Lebegés éjjel és nappal között a 39. Budapesti Tavaszi Fesztiválon


Variációk bukásra, zsonglőrködés vízszintesen, súlytalanságot előidéző gép, tánc a lépcsőn - egyetlen estén. Ez a Yoann Bourgeois: Minuit (Éjféltájt) a Budapesti Tavaszi Fesztiválon.

Budapesti Tavaszi Fesztivál immár 39. alkalommal!
 
Az április 5. és 22. között megrendezésre kerülő fesztivál változatos összművészeti műsorral várja az érdeklődőket. A színes kínálat része komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, világzene, tánc, újcirkusz, színház és képzőművészeti program is. A fesztivál különlegességét fokozza, hogy a legjobb magyar előadók mellett igazi világsztárok lépnek majd fel, illetve a fesztiválon számos bemutató, valamint társintézményekkel szoros együttműködésben megvalósuló program is lesz.
 
2019-ben is több helyszínen zajlanak majd az események: a Müpa és Zeneakadémia mellett, az Erkel Színház, az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Pesti Vigadó és Várkert Bazár, a Budapest Music Center, az Akvárium Klub, valamint az A38 Hajó, továbbá a fővárosi színházak és kulturális intézmények, múzeumok is kiemelt programhelyszínek lesznek. A továbbra is a Müpa, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésében megvalósuló programsorozat Budapest meghatározó kulturális intézményeinek és helyszíneinek bevonásával folyamatosan szélesíti kínálatát.
 
Háromszor is a fesztiválon: Yoann Bourgeois: Minuit (Éjféltájt)
 
Az éjjel és a nappal között lebegő Minuit (Éjféltájt) a karizmatikus akrobata és performer, a francia újcirkusz egyik legjelentősebb alkotója, Yoann Bourgeois kreációja. Bourgeois 2017-ben A történelem mechanikája című előadásával kápráztatta el a világot, melyet a párizsi Panthéonban mutatott be. Új produkciója rövid jelenetekké formált, szigorú fizikai kísérletekből áll, melyek egyfajta laza színházi füzérformát alkotnak. Egyes részei a test mozgás közbeni pillanatnyi súlytalanságát igyekeznek megragadni, s valamilyen művészi formában felnagyítani, illetve kimerevíteni. Variációk bukásra, zsonglőrködés vízszintesen, súlytalanságot előidéző gép, tánc a lépcsőn – egyetlen estén.
 
Yoann Bourgeois: Minuit (Éjféltájt)
2019. április 19. 20:00, április 20. 15:00 és 20:00
Trafó Kortárs Művészetek Háza
 
További programok az oldalon: