Az Év Üzletembere a Terrán Cégcsoport ügyvezetője


A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által odaítélt 2017-es esztendő Az Év Üzletembere-díj elnyerése alkalmából Gódi Attila, a Terrán Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott: „Jó úton haladunk, hiszen Az Év Üzletembere Díjon kívül a „Best Buy Award”-ot is elnyertük, azaz 2017-ben a vásárlók a Terránt nevezték meg a legjobb ár-érték arányú tetőcserépmárkának Magyarországon.”

A rangos elismerést Gódi Attilának, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatójának a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Síkfői Tamás nyújtotta át. Az Év Üzletembere Díjjal a Terrán teljesítményét jutalmazták. A kamara indoklása szerint a vállalat azért érdemelte ki, mert a kft. alapításától eltelt évtizedek alatt a Terrán Tetőcserép Gyártó a térség egyik vezető vállalatává nőtte ki magát. A díj a Terrán működési modelljének szól, mely a családi értékeket követve, gyarapítva, az innovatív gondolkodást kézzelfogható eredményekre váltva működik.

A Terrán Cégcsoport komplett tetőfedési rendszereivel és kiváló minőségű termékeivel mára Európa egyik legmodernebb betoncserép gyártójává nőtte ki magát. A családi hagyományokra építő cégnél alapvető követelmény a kutató-fejlesztő munka és a magas minőség iránti elkötelezettség. A multinacionális cégek által uralt piacon megmutatták, hogy innovatív fejlesztésekkel, jó üzletpolitikával magyar családi vállalkozás is versenyképes tud lenni, hiszen az egyik piacvezető cég lett a Terrán az iparág többi szereplője között. Ma már a Terrán gyáraiban csaknem száz családi házra elegendő cserepet készítenek naponta. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszékével partnerségben pedig tavaly elindult a napelemes tetőcserép fejlesztése is, amely egyedülálló Terrán-innováció.

A mostani sikeren túl a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. számos elismerést magáénak tudhat: 2003 tavaszán Construma Nagydíjat, 2015-ben újra Construma díjat nyertek, 2005-ben BNV Nagydíjat, 2010-ben Business Superbrands díjat, 2013-ban Magyar Termék Nagydíjat kaptak és immár négyszeres MagyarBrands-díjasok, illetve a már említett Best Buy Award birtokosai.