átélni a képzelet világának bármely szerepét. Játszani hív, játszani enged, és közös játékra buzdít.

Tartalmas, aktív élet idős korban is

Mindannyian arra vágyunk, hogy a munkával töltött évek után biztonságban élvezhessük a nyugdíjas korral járó előnyöket. Nem kell korán kelni a munka miatt, esetleg éjszakázni, lemondani kedvelt programjainkról, és még sorolhatnánk az okokat. Egy új fejezet kezdődik az életünkben, amikor is időkorlátok nélkül valósíthatjuk meg álmainkat.

Novemberben újra nyitja kapuit az ország legvárandósabb programja, a BabaMama Expo!

Több mint 200 kiállító, szakértő tanácsok, a legújabb baba- és kismama termékek és pompás programok várnak 9000 négyzetméteren a Budapest Arénában.

Kisgyermekkel kaland az élet!

Játszóparkban, valóságos gyerekparadicsomban vagyunk, hétvégén gyakran jövünk ide, igaz, drága hely, de a gyerekekért mindent. Jégkrémet is hatszázért. Van itt minden, mi egy gyermeknek való, sok akadály, meg játékok, csúszda, vízipark, benti játszóház... Ez a paradicsom! Ahol nem kell csendben lenni, ahol nem kell szégyenkezni. Ahol nem kell lehajtott fejjel,  kínosan közlekedni.

Erre minden gyereknek szüksége lesz!

Add meg a jövő tudását gyermekednek, mert a gyorsan változó digitális világban fontos megérteniük, hogy hogyan gondolkodnak a gépek.  Van egy hely, ahol ezt könnyen, játékos formában elsajátíthatják.

Ez fájni fog a magyar családoknak: megroggyan a családi kassza

Évek óta egyre hangsúlyosabbá válik hazánkban az augusztus a személyi kölcsön hitelezésben. A családi nyaralás, a gyerektáborok és más költségek miatt kongó családi kasszából kéne kifizetni az iskolakezdés költségeit, de a statisztikák szerint ez sok családnak nem megy. Honnan lehet segítséghez jutni, ha nincs pénzünk, de nyakunkon a szeptember?

 

Nagy lehetőség: a lombikbébiprogram – miért korlátozzák?

Jelenleg 6000 beültetést finanszíroz évente az állam, amit átlagosan 3000 pár vesz igénybe, de 8000-10 000 beültetésre lenne igény. El kellene törölni az ún. teljesítményvolumen-korlátot, ezzel sokat javulhatna a helyzet. Akár kétszer annyi gyermek is születhetne, mint most, ha lenne egy jó lombikbébiprogramunk. Ha a javasolt intézkedéseket már akkor bevezették volna, ma hazánkban tízezerrel több gyermek élne.

 

Színház a Klebelsberg Kulturkúriában: Glattauer: Párterápia, Orlai Produkció

A Párterápia házaspárjának életéből már rég eltűnt az első évek izgalma. 

Nyári programozó táborok a LOGISCOOLBAN

A Logiscool-t kifejezetten azért hozták létre, hogy a programozás, a digitális írástudás elsajátítását új, kreatív módszerekkel Magyarországon is elérhetővé tegyék diákok számára. Speciális tananyaggal, új, saját fejlesztésű oktatási platformmal, játékos formában, egyetemista oktatók, inspiráló környezetben tanítják programozni a diákokat. 

Tápszerre, ruhára váró gyermek tízezrek, alig-szőtt szociális háló stadionok árnyékában

Ha a kisgyerek nem kap tápszert, bébiételt, melegruhát, aligha válik belőle focista és stadionlátogató; igaz, a világ sem (csak) a sportot rúgja előre, hanem az élelmiszert, a vizet, az energiát, így a az alternatív fűtőrendszerek jövőjét, amellyel a kormány szintén szembemegy egy méregdrága, eladósító, kiszolgáltatottá tevő, 80 évre taccsra tevő paksi atomerőmű II-vel. De hát mit nekünk a világtrend, a fejlődés, a munkahelyteremtés, a környezetvédelem?!

Diafilmek délutánja a Kultúrkúriában

15 éve töretlen sikerrel kerül megrendezésre a Klebelsberg Kultúrkúriában a Diafilmek délutánja.

