7. születésnapját ünnepli a Logiscool, a magyar alapítású nemzetközi programozóiskola!


A digitális technológia az életünk minden területét átjárja és aktívan alakítja is. Ott van mobiltelefonjainkban, okoseszközeinkben és gyermekeink életében. A járványhelyzet pedig az online oktatással és a távmunkával pedig még inkább felerősítette az igényt a digitális írástudásra, és gyermekeink is hirtelen és intenzíven lettek kitéve a digitális világ kihívásainak.

A Logiscool immár 7 éve segíti a családokat abban, hogy gyerekeiket fel tudják készíteni a digitális jövőre. Noha ők már ebbe a világba születtek, számos kihívással találják szembe magukat, hiszen a digitális megoldások napról napra változnak. Éppen ezért a kütyü-használatra fogékony gyerekeknek is meg kell tanulniuk tudatosan és biztonságosan navigálni ebben a világban, vagyis digitális írástudókká kell válniuk.

A Logiscoolban szakértő szemmel válogatják ki azokat a témaköröket, amelyek elengedhetetlenek ma (és még inkább azok lesznek a közeljövőben), az általános iskolában mégis kevés hangsúly helyeződik rájuk. A tananyagok több éve bizonyítanak a tanórákon, emellett folyamatosan új kezdő és haladó kurzusokkal jelentkeznek, hogy a digitális témákat minél szélesebb körben lefedjék. Így a programozó alaptanfolyamokon kívül több programnyelvet (pl. Javascript, C#, Python), videóvágást, robotikát is tanulhatnak a diákok, valamint általános digitális tudást fejlesztő tanfolyammal is várják a gyerekeket. Az oktatás elérhető akár angol nyelven is.

A Logiscool a világon az elsők között volt, aki felismerte, hogy a digitális írástudást már általános iskolás kortól fokozatosan érdemes bevezetni a gyerekek életébe. Az első programozó órájuk 2014. január 27-én zajlott le budaörsi iskolájukban. Az iskola nyitását hamarosan újabb helyszínek követték. A magyar alapítású hálózat ma már franchise rendszerben működik, hazánk nagyvárosaiban és a fővárosban kb. 40 saját iskolájuk várja az érdeklődőket.

A sikert mi sem jelzi jobban, mint hogy azóta a világ 15 országában vannak jelen egyedi, saját fejlesztésű oktatási módszerükkel, és már több mint 70.000 gyereket kezdtek el programozásra tanítani világszerte. 2020-ban a CEE régió egyik legrégebben működő, független és vezető kockázati tőke alapkezelője, az Euroventures is befektetett a cégbe.

Boldog születésnapot es tovabbi sok sikert kívánunk!

https://www.logiscool.com/hu/