Gyógyszer nélkül is csillapítható a fájdalom

A krónikus fájdalom több mint 90 millió embert érint Európában. A felnőtt lakosság majdnem 20 százaléka számolt be hosszú távú fájdalom fennállásáról, ami komolyan befolyásolja az életminőségüket. A TENS (transzkután elektromos idegstimuláció) egy olyan klinikailag bizonyított technológia, mely az izmok és idegek stimulálásával nyújt segítséget a mozgásszervi fájdalmak enyhítésében.

Minden a szépségért van!

A piaci trendeket követve új kiállítással jelentkezik idén a Hungexpo. Az október 26–28. között megrendezett Beauty & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás a szépségipar legnagyobb hazai seregszemléje, amelyen az iparág három nagy területe (kozmetika, fodrászat, kéz- és lábápolás) vonultatja fel innovációit és legjobb termékeit. A kiállítást, amelyen közel 60 kiállító több mint 100 márkája vesz részt, versenyek, bemutatók, valamint a szakembereknek és a nagyközönségnek szóló előadások kísérik. 

Értékteremtő magyar kultúra a cél

A magyar és egyetemes kultúra alapértékeinek megőrzését, fejlesztését nevezte a kultúra egyik legfontosabb feladatának Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterjelöltje az Országgyűlés kulturális bizottságának kinevezés előtti meghallgatásán, melyet követően a bizottság többsége támogatta a jelölt kinevezését.

 

DIABÉTESZ TESZT: Nagyszabású nemzetközi oktatási program indul általános iskolákban

Hírességek is közreműködnek majd abban az új általános iskolai diabétesz oktatási programban, amelyben diákok, tanárok, sőt a gyerekek szülei is átfogó ismereteket szerezhetnek a cukorbetegségről. A programot a Nemzetközi Diabétesz Szövetség hozta létre részben azért is, hogy a cukorbeteg gyerekeket elfogadják az iskolákban - hangzott el az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sajtóeseményén, a budapesti Zsolnay Kávéházban, ahol Varga Iza, Kocsis Tibó és Szellő István is megmérette magát a diabétesz teszten. Ez a tudáspróba is része lesz az oktatási programnak, melyben az Egy Csepp Figyelem Alapítvány is közreműködik a következő tanévben.

Lázas állapotjelentés a kórházakból – mi lesz a betegekkel?

Az év első hónapjában a korábban megszokott nagyságrendben, vagyis kicsit több mint 3 milliárd forinttal nőtt a magyar kórházak adósságállománya, amely így, a 2017 év végi konszolidációt követően csaknem 19 milliárd forintot tett ki januárban - derül ki a Magyar Államkincstár (MÁK) adataiból.

 

Szerelmi horoszkóp 2018-ra

Itt a tavasz, és indul a szerelmi idény is. Viszont a március 4. és április 15. közötti időszakban, a mozgásban lévő Vénusz nem engedi csak úgy elszabadulni az érzelmeket, sőt, be is árnyékolhatja ezen energiákat, amelyek mindenki életére kihatással vannak. Lássuk, miként fest ez csillagjegyekre lebontva!

 

Végzetes esetek mutatják a honi egészségügy beteg állapotát – mi a teendő?

Létlátlelet: újabbsúlyos, tragédiával záruló eset rázta meg hazai betegállományt, a magyar egészségügyet: elhunyt egy hasnyálmirigy-daganattal küzdő férfi, miután a Honvédkórház sürgősségi osztályán órákig haldoklott egy vérrög miatt, és mire sorra került, elzáródott a vékonybele... Mai diagnózis: súlyos orvoshiány kísért a kórházak falai mögött...

Hideg idő – féregirtó, rovarölő, meleg idő – parazitaszaporító, élősködődédelgető

Ha klímaváltozásra, elpusztított élőhelyekre vagy a veszélyben lévő biodiverzitásra gondolunk, mindenkinek fuldokló jegesmedvék, kiszáradt afrikai tavak és leölt elefántok jutnak eszébe. Pedig a következmények között számolnunk kell sok új (vagy újonnan feltűnő) fertőző betegséggel, ugyanis a környezetrombolás miatt képes a megsokszorozni hatókört. Az invazív férgek, rovarok az igazi betolakodók Európában (Arion vulgaris)

Kezdje az újévet stresszmentesítéssel a Kultúrkúriában!

