Kalandozás a Hírös Városban


Az Alföld minden szépségét és értékét magában rejtő Kecskemét, a fővárostól alig egy órára, több szempontból is ideális úti cél az idei nyáron. A települést az évszázados hagyományok, erős kulturális gyökerek, az újonnan alakult egyetem és a gazdasági biztonság formálják egyre vonzóbbá. 

Kecskemét szecessziós belvárosában tett séta során meggyőződhetünk arról, hogy a Cifrapalotának valóban zöld-e az ablaka. Európában egyedülálló módon itt van a legtöbb templom a belvárosban, így akár egész nap hallgathatjuk a különböző felekezetek templomainak harangjátékát. A Hírös városban számos országos jelentőségű múzeum, gyűjtemény várja vendégeit.

Családi kikapcsolódásnak ideális hely a Kecskeméti Vadaskert vagy az országban - a fővárosi mellett - egyedülálló intézmény a Kecskeméti Planetárium. Aki vizes élményekre vágyik, azt várja a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark szabadtéri komplexuma. Számos kikapcsolódást biztosít a Benkó Zoltán Szabadidő Központ, 40 hektárnyi taván lehet horgászni, wakeboardozni, kajak-kenuzni vagy épp sárkányhajózni. A közelben található Kecskeméti Arborétumban több mint 800-féle fásszárú növényt fedezhetünk fel. Hagyományőrző magyar konyhát és a nemzetközi ízeket képviselő kitűnő éttermek, kávézók, fagyizók szép számban találhatók a városban. A környező települések számos túrázási lehetőséget kínálnak és látnivalóikkal akár egész napos programot nyújtanak. A természet szerelmeseinek pedig kihagyhatatlan élmény a Kiskunsági Nemzeti Park felkeresése, kiépített tanösvények, túraútvonalak várják a látogatókat.

A térség felfedezéséhez tökéletes bázis a négycsillagos Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel. A szálloda kényelmes szobái, az étterem kiváló ízei biztosítják a kikapcsolódást mindenki számára. Wellness részlegük masszázzsal, úszómedencével, jacuzzival, bio-, infra-, és finn szaunával, gőzfürdővel és tágas pihenővel várja feltöltődni vágyó vendégeit, a fitness