Változatos családi programok novemberben is a Kultúrkúriában!

Az aranyszőrű bárány meséje és a Makám együttes adventváró koncertje várja a családokat.

 

Bábszínház az egész világ októberben a Kultúrkúriában!

Torzonborz, Világszép nádszákisasszony, valamint Miú és Vau várja a gyermekeket!

Hétkúti Wellness Hotel és Lovaspark - a mosoly és nyugalom szigete

Családias természeti környezet és igazi vendégszeretet jellemzi az „Ezerjó” hazájának wellness szállodáját, a három szélforgós minősítésű Hétkúti Wellness Hotelt.

Dombóvári tragédia – egy helyen fognak nyugodni

Édesanyja mellett fekszik majd a koporsóban a hathónapos kisbaba. A Dunántúli Napló információi szerint ez volt a kérése a hozzátartozóknak, akik a pénteki viharban elveszítették szeretteiket.Már több templomban kezdtek el gyűjtést szervezni a család számára és a Pécs-Egyházmegyei Katolikus Caritas Alapítvány bankszámlájára, 11731001-20101897-00000000 szintén lehet adományt küldeni. Azt kérik, az adományozók tüntessék fel, hogy a kisvaszari családnak szánják az összeget.


 

Milyen a jó apa?

Jobban kell neki a figyelmed, mint gondolnád! 3 fontos szokás, amit vezess be annak érdekében, hogy meg is kapja!

 

Boldog Apák napját minden apának! - Az apa is fontos egy gyerek életében

Ma van június harmadik vasárnapja (június 18.), ma ünneplik Amerikában, és egyre inkább Európában is az Apák napját. Hazánkban kevéssé elterjedt... Ám most Marczibányi téri bizonyítás tanúsítja: nem elveszett ügy a magyar Apák napja!

A Tropicarium, a cápás állatkert nyáron is várja látogatóit

A Tropicarium 19 éve várja látogatóit, az óceánok és trópusok különles lényeivel, felejthetetlen élményekkel kicsiket és nagyokat egyaránt!

REGE RESIDENCE: Egyedülálló otthon nyílik időseknek Budapesten

Különleges idősek otthona nyitja meg kapuit Budán idén decemberben. A Rege Residence egyedülálló küldetést vállal fel azzal, hogy a hagyományos „idősotthon” paradigmát áttörve új életstílust kínál szépkorúak számára. Az aktív életmódot  többféle szabadidős tevékenység, számos kulturális és sport program valamint magas színvonalú egészségügyi személyzet biztosítja a lakóknak. A cél egy összetartó, támogató közösség felépítése, ahol a lakók ebben az életkorban is új ismeretekkel, új barátságokkal gazdagodhatnak.

Újra ellátogat Bogyó és Babóca a Kultúrkúriába!

A nagy sikerű bábkiállítás mellett a szintén népszerű gyermeknap is várja a családokat rengeteg programmal a Kultúrkúriában.

Nők az informatikában: nem vágynak pozitív diszkriminációra, csak a szakértelem elismerésére

2018. március 22. Sikeres üzletasszonyok inspiráló élettörténeteikről meséltek a Codecool oktatóközpontjában. Az időmenedzsment-bajnok kisgyermekes anyák a programozói munkaerőkínálat rejtett tartalékai lehetnek – állapították meg a meghívott előadók a Codecool programozóiskola Women in Tech Meetupján.

Keltsd életre saját városod a KockaParkban!

December első hétvégéjén megnyílt az 1500 nm-es KockaPark Családi Élményközpont a Campona első emeletén!

Örökmozgók figyelem! Vár a Gyerekcenter!

Gyerkőcöd jobban fog emlékezni a játszóházi kiruccanásra, mint a legutóbbi születésnapi bulira. Mert itt minden négyzetméteren biztos kaland és derű vár! Garantáltan unalommentes időtöltés az egész családnak!

Itt a farsang, áll a bál a gyerekeknek a Kultúrkúriában!

Többek között a Kolompos együttes zenés mulatsága és Pán Péter varázsolja el a gyerekeket a Kultúrkúriában. Várják a családokat sok szeretettel!

Elegáns karácsonyi dekoráció

Az elegáns karácsonyi dekoráció a legízlésesebb és talán a legszebb díszítési irányvonal. 

A hét KILÁTÓ-kérdése:mi a grincsfa és miből készül?

Leszámítva a ősi, természeti népek (így eleink) hajdani szokásait, korunk újmódi szokása a grincsfa-, azaz a manósipka vagy manócskafa-készítés. A kézmívességben is kiváló oldalbordám már „teleültette” népes famíliánk háza, vagyis otthona táját...

Idén is lesz Kaláka koncert és vasútmodell kiállítás a Kulturkúriában!

Ősszel is jobbnál jobb okokat találtunk arra, hogy a családok ellátogassanak a Kulturkúriába!

Húszéves a SENECTUS, a teljeskörű gondoskodás otthona

"A végén majd nem az számít, hogy mennyi éved volt az életedben, hanem hogy mennyi élet volt az éveidben." - Abraham Lincoln bölcsességét a húsz esztendővel ezelőtti nyitóünnepség és a szépkorúak tiszteletére azon alkalomból idéztük, hogy kerek évfordulót ünnepelt Pesthidegkút közössége. Boldog születésnapot, SENECTUS!

Gokartpályát avattak a Fusion Élmény-és Rendezvényközpontban

Budaörs gazdag szórakozási és sportolási lehetőségei tovább bővültek!

Fusion Élményközpont – ahol az álmok valóra válnak!

A lányom csúszdázni szeretne, a bátyja gokartozna, a férjemmel pedig inkább lazítanánk a hétvégén…a Fusion Élményközpontban lehetséges! Ráadásul, gyermeke szülinapi zsúrjával most ausztriai családi síhétvégét is nyerhet!

Csiribiri őszköszöntő családi délután a Klebelsberg Kulturkúriában

Október 07. szombat 15:00-18:00 Kippkopp és Tipptopp - a Kolibri Színház előadása

Isten éltesse a nagymamákat és a nagypapákat – Ma van a nagyszülők napja

Vitathatatlan tény: a nagymamik és nagypapik a kulcsai az unokák boldogságának. Isten éltesse a nagyszülők napján (szeptember 9-én, szombaton) a nagymamákat és a nagypapákat! Legyenek boldogok gyermekeik, unokáik körében, sokáig meséljenek még egészségben az élet nagy és szép dolgairól!

 

Július 18.: Apák, nagypapák, déd-, ük-, szép- és ópapák napja

„Édesanyából csupán egy van, / de Apából is csak egy lehet. / Figyeljünk rájuk sokkal jobban, hisz nékik is kijár - ma is - az atyai tisztelet, szeretet.” Szóval, semmiképp ne feledkezzünk meg az Édesapákról sem! Bár az Anyák napja sokkal hangsúlyosabb, de azért van egy ünnepnap a nyár közepén, amit az apukáknak szentelhetünk. Megmondjuk 2017-ben ez mikorra is esik: június 18-ára. – közli a KILÁTÓ Apák Lapja c. melléklete.

 

Az európai vezetők gyermektelensége – és az utódvállalás, gyermekáldás misztériuma

Európa jelenlegi legfontosabb vezetőinek nincsenek gyermekei. Mintha a „véletlen” hozta volna össze ezt a riasztó jelképét, egyben a szimbólumát az erodálódó európai civilizációnknak, ennek az önreprodukálódásra képtelen földrésznek. Az okok különbözők lehetnek, mégis van miért eltűnődni a jelenségen.

 

Kiscsillag- Semmi Konferencia - Dalos Színház a Klebelsberg Kulturkúriában

A Semmi Konferencia alkotói, Földes Eszter és Lovasi András már a munka kezdeti fázisában is gondolkodtak egy, az Erkel Színházban bemutatott koncertszínház mellett is érvényesülő, „hagyományosabb” drámai formán, ahol a színész „színészkedik”, a zenész pedig „zenészkedik” Az így született dalos színházi előadás a Semmi Konferenciának egy új, intimebb perspektíváját nyújtja.

 

Frakk, a macskák réme

Vaskakas Bábszínház és a Jászai Mari Színház közös családi előadása a Kulturkúriában március 11. szombat 16:00 órakor.

Itt a farsang, áll a bál...februári gyerekprogramok a Kultúrkúriában

Többek között a népszerű Eszter-lánc mesezenekar is ellátogat a Kultúrkúriába februárban.

Gyerekek örökbe – emberarcú jótétemény mindenkinek

Emelkedett az állami szakellátásból történő örökbefogadások száma az utóbbi években. A Gólyahír Egyesületnél bárki jelentkezhet ilyen szándékkal. Ebből számtalan közös öröm sarjadt!

Szilveszter, Újév – megint kicsit másképp…

Na, már megint jövök a „másképp”-nézeteimmel! Igen, ilyenkor szoktam azt érezni, hogy megyek szembe a tömeggel… azért hiszem, hogy vannak még olyanok, akik hasonlóan gondolkodnak, mint én, és akik rendszeresen ár ellen úsznak! Úgy érzem, ez az utolsó hónap rendesen el lett szúrva. Amúgy is vágtázó életünk az év végéhez közeledve nem lenyugszik és számot ad, hanem bedobjuk a gyeplőt a rohanó lovak közé és… hajrá! (Enikő XI. levele)

Magyar karácsony az égben

Aki még nem tudott róla, ám tudja meg, hogy amikor lent a földön megszólalnak a karácsonyesti harangok, odafönt a Mennyeknek Országában a legeslegfiatalabb angyalka megráz egy fényes aranycsengőt. Erre a jelre... Kattintson a cikkcímre a folytatásért! Köszönjük. Áldott, békés bejglis, boros, kegyelemteljes Karácsonyt minden kedves KILÁTÓ-olvasónknak!

Sötétség pénzben

Délben, este és reggel. Válságok idején bukik ki leginkább, hogy milyen fontos a pénzügyi tudatosság. Amikor már késő.

4D Genesis ultrahang – Igazi ajándék a szülőknek, nemcsak karácsonykor

„Eldönteni, hogy gyermeket akarunk, egy pillanat műve csupán. De a döntés, hogy szívünk a testünkön kívül dobog, örökre szól.” Elizabeth Stone


BabaMama Expo - Ha kibújt, ha még nem, megyünk!

Milyen vitaminokat érdemes szedned a terhesség alatt? Hordozós anyuka leszel vagy babakocsis? Gondoltad volna, hogy a férfiak szervezete is drámai változáson megy át a kisbaba születése körüli időszakban? Nem lesz szükséged szakirodalomra, ha november 16-18. között te is részt veszel a BabaMama Expón. Gyere, és tedd fel minden kérdésedet egyetlen hétvége alatt!

Nézd meg, mit tud a tudomány - a Csodák Palotájában!

…ahol a tudományos jelenségek szórakoztatóvá, a fizika pedig érthetővé válik! Játssz, szórakozz, randizz, tölts el néhány felhőtlen órát a CSOPÁBAN Óbudán! Szórakozás minden korosztálynak Óbudán, a Buda Entertainment & Gastro Szórakoztatóközpontban!

Sikeres apa–gyerek kapcsolat - Apa: miért fontos a lánynak és miért a fiúnak?

Fogadd el, hogy a gyermeked – még ha hasonlít is rád – teljesen önálló személyiség. Fontos, hogy legyen időd a gyerekedre, az ő számára fontos eseményeken (sport, szereplés, születésnap, stb.) mindig legyél ott. Mesélj magadról, a gyermekkori élményeidről, az érzéseidről, ezzel elősegíted, hogy ő is őszintén megfogalmazhassa mindazt, ami benne lezajlik. Ne állítsd olyan kihívások elé, amit nem tud teljesíteni.

Az apák elképesztő hatása gyermekeik érzelmi intelligenciájára

Egy pszichológiai kutatás arra a következtetésre jutott, hogy az apák olyan módon tudnak hatni a gyerekeik kortárs kapcsolataira, iskolai előmenetelére, ahogy az anyák nem. Természetesen az anyák szerepe is óriási a gyerekek nevelésében, de egy apa pozitív jelenléte, fejlesztő hatása sokkal erőteljesebb, mint azt korábban gondoltuk.

 

Üdvözöl a Future Park, a világ legmodernebb tudományos játszótere!

A Magyarországon most bemutatkozó interaktív Andrássy élményközpont egy varázslatos világba kalauzol el, ami az alkotás inspiráló élményével ajándékozza meg a látogatókat. Ismerd meg a Future Parkban rád váró különleges játékok mindegyikét!

A tehetség sokszínűségét bemutató fesztivált rendeztek

Idén első alkalommal rendezte meg az Új Nemzedék Központ a Tehetségek Magyarországa című projekt, melyre 6,066 Mrd Ft-os vissza nem térítendő európai uniós támogatás áll rendelkezésre és az NTP-HTSZ-M-17-A azonosítószámú – Iskolán kívüli tehetségfejlesztő és tehetséggondozást támogató programok projekt, „Tehetségfesztivál” rendezvényét. Az eseménynek a Budakeszi Vadaspark Szilfa-tisztása adott helyet.