A nagy sikerű Hangutazás és hangfürdő előadás, avagy stresszoldó kikapcsolódás gyógyító hangtálakkal újra a Kultúrkúriában.

Az Irgalmas szamaritánussal szembekerült egy mai álpróféta

A keresztény vallás legfontosabb tanítása a szeretet, amely legerősebb bizonyítéka annak, hogy a Bibliában leírt tanítások szerint él a keresztény hívő ember. Jézus számtalan példabeszéde üzeni, ha nem szeretjük bajba jutott felebarátainkat, akkor nem szeretjük az Istent sem, tehát nem részesülünk az örök élet kegyelméből és kárhozatra kerülünk.

Adventi jótékonysági edzéssorozat a Highlander Clubban

A máriaremetei Highlander Club funkcionális edzőterem az adventi időszakban egy jótékonysági kezdeményezéssel teszi gazdagabbá kiscsoportos óráit. 

Több tízezer rászorulón segít a Béres

Az idén is jelentős mennyiségű termékadománnyal segíti a rászorulókat a Béres Alapítvány. Az immunrendszer fokozott védelmét biztosító gyógyszeradomány – melynek piaci értéke több mint 50 millió forint – már karácsonyra eljut a támogatottakhoz. 

Melegen ajánlott jó tanácsaink őszi megfázás ellen

Sokan járunk így: amint elérkezik az igazi ősz, máris megfázunk minden évben. Pedig ez a helyzet megelőzhető! Mit tehetünk érte, hogy elkerüljön minket a hidegebb évszak beköszöntével szokásos meghűlés, nátha? 

Sajnálják a pénzt az egészségügytől? – Reagálás: hol van Kovács Béla?

Csupa kérdőjel, csupa talány. De azért a katasztrofális helyzetben lévő egészségügy mégiscsak fontosabb kérdés: tizmilliónyi magyar embert érint, vagy inkább sújt. Kovács (KG) Béla EP-képviselő pedig nem akkora fajsúlyú személy, aki döntően befolyásolja a kritikus tömöget elérő általános hazai helyzet.

 

32 ezer halál lett volna elkerülhető egy jobb egészségügyi rendszerrel

Legfrissebb elszomorító adat: az összes haláleset 26 százaléka, több mint 32 ezer haláleset lett volna elkerülhető 2014-ben, ha megfelelő lett volna az egészségügyi ellátórendszer és hatékonyabb lett volna a népegészségügy,  - ez áll abban az egészségügyi teljesítményértékelésben, amely az Állami Egészségügyi Ellátó Központ koordinálásával készült. Ki teljesít jobban, ki erősödik?

 

Kovács Ági az üzleti világ vezetőit tréningezi

Mindössze 150-en rendelkeznek olyan akkreditált végzettséggel a világon, mint amilyet Kovács Ágnes, olimpiai bajnok úszó szerzett idén az amerikai UC Berkeley-n. Okleveles executive coach-ként tart majd tréningeket, miközben, előreláthatólag, jövőre végez a Testnevelési Egyetem PhD-képzésén. 

Honi szociális háló: tízezres várakozó sorok, hosszú évek, „szerény” feltételek

A szociálisan rászorulókról való gondoskodás (is) a mindenkori állam emberarcúságát, felelősségét tükrözi, azaz mi a fontos: az uralom és a javak birtoklása (batyus halott nincs!), vagy a lehetőségeink közösségi megosztása; iskola, rendelő/kórház, szociális otthon vagy stadion, dísztérköves főtér, bársony(osabb) szék, újabb ingatlan, kocsi, teló stb.? A (háttér)hatalom irányította uralmon lévők (miniszterek, államtitkárok, ilyen-olyan vezetők) hazugságai, kimentései, vagy a segítségre szorulók méltó(bb) körülmények közé juttatása? Beszéljenek a tények... Katt ide!

