Virágvasárnap: a nagyhét kezdete

Az idén április 9-ére esett virágvasárnap, a húsvétot megelőző negyvennapos böjt utolsó hetének, a nagyhétnek a kezdete. A keresztény világ ezen a napon emlékezik meg Jézus Jeruzsálembe való bevonulásáról.

2017: a Kakas éve

2017-ben a Kakas arra ösztönöz bennünket, hogy a pontosságra, következetességre, figyelmességre összpontosítsunk, hogy hangoljuk össze a nagyobb terveinket/cselekedeteinket, arra, hogy ébredjünk föl végre a téli álomból, és arra is, hogy többé ne halasszuk holnapra azt, amit ma megtehetünk. A kínai kultúrában a Kakasnak ördögűző, rossz lelkeket elhessegető szimbolikus jelentése van, ebből kifolyólag 2017-ben esélyt kapunk arra, hogy megtisztuljunk, levetkőzzük magukról a negatív érzéseket, és leküzdjük a külső és belső ellenségeinket.

Minden férfi egy grincs s minden nő egy boltkóros?

A grinch (e.: grincs) egy mesebeli lény, aki ellopta a karácsonyt. Utálja az egészet, még a karácsonyfát is gúzsba kötötte, így született meg a grincsfa. Az ő világában nincs ajándék, nincs száncsengő, nincsenek angyalkák, és mindent meg is tesz azért, hogy másnak is rossz legyen. A boltkórost, gondolom, nem kell bemutatni, regényeket lehetne írni róla. Mi csak úgy ismerjük: nő. Tényleg van különbség, s mi a megoldás, mielőtt becsilingel „szent karácsony éjjel”?

Őszi, téli szerelmi praktikák

Nyakig vagyunk az őszben, s a téli sincs túl távol – legszívesebben felfüggesztenék a pucérkodást tavaszig, vagy már kedvük sincs egy jó kis hancúrhoz? Mielőtt végleg depresszióba süllyednének, van néhány tippünk, amivel feldobhatják szunnyadó szerelmi életüket. Őszi tippjeink téli napokra is alkalmasak, érvényesek…

Tavaszi rabszolgatartó tesz talpig nehéz bilincsbe

Bár még nem jellemző az igazi tavaszi időjárás, de maga a tudat, hogy magunk mögött tudhatjuk a telet, önmagában ösztönzően hat ránk. Lelkünk mélyén tudjuk azt is, hogy a tavasszal együtt a szerelem is vár ránk annak minden édes zsongásával együtt. De azt is tudjuk, hogy miért pont a tavasz van ránk ilyen hatással?

Ősbemutató: hazánk első közösségi filmje - BÚÉK!

A szerelem titkos algoritmusa nyomában

A társkereső portálok - állításuk szerint - minden szükséges tudással rendelkeznek a szerelem titkos algoritmusának feltárásához, és tudósok is évek óta foglalkoznak a kérdéssel, mégsem sikerült mindeddig ráakadni. Vagy mégis?

Gombold újra! 2012-ben is divat a magyar

Immár második alkalommal írta ki a „Gombold újra! Divat a magyar” öltözéktervezési pályázatot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium megbízásából annak háttérintézménye, a Design Terminál Non-profit Kft.  A pályázati feladat: valamely – tetszőleges – magyar viselettörténeti érték átírása a mai trendeknek megfelelő formába.

Szépítő étkek

A KILÁTÓ mondja Önöknek: a szépségért nem szenvedni, hanem tenni kell! Példának okáért csakis természetes és hazai élelmiszereket venni s enni. Így az élvezet elvezet a szépséghez.

Inkább szép vagy inkább okos?

Inkább szép, mint okos... A nők elsősorban az alakjukkal elégedetlenek...

Az egészségesebb, boldogabb élet egyik menetrendje

Szeretne formásabb, egészségesebb és kiegyensúlyozottabb lenni? Mindez csupán elhatározás kérdése! Ha elszánta magát, és útmutatónkat követve a tettek útjára lép, a siker nem marad el! - mondja Zsuzska a pilisi pinceklubunk gádorában - és sejtelmesem somolyog...

Divatdominancia – sötét színek, klasszikus nőies formák

Örökzöld kérdés: hogyan fognak öltözni hölgyeink a következő hónapokban? Például zölden. Ugyanis a színek erős jelenlét jellemzi a zöld színek széles skáláját; továbbá a sötétpiros és a bordó, valamint a zártmodell, a hosszúság hódít. A KILÁTÓ természetesen ott volt minden trendbemutatón.

Húszéves a BUNT Szőrmeszalon

Nagysikerű, bensőséges divatbemutató szülinapra! Így ünnepelte a Budagyöngye bevásárlóközpont exkluzív BUNT SZŐRME SZALONJA megnyitásának 20. évfordulóját.


Fél alma: Ringo Starr és Paul McCartney újra együtt zenél

Az „örök” alma mosolygós, vidám, piros fele újra együtt , s tudjuk: fél alma már a mesében is a jóindulat, barátság, béke, együttműködés jelképe.. Amit át a főhős a szegény, fáradt, kéregető öreganyókának vagy öregembernek. Meg kéne alapítani a „fél alma” egyedülést”, és osztogatni ennek a rengeteg rászoruló, rossz, eltévelyedett vezetőnek, politikusnak. És mesés valósággá virágozna a világ!

Egyszerű tippek, trükkök a szilveszteri külcsínhez

Szilveszterkor puccba vághatjuk magunkat, de egy-egy jól eltalált kiegészítővel is megúszhatjuk a felhajtást. Íme, néhány mutatós szilveszteri partikellék nem csak nőknek

Karácsony, horoszkóp: a Hold átlép a Nyilasba, ami tovább emeli a karácsony fényét

Karácsony előestéjén (vigiliáján) december 24-én a Hold a Skorpió jelében, plusz a víz elemi dominancia és a hátráló Merkúr mind a nosztalgiázás és a szentimentalizmus szimbóluma. 25-én főnixként fog feltámadni az, aki előző nap mélyrepülésben volt: csupa csodás fényszög, szó szerint és átvitt értelemben is bearanyozza az ünnepet. 26-án a Hold átlép a Nyilasba, és tovább emeli a karácsony fényét. Azonban erre a fényre árnyékot vet az a Jupiter–Uránusz szembenállás, ami mindenkit óvatosságra int. Különösen az úton lévőket. Most vegyük sorba, hogy ki mire számíthat!

Őszi divatirány: bőr, pink, kocka, cipellők, fémes csillogás – félvállról

Ezen az őszön megint roppant népszerűek a legkülönbözőbb szabású és fajtájú bőrkabátok, a bár hasonlóan a csíkminta is örökösen divatos, ám ezen az őszön a kockák vannak előtérben. Újabb klasszikus: az ősz a sötétebb, mélyebb színek mellett a nehezebb, súlyosabb anyagoknak is kedvez, így idén ősszel például a bársonynak. Továbbiakhoz katt ide!

Nagyon nőnap – mindenütt nő!

Ez évben hazánk szerte 86 intézmény csatlakozott a Mindenütt Nő - "Nőnap reloaded 3.0" rendezvényhez, így 16 városban több mint 120 program szól a nőkről március 6–8. között. Részletekre klatty ide: www.mindenuttno.hu

Egyedi ajándékok, élmények – társaddal

Kedvenc (fő)városunk, Budapest kimeríthetetlen ötletforrás, Karácsony idején is kalandos programokkal vár, melyeket nem lehet megunni... Társaddal felejthetlenné teheted az idei ünnepi napokat! Íme, klatty ide!

Lehetnék fiatalabb, üdébb, sugárzóbb?

Kilenc kérdés, kilenc válasz az arcfiatalításról, amit jó, ha tudsz, de eddig senki nem beszélt róla, vagy legalábbis nem ennyire őszintén!

Pozitív öntestkép - mit adna érte?

A nők jókora áldozatokat hoznának (a férfiak szerint sokszor fölöslegesen), ha ideális súlyuk és alakjuk lehetne. A férfiak s a plasztikus szerint a jobb megjelenés javíthat az életminőségen, ám azt igazából a valódi, emberi (szív, lélek, ész) értékek, közösségi kapcsolatok adják meg.

Ki korán kel...

... aranyat lel, amennyiben a tovatűnt fölös kilók annak számítanak. Vannak, akiknek igen. Klatty! Kinek, mi, hogyan, mikor...

Tartós fogyi

Vészesen közeledik a jó idő, azazaz az időszak, amikor mindenki lehetőleg villámsebességgel szeretne megszabadulni a fölös kilóitól, ezért különféle gyors diétákat, csodamódszereket választ. Ezekkel azonban... Folytatáshoz kattintson a cikkcímre!

Finomságok, luxusdolgok fillérekért

Hosszú hétvége, wellness (jólesz)  féláron, könnyűbúvár próbamerülés, nyelvvizsga-felkészítő, alakformálás vagy borszeminárium, csontkovács és masszőr harmad- vagy féláron – csúcskedvezmények csábítanak vásárlásra a bónuszokat, kuponokat kínáló weboldalakon. – meséli szerkesztőségünkben egy olvasói házaspárunk.

Megnyílt a LACCA Divatszalon webáruháza!

Tisztelt Olvasóink! Szeretnénk figyelmükbe ajánlani a Lacca Divatszalont (www.lacca.hu), amely elegáns, egyedi ruháival az igazi nőt, azaz Önt kívánja megszólítani - korosztálytól függetlenül.

Ferdinánd Max: a klasszikus elegancia jelképe

A minőségi, klasszikus stílus sosem megy ki a divatból. Lehet bármilyen trend a férfi és a női ruházatban, egy igazi angol öltöny vagy kosztüm maga testesíti meg az eleganciát. A klasszikus stíluson ugyanis mindig átüt az egyéniség, amely természetesen csak akkor hiteles, ha a viselkedés, a smink, a frizura is kifogástalan. Az 1925 óta működő, családi tradícióra épülő Ferdinánd Max angol úri szabóság a legelőkelőbb helyet foglalja el a hazai öltözködés színpadán.