Gyerekszáj a gyermeknapról

Minden esztendőben egy nap csak a gyerekeké. Róluk szól minden perc, minden óra. Rengeteg program, lehetőség, játékok, kreatívkodás, állatkerti túrák, vidámság, édesség, kacagás. Hálásak vagyunk, amiért vannak, ők pedig élvezik az ünneplés minden percét.

Huszonöt év muzsika

Vivaldi-hegedűverseny marimbán, Gershwin klarinéton, modern- és néptánc, gyermekkórus és musical-sláger. Csak néhány műsorszám a Kiss Zenede jubileumi koncertjéről, amit az intézmény fennállásának 25. évfordulója alkalmából tartottak a Marczibányi Téri Művelődési Központban.

„Magyarországon nincs jövőképe egy 22 évesnek”

Sorra osztják tovább az emberek egy lassan diplomát szerző lány, Mészáros Luca nyilvános Facebook-posztját, aki a jövőjét érintő kilátástalanságról ír.

Kicsiket-nagyokat egyaránt vár áprilisban is a Kultúrkúria

Csiribiri családi délután, rendhagyó irodalomóra a Sebő együttessel, mesejáték a Kolompos együttessel, valamint újra interaktív meseszínház a Tünet együttessel - csupán néhány indok arra, hogy miért érdemes a családoknak áprilisban is a Kultúrkúriát választaniuk!

Sünizene – ahol a varázslatos szülő-gyerek kötődés pillanatai születnek

Immár 12. éve invitálunk kisgyermekes Anyukákat, Apukákat, Nagyszülőket zenebölcsis, zeneovis foglalkozásainkra, ahol szakképzett pedagógusok rengeteg zenével, mondókával, hangszerrel várják a kicsiket! Foglalkozásunk fő pillére a gyerekekre való figyelés.

Tavaszváró családi programok márciusban a Kultúrkúriában!

Nézegessenek meseillusztrációkat, várják a tavaszt a Csiribiri családi délutánon bábszínházzal, muzsikával, kézműves játszóházzal márciusban a Kultúrkúriában!

Cirkusz, diafilmvetítés és bábszínház is várja a családokat a Kultúrkúriában!

Újévköszöntő cirkuszi családi délután bűvésszel és zsonglőrrel, valamint színház kicsiknek es nagyoknak köszönti az újévet a Kultúrkúriában.

Tűzoltó játszótér épült a II. kerületben

Elkészült a II. kerület első, saját fenntartású tematikus, tűzoltó játszótere a Vérhalom téren. 

Közkívánatra: újra Halász Judit és A dzsungel könyve zárja az évet a Kultúrkúriában!

Emellett Mikulásváró délután, diafilmvetítés és bábszínház is várja a gyermekeket decemberben a Kultúrkúriában.

Aprópolisz - a világ első Playmobil Játszóvárosa vár Biatorbágyon!

A gyereki fantázia különös, egyedi, igényes otthona. Magával ragadja a képzeletet, a gyereki lélek rejtett titkaiba enged betekintést. Miként egy álomban, úgy van lehetősége a gyerekeknek átélni a képzelet világának bármely szerepét. Játszani hív, játszani enged, és közös játékra buzdít.

Tartalmas, aktív élet idős korban is

Mindannyian arra vágyunk, hogy a munkával töltött évek után biztonságban élvezhessük a nyugdíjas korral járó előnyöket. Nem kell korán kelni a munka miatt, esetleg éjszakázni, lemondani kedvelt programjainkról, és még sorolhatnánk az okokat. Egy új fejezet kezdődik az életünkben, amikor is időkorlátok nélkül valósíthatjuk meg álmainkat.

Novemberben újra nyitja kapuit az ország legvárandósabb programja, a BabaMama Expo!

Több mint 200 kiállító, szakértő tanácsok, a legújabb baba- és kismama termékek és pompás programok várnak 9000 négyzetméteren a Budapest Arénában.

Kisgyermekkel kaland az élet!