 

Isten, áldd meg a magyart! – Az álság sáfárai

Kétségtelenül fontos e sarkából kifordult világunkban valamely maradandó értékhez kötődni. Evangéliumi keresztényként, jogászként és polgármesterként is úgy gondolom, a legjobb még mindig azokhoz a zsidó-keresztény gyökerekhez, amelyek nemzetmegtartó ereje már bizonyított az évszázadok során. Ott, ahol nemcsak beszéltek róla, hanem valójában is építettek rá. Nem az a keresztény ugyanis, aki beszél róla, hanem aki úgy is él.

LEVENDARIUM® = MINDEN, AMI LEVENDULA!

A Dörgicsei Levendula Major igazi ékkő a varázslatos Balaton-felvidéki Nemzeti Park szívében. A családi biogazdaságban termelt és helyben feldolgozott legtisztább minőségű bio levendulából egyedi, kifinomult kézműves termékek, levendulás finomságok egész sora készül. A Levendárium® név ma már fogalom a natúrkozmetikát és az alternatív gyógymódokat kedvelők körében.

Alvilági játék az egészséggel: ördögi trükközők – hol a felelősség, hol az állam?

Kevés elvetemültebb, embertelenebb dolog van a világon, mint a gyógyulást remélő, kiszolgáltatott beteg és az egészségét féltő ember hitegetése, becsapása, kifosztása. A kuruzsló, sarlatán, vajákos, áldoktor, ez az emberszabású söpredék, kuruzsló azonban gondtalanul űzi ördögi átverősdijét, vidáman él a visszataszító ügyeskedésből szerzett bűnös-bűzös bankókból. Hol a morál, a felelősség, s hol az állampolgáraiért – állítólag – felelős (jog)állam?

Megfázásos tünetek csillapítása

Gyógynövényes teát fog jó melegen felöltözve valaki, kezén vastag, mintás egyujjas kesztyű: ez az élet Babolcsai néni! És ez az egészséges megelőzés.

Téli kedvetlenség és fáradtság ellen gyógynövényekkel

Amikor odakinn tombolnak a mínuszok és – esetleg - mindent beborít a hófehér hótakaró, az emberek egy részének a lelke is a kedvetlenség leplébe burkolózik. Lehangoló. Ekkor jön belső hangunk, családunk barátaink, érzelmi intelligenciánk, műveltségünk, ötletességünk csapata – és gyógynövényeink hada.

 

Veszélyesek lehetnek a csodaszerek!

Egyre gyakoribb, hogy nem gyógyszerként forgalomba hozott termékek reklámjai gyógyulást, életminőséget javító hatást ígérnek, súlyos betegeknek indokolatlanul reményt keltenek, holott jogszabály tiltja e termékek reklámozása során a betegséget megelőző vagy gyógyító hatás feltüntetését ” figyelmeztet az Országos Gyógyszerészeti Intézet.

Egy régi rokonszenves „motoros” és a permanens politikai puffog(tat)ás

Túl sok(k) ez a felkapaszkodott, ötlettelen, retardált-buta, nyüzsgő, nyegle nyikhaj! Emígyen dohog egy régi, rokonszenves pol-motoros. S nincs egyedül. 

Drágám, add az életed! – magyar módra

Ha csupa nega és alacsony az alapvető országmutatók sora ám idejön szép uniós summa, itt szedik a legtöbb adót s itt büntetnek azonnal és a plafon tetején – akkor hová lesz az a tömérdek pénz, hová a közjó szolgálata, a jobbítani akarás s egyáltalán az ún. demokrácia?

Gyógyír őszi napokra

Borongós őszi napokon - a nyirkos téli reggelekről már ne is beszéljünk! - hamarabb leszünk kedvetlenek, nehezebben mozdulunk, minden lassabban megy. Azonban az őszi-téli rosszkedvbe nem kell beletörődnünk. Néhány jó tanács betartásával, pozitív gondolkodással a szürke, hideg hónapok is kiszínesednek.

Tavaszi megújulás

Itt az idő, rázzuk fel magunkat, legyen a testünkben is tavasz! Lépésről lépésre hogyan születhetünk újjá? Klatty!

Pünkösd a Szentlélek kiáradásának ünnepe

A húsvétot követő ötvenedik nap a Pünkösd, a keresztények számára a harmadik isteni személy kiáradásának ünnepe. Továbbá az egyház születésnapja.

Szevasz tavasz, csáó, szia, boldogság...!

Hogy lehet, hogy te mindig boldog vagy? „Minden reggel, amikor felébredek, választhatok: Boldog legyek ma, vagy boldogtalan? ... és én a boldogságot választom...


Súlyponti kórház lesz a Szent János is

Láng Zsolt II. kerületi polgármester örömmel értesült Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, a 3-as választókerület országgyűlési képviselője mai Kormányinfón történt bejelentéséről, mely szerint Budapesten az eddig tervezett 3 helyett 4 súlyponti kórház lesz, köztük a Szent János Kórházzal.

Napvédelem? Gyerekjáték! Kis szuperhősök vették birtokba az új játékokat, amelyeket a dm pályázatán nyertek

Két új fejlesztő játékkal gazdagodott a Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Óvoda udvara, a homokozók fölött pedig napvédelmi vitorlák hirdetik: a gyerekek sikeresen pályáztak a dm Nap gyermekei pályázatán. Az ovisok az új játékok mellett a napvédelem szabályait is alaposan megismerték. 

ONKI: Európa legjobbjai között a magyar onkológiai intézet - jelentős fejlesztések kezdődnek

Újabb öt évre megkapja a legmagasabb színvonalú európai onkológiai központoknak járó minősítést az Országos Onkológiai Intézet – jegyezhetjük föl örömmel Polgár Csaba szavait, az ONKI sugárterápiás központja volt vezetője, akinek az azóta már miniszteri posztot betöltő Kásler Miklós adta át az onkológiai intézet főigazgatói posztját. Magyar Nemzeti Rákellenes Program, Országos Gyógyintézetek Szövetsége, Magyar Onkológusok Társasága , Egészséges Budapest Program, onkológiai önálló tantárgy… Klatty ide!

 

„a jó cselekedet nem azért van, mert kell, hanem azért kell, mert van”.

„…összetörsz minden jármot! Oszd meg kenyeredet az éhezővel, vidd be házadba a szegény bujdosókat, ha mezítelent látsz, ruházd fel, és ne zárkózz el testvéred elől! Akkor eljön világosságod”

a „lenti vásár” nem a lényeg, jó volna tudni, hogy mi az.

 

Kézben cipelik a betegeket a János kórházban, mert elromlott a lift

Hetek óta kézben cipelik a betegeket a vizsgálatokra a budapesti Szent János Kórház egyik belgyógyászati osztályáról, mert tönkrement az egyetlen betegszállító lift, és nem tudni, mikorra javítják meg.

Íze az életnek

Sorscsapás ránk nézvést, ha valamilyen oknál fogva nem képes már érezzük az élet ízeit: nem csupán étel s ital terén (terítékén), hanem becsület, önbecsülés, aminek kettőse adja a benső tartást. 

A degeszdiéta diadala

Először is szeretnénk leszögezni, hogy nem hiszünk semmilyen csodadiétában, sem norbizmusban, sokkal inkább életmódunk hosszan távon fenntartható megváltoztatásában. 

SEGÍTSÉG A RÁKELLENES KÜZDELEM VILÁGNAPJÁN

A Rákellenes Küzdelem Világnapjához kötődően a Béres Alapítvány 30 millió forintot meghaladó értékű Béres Cseppet adományozott a daganatos betegek gyógyulásának támogatására. Az adományt Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke, Prof. Dr. Kásler Miklósnak, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosának, valamint az ország legjelentősebb daganatos betegeket tömörítő szervezetek vezetőinek adta át az Országos Onkológiai Intézetben megrendezett találkozón.

 

Harccal a béke felé

Folyton elfelejtjük, úgyhogy nem árt újra leírni: a világ még sosem volt olyan biztonságos, mint most. Vagy inkább így: a világ még sosem volt kevésbé veszélyes.

Katasztrofális vészhelyzet a kórházban

Az alábbi vészhelyzet mutatja: ez az ára a haveri mutyikapitalizmusnak, a mészároslőrincizmusnak, a NER-nek, a stadion-, kisvasút- és kastélyláznak... Csak így tovább. hajrá, birca magarok, ez és a Fidesz-adomány-, hadiadógyűjtés még csupán a kezdet – és nem is a leghátrányosabb helzetű város nem leghátrányosabb kórházában... Mi van a kisvárosokban, falvakban, tanyákon... mi van nyolc és félmillió magyarral?

