Magyar kézműves ékszerek luxus kivitelben A ZEMA bemutatta új tavaszi kollekcióját


Hatalmas siker övezte a teltházas ékszerbemutatót, amelyre május 16-án idén is a Vajdahunyad várában került sor. Ezúttal a Magyarországon honos vadvirágok ihlette, Édenkert fantázianevet viselő ZEMA ékszerkollekció varázsolta el a közel 400 fős közönséget.  Sztárvendégekből idén sem volt hiány: Keresztes Ildikó, Wolf Kati, Nyertes Zsuzsa, Tunyogi Bernadett, Madár Veronika, Völner Eszter, Götz Anna, Csomor Csilla, Marcellina és Koroknyai Virág személyiségén keresztül elevenedett meg a márkára jellemző szépség, érzékiség és  a magyarság gyökereit méltató folk design.

A márka a legújabb darabjaival minden évben a tavasz beköszöntével rukkol elő. Jó hír ez az ékszerház szerelmeseinek, hiszen az Édenkert néven debütáló kollekció a Magyarországon honos vadvirágokat jeleníti meg az egyedi, kézzel készített porcelán ékszereken.

Újdonság még, hogy a korábbi, Barokk és Szecesszió kollekciók darabjai, új luxus kivitelben köszöntek vissza idén a kifutón.  

Az exkluzív ékszerbemutatónak a tavalyi évhez hasonlóan idén is a varázslatos Vajdahunyad vára adott otthont. A bemutatott ékszereket Csisztu Zsuzsa, a ZEMA nagykövete és rendezvényeinek állandó háziasszonya konferálta fel. 

Sztárok az Édenkertben

Az Édenkert kollekció gyönyörű darabjait a modellek mellett magyar hírességek is viselték az est folyamán. Az ékszereket többek között Keresztes Ildikó, Wolf Kati, Koroknyai Virág, Madár Veronika, Nyertes Zsuzsa és Marcellina mutatták be, továbbá a márka meglepetéssel is készült a vendégek számára.

Grand premier a bemutatón!

Szijjartó – Nagy Szilvia fővédnök asszony leplezte le a Zema Royal kollekciójának első darabjait, amelyek új fejezetet nyitnak a márka életében, hiszen 18 karátos aranyból készült, briliánssal cizellált porcelán ékszerekről van szó.

 „A Zema ékszerek exkluzivitását a porcelán időtálló szépsége, és a kézi megmunkálás adja. A családi vállalkozásában dolgozó tervezők legfőbb törekvése a magyar identitás megőrzése, illetve szólni a mai nemzedékhez. Azt gondolom, hogy a tavalyi évhez hasonlóan ez az idei kollekcióval is megvalósul.”- nyitotta meg beszédével a bemutatót Szijjártó – Nagy Szilvia, az est fővédnöke.

A nagyszabású, nívós eseményen V. Németh Zsolt, a Földművelődésügyi Minisztérium államtitkára is méltatta az ékszereket: „Az ékszerbrand évek óta zászlóvivőként jeleníti meg a magyar értékeket. Kollekcióiban visszaköszön a múlttal kevert jelen,  amiben a jövő csillog. Jól tudjuk, hogy a stílus maga az ember. A stílusunkat meghatározza, hogy kik vagyunk, hová tartunk, mik állnak jól nekünk. A Zema ékszerek azért is különlegesek, mert önálló jelentéssel bírnak. Magyarságunk élete szinte újjáéled ezekben a porcelán ékszerekben. A Zema jól szimbolizálja azt, hogy a hagyománynak is lehet divatja. Az ékszer olyan törékeny, érzékeny, mint a nő, aki hordja. Ezért a Zema ékszerek megérdemlik a legkifinomultabb viselőket, hiszen szépséget, értéket képviselnek.”

A márkát azoknak a hölgyeknek ajánljuk, akik egyediségüket szeretnék hangsúlyozni, akiket megérintenek a természet színei, vagy a múltunkat idéző és meghatározó korok finom vonalai. Különleges élményt jelent az Édenkert kollekció darabjainak a viselése azok számára is, akik érzékenyek a szépre és a kézi munka értékére, ugyanis egy-egy darab megmunkálása több napot vesz igénybe, a végleges termék elkészülése akár 1-2 hétig is eltarthat.

Wolf Kati, énekesnő szívesen viseli a Zema kollekciók egyedi darabjait, ezért számára nem volt kérdés, hogy idén is a bemutatón felvonuló sztárok sorát erősítse:

„A tavalyi rendezvényen vettem részt először az ékszerbemutatón, akkor kaptam több kollekciót is, és eszméletlenül szeretem őket. Nem vagyok nagy ékszeres, csak néhány darabom van. Általában egyetlen gyűrűt viselek a jobb kezemen, ami nagyon egyedi és ütős. Azért szeretem márkát, mert feltűnő, de nem kérkedő! Hétköznapokon és koncerteken is egyaránt viselem a hozzám illő legszebb darabjait. „

Röviden a márkáról

A ZEMA porcelán ékszerház termékei mind saját tervezésű és kivitelezésű darabokból állnak, amelyek manufakturális gyártással a családi vállalkozás pálházi üzemében készülnek. A márka különlegessége, hogy az egyedi forma- és mintavilágú termékpaletta minden egyes darabja porcelánkészítő szakemberek keze munkáját dicséri.  A ZEMA saját terveit követően a kezdeti formákat szobrászművészek készítik, majd ezt követően az ékszerek dekorálását festőművészek és porcelánfestők végzik. A prémium minőségű ékszerek további védjegye, hogy a termékeket 21 karátos arany, valamint 23 karátos platina elemek díszítik. A márka termékkínálatában a magyar kultúra és tradíció  hangsúlyos szerepe is megfigyelhető, amely a kollekciók sajátos mögöttes tartalmát és célját hivatott tükrözni: származásunk, múltunk értékeinek megőrzése és ennek továbbítása a jelen generáció felé. Ennek köszönhetően a ZEMA 2014-ben elnyerte a Nemzeti Érték címet. 2017-ben pedig a New York-i Fashion Week-en mutatkozott be a hazai brand.