Játszóparkban, valóságos gyerekparadicsomban vagyunk, hétvégén gyakran jövünk ide, igaz, drága hely, de a gyerekekért mindent. Jégkrémet is hatszázért. Van itt minden, mi egy gyermeknek való, sok akadály, meg játékok, csúszda, vízipark, benti játszóház... Ez a paradicsom! Ahol nem kell csendben lenni, ahol nem kell szégyenkezni. Ahol nem kell lehajtott fejjel,  kínosan közlekedni.

Erre minden gyereknek szüksége lesz!

Add meg a jövő tudását gyermekednek, mert a gyorsan változó digitális világban fontos megérteniük, hogy hogyan gondolkodnak a gépek.  Van egy hely, ahol ezt könnyen, játékos formában elsajátíthatják.

Ez fájni fog a magyar családoknak: megroggyan a családi kassza

Évek óta egyre hangsúlyosabbá válik hazánkban az augusztus a személyi kölcsön hitelezésben. A családi nyaralás, a gyerektáborok és más költségek miatt kongó családi kasszából kéne kifizetni az iskolakezdés költségeit, de a statisztikák szerint ez sok családnak nem megy. Honnan lehet segítséghez jutni, ha nincs pénzünk, de nyakunkon a szeptember?

 

Nagy lehetőség: a lombikbébiprogram – miért korlátozzák?

Jelenleg 6000 beültetést finanszíroz évente az állam, amit átlagosan 3000 pár vesz igénybe, de 8000-10 000 beültetésre lenne igény. El kellene törölni az ún. teljesítményvolumen-korlátot, ezzel sokat javulhatna a helyzet. Akár kétszer annyi gyermek is születhetne, mint most, ha lenne egy jó lombikbébiprogramunk. Ha a javasolt intézkedéseket már akkor bevezették volna, ma hazánkban tízezerrel több gyermek élne.

 

Színház a Klebelsberg Kulturkúriában: Glattauer: Párterápia, Orlai Produkció

A Párterápia házaspárjának életéből már rég eltűnt az első évek izgalma. 

Nyári programozó táborok a LOGISCOOLBAN

A Logiscool-t kifejezetten azért hozták létre, hogy a programozás, a digitális írástudás elsajátítását új, kreatív módszerekkel Magyarországon is elérhetővé tegyék diákok számára. Speciális tananyaggal, új, saját fejlesztésű oktatási platformmal, játékos formában, egyetemista oktatók, inspiráló környezetben tanítják programozni a diákokat. 

Tápszerre, ruhára váró gyermek tízezrek, alig-szőtt szociális háló stadionok árnyékában

Ha a kisgyerek nem kap tápszert, bébiételt, melegruhát, aligha válik belőle focista és stadionlátogató; igaz, a világ sem (csak) a sportot rúgja előre, hanem az élelmiszert, a vizet, az energiát, így a az alternatív fűtőrendszerek jövőjét, amellyel a kormány szintén szembemegy egy méregdrága, eladósító, kiszolgáltatottá tevő, 80 évre taccsra tevő paksi atomerőmű II-vel. De hát mit nekünk a világtrend, a fejlődés, a munkahelyteremtés, a környezetvédelem?!

Diafilmek délutánja a Kultúrkúriában

15 éve töretlen sikerrel kerül megrendezésre a Klebelsberg Kultúrkúriában a Diafilmek délutánja.

Családi cirkusszal köszönti az újévet a Kultúrkúria

Guruló cirkusszal, Fénycirkusszal és Varázspercekkel indul a január és diafilmvetítéssel zárul a családoknak a Kultúrkúriában!

Régi korok karácsonya

Ősi szkíta-hun hitvilágunk „kerecseny – karacson” ünnepét nem tanítják, pedig mi honosítottuk meg a Kárpát-medencében! De az sem nagyon ismert, hogyan vált divattá a karácsony a karácsonyfa (ősi hitünk szerint életfa), mivel pótolták a huszadik század elején a fenyőt, és mióta majszolunk szaloncukrot? Ja, és miért volt szerelmi zálog? Ezekre a kérdésekre is választ ad a Szabadtéri Néprajzi Múzeum ünnepi kiállítása, amelyet január 6-ig lehet megtekinteni a Várkert Bazárban.

Puskás öcsi 2. A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai

Amíg a legendás focista kalandos gyerekkoráról szóló mesekönyvsorozat előző részében Öcsi és Cucu annak is örült, ha pályára engedik őket a nagyok, most már a kis Puskás a csapatkapitány a Lipták-grundon.