Mi a karácsony értelme 2017-ben?

Sokak számára az ünnep ma már nem más, mint a mértéktelen fogyasztás és a kádból kivett pontyon elkövetett erőszak. Vannak, akik néhány órát, esetleg napot csendben szeretteik között szeretnének eltölteni. Az újságok címlapjai, az utcai reklámok pedig egy idillikus, a „béke és a nyugalom ünnepének” legendáját masszírozzák agyunkba.

Az első karácsony - Mi a rorate?

Vígasztalódjál, vígasztalódjál én népem! Hamar eljő üdvösséged. Miért merülsz a gyászba? Miért fog el ismét a fájdalom? Ne félj már! Megmentelek téged, mivel én vagyok a te Urad és Istened, Izrael Szentje, a te Megváltód. Harmatozzatok, magasságos egek, s a felhők hozzák az Igazat. Rorate coeli desuper – Harmatozzatok magasságos egek!

„Rajtad is múlik, hogyan is múlik, avagy ételed az életed!”

Vagyis az étel s az életvitel döntően befolyásolja életminőségünket! Ez a hippokratészi eskühöz hasonló örökérvényű belátás kellene hogy vezéreljen bennünket, tömöríti tacitusi módon a lényeget dr. Bende Tibor, Pesthidegkút egyik, most nyugalomba vonult háziorvosa. 

Gyógyír a borongós őszi napokra

Borongós őszi napokon - a nyirkos téli reggelekről már ne is beszéljünk! - gyorsabban leszünk kedvetlenek, nehezebben mozdulunk, minden lassabban megy. Azonban az őszi-téli rosszkedvbe nem kell beletörődnünk. Néhány jó tanács betartásával, pozitív gondolkodással a szürke, hideg hónapok is kiszínesednek.

2017. október 7-én a III. ÉletMiNŐség Fesztiválon

Ismét várják a családi életmódváltást elősegítő komplex programok résztvevőit, akik a neves szakemberek előadásai mellett interaktív, játékos és gyakorlati foglalkozások keretében szerezhetnek új ismereteket. 
 

Vigyázat, veszélyes a tartós kánikula! Készüljenek fel a szívbetegek!

Már most érdemes felkészülnünk arra, hogy a legmelegebb órákban védjük a fejünket a közvetlen napsugárzástól. Aki tudja magáról, hogy nehezen viseli a kánikulát, lehetőleg csökkentse a fizikai terhelést, a programokat ne erre az időszakra időzítse. Illetve vigyázzunk a gyerekekre és az idősekre, a folyadékpótlásról próbáljunk gondoskodni azoknál, akik azt maguktól nem tudják igazán jól megtenni.

 

Kedvenc Patikám 2017.

A Magángyógyszerészek Országos Szövetségének közreműködésével, valamint a Roche Magyarország Kft. támogatásával, a korábbi éveknek megfelelően idén hetedik alkalommal pályázati felhívást tett közzé a Kedvenc Patikám 2017. cím elnyerésére.

Megnyílt az első hazai Ziaja Neked üzlet. Mindennapi bőrápolás természet ihlette kozmetikumokkal

Ünnepélyes keretek között megnyílt az első hazai Ziaja Neked-üzlet a Camponában. A Ziaja magyar csapata a sajtó képviselőivel együtt ünnepelte az első magyarországi, több mint 400 Ziaja-terméket kínáló üzlet megnyitóját. A megnyitón a vendégek személyre szabott bőrápolási tanácsokat kérhettek a Ziaja kozmetikusától, Kónya Tündétől. 

Hypoxi trainer:jól bevethető kúra a fogyni vágyó és cellulittól szabadulni akaró hölgyeknél.

HYPOXI edzés Nagykovácsiban, a Szolárium Stúdióban!

Páratlan hévízi élmények

Lehet, hogy még nem jártunk itt, de az biztos, hogy már hallottunk erről a városról. Mindez azért lehetséges, mert Hévíz világhírű, szerepe a gyógyturizmusban és az idegenforgalomban páratlan.

Találkoztunk beteg magyarokkal is – külhonban

Jó-e, hogy a kismamákat egyes országokban nem teszik ki mindenféle orvosi vizsgálatnak, és már a szülés másnapján hazaküldik őket? Hogy a gyerekeket hagyják taknyosan óvodába járni? Milyen a kórházi koszt, és miért kell fejhallgatót felvenniük a pácienseknek a vizit idején? És miért sokkal jobb egy csomó minden mégis a magyar egészségügyben?

Kikészít minket a tél! Mit tegyünk?

Színes ruhákat és sok mozgást javasolnak a szakemberek. És még?

Mennyi vizet igyunk télen?

Bár a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása létfontosságú, még nyári melegben is nehezünkre esik annyit inni, amennyire szervezetünknek szüksége van. És vajon télen, amikor a kitikkadás veszélye kevésbé fenyeget, mennyi vizet kell meginnunk? 

Ünnepek – átélés, túlélés? Válaszd a természetest, az emberit!

Az advent, a kara csun s a karácsony, a Mithrász-kultusz, a Saturnalia, a Yule és a hanuka más-más kultúrák és vallások hagyományai, ám mind az emberiség egyik legősibb ünnepéhez, a téli napfordulóhoz kötődnek. A kultúrák alakulásával folyamatosan változnak szokásaink és rítusaink is, így az ünnepi forgatókönyvek is. Hogy ezek a különleges és meghitt események ne túlélhetővé, hanem átélhetővé váljanak, egyedül mi tehetünk.

Ma még nem nevettem – ma már jót nevettem

A cikkcím első fele prof. dr. Bagdy Emőke egyik könyvének címe, a másik fele pedig számtalan előadásainak eredménye. Tudományos kísérletek igazolják, hogy a nevetés nemcsak jókedvre derít, hanem gyógyító hatású is. Ennek kézzelfogható példák sokaságával szolgál a tudós asszony fáradhatatlan tevékenysége. Ő az életigenlés magyar nagyasszonya. Isten éltesse sokáig!

Áldott vagy te, Fenyő, a fáink között!

A fenyőfa elsősorban életfa (leginkább Petőfi Tündérországában (azaz a hajdan magyar Erdélyben) az évtizedek óta nem tanított, de nem is ismertetett magyar mitológia szerint. (Ipolyi Arnold?! II. kerület?!) Másodsorban is ózondús levegőt biztosítása és gazdasági hasznosulása miatt szeretjük. Némi nosztalgiát ébreszt az elrabolt-elvesztett Kárpátok koszorújára emlékeztető fenyő. S a fenyőolaj? No lássuk! Klatty ide!

Rákmegelőzés és gyógyítás jobb elosztással

Új rákgyógyszerek jelennek meg egymás után, amelyek „komoly áttörésként” pár hónapos, jobb esetben néhány éves túlélést jelentenek. Már amennyiben patológiai vizsgálattal meg tudják mondani, jók-e az adott betegnek. Utóbbira viszont alig van keret, ahogyan szűrésekre és valós gyógyulást eredményező műtétekre is többet kellene költeni. Valahogy fordítva ülünk a lovon. 

Halloween, Mindenszentek, Halottak napja

November elsejének ünnepe, Mindenszentek napja az Egyesült Államokból indult, angolszász eredetű Halloween-ünnepre vezethető vissza (All Hallows magyarul mindenszentek).

Itt a nyár, de hol a szerelem?

Kamasz- vagy épp dereskorunk legszebb nyara – a napfény évszaka. A nyár mindig a nagy szerelmek időszaka. Ilyenkor számtalan olyan szerelem születik, amely később legendává válik, és még a téli hónapok alatt is fölmelegít. Arról mesélünk egymásnak: de szép is volt! De vajon mindenkire rátalál a szerelem nyáron?

Nevettél ma már?

Egy önfeledt hahota a legegyszerűbb, és legolcsóbb terápia lelkünk karbantartására. A baj csupán, hogy míg gyerekkorunkban naponta több száz, felnőttként csupán átlagosan tizenöt nevetést engedünk meg magunknak. Pedig...

Tanács hölgyeknek a társvadászathoz! Itt a tavasz, hol a szerelem?

A szerelem mindenkit foglalkoztat. Mégis tavasszal jön el az ideje a vadászatnak. Szerelem: a legszebb és legfájdalmasabb érzés. Vagy hogyan is van ez? Katt!