Szilveszter, Újév – megint kicsit másképp…

Na, már megint jövök a „másképp”-nézeteimmel! Igen, ilyenkor szoktam azt érezni, hogy megyek szembe a tömeggel… azért hiszem, hogy vannak még olyanok, akik hasonlóan gondolkodnak, mint én, és akik rendszeresen ár ellen úsznak! Úgy érzem, ez az utolsó hónap rendesen el lett szúrva. Amúgy is vágtázó életünk az év végéhez közeledve nem lenyugszik és számot ad, hanem bedobjuk a gyeplőt a rohanó lovak közé és… hajrá! (Enikő XI. levele)

Magyar karácsony az égben

Aki még nem tudott róla, ám tudja meg, hogy amikor lent a földön megszólalnak a karácsonyesti harangok, odafönt a Mennyeknek Országában a legeslegfiatalabb angyalka megráz egy fényes aranycsengőt. Erre a jelre... Kattintson a cikkcímre a folytatásért! Köszönjük. Áldott, békés bejglis, boros, kegyelemteljes Karácsonyt minden kedves KILÁTÓ-olvasónknak!

Sötétség pénzben

Délben, este és reggel. Válságok idején bukik ki leginkább, hogy milyen fontos a pénzügyi tudatosság. Amikor már késő.

4D Genesis ultrahang – Igazi ajándék a szülőknek, nemcsak karácsonykor

„Eldönteni, hogy gyermeket akarunk, egy pillanat műve csupán. De a döntés, hogy szívünk a testünkön kívül dobog, örökre szól.” Elizabeth Stone

Ráadás - A dzsungel könyve kétszer a Kultúrkúriában

A nagy érdeklődésre való tekintettel két időpontban is megtekinthető lesz a Kultúrkúriában A dzsungel könyve!

Adventi forgatag, Mikulásvárás és Karácsonyköszöntő gyerekprogramok a Kultúrkúriában

Adventi forgatag, Mikulásváró családi délután, Halász Judit nagykoncertje, valamint közkívánatra újra a Dzsungel könyve - megannyi ünnepi program zárja az évet a családok számára a Kultúrkúriában.

Novemberben újra Baba Mama Expo!

11. alkalommal rendezik meg november 18-20. között a BabaMama Expót a Budapest Sportarénában!

Őszi gyerekpogramok a Kultúrkúriában

Lesz itt minden, mi szem-fülnek ingere: őszköszöntő családi délután, interaktív meseszínház és bábszínház várja a gyerekeket októberben a Kultúrkúriában!

A Tropicarium - a cápás állatkert egész évben várja látogatóit!

A Közép-Európa egyik legnagyobb tengeri akváriumát is bemutató, közel 3000 m²-en elterülő Tropicarium-Óceanárium 6 millió látogatójával az elmúlt 16 évben Budapest egyik kihagyhatatlan látványossága lett!

Nyárbúcsúztató, őszindító - újra itt a Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál!

Szinte hihetetlen, de igaz: immár XVIII. alkalommal rendezik meg kerületünk rangos és népszerű kulturális fesztiválját! Programajánlónk következik.

Hurrá, itt a nyár, itt a Tarzan™ Park, az Ország Legnagyobb Szabadtéri Családi Játszóparkja!

Különleges játékélményt keres gyermeke számára? Akkor látogassanak el a Tarzan™ Parkba, az Ország Legnagyobb Szabadtéri Családi Játszóparkjába, ahol a gyermekek vidám szórakozás közben fejleszthetik kreativitásukat!

Táborozzon gyermeke idén is a Kultúrkúriában!

20 féle táborból választhatnak a családok idén is a Kultúrkúriában!

Bolondos április: bolondos bábjáték és dallamok a Kultúrkúriában

Csiribiri bolondos családi délután bábszínházzal, koncerttel és kézműves játszóházzal, valamint népmese-színház várja a családosokat sok szeretettel!

A költészetet, a táncot és az űrhajózást ünnepli a Kultúrkúria

Jöjjön el és figyelje meg teleszkóppal a világűrt, hallgasson gyönyörű verseket, próbálja ki a hastáncot, a zumbát vagy a salsát a Kultúrkúriában!

Hangolódjon a Húsvétra a Kultúrkúria koncertjeivel!

A Tititá gyermek produkció Novák Péterrel és a Szent Efrém Férfikar Nagyheti áhítat – bizánci mozaikok c. hangversenye várja azt, aki ellátogat a Kultúrkúriába a Húsvét előtti hétvégén.

SzóKiMondóka – A világ szóról szóra

Mi is az a SzóKiMondóka? Kik vagyunk? Itt a remek alkalom, hogy megismerkedj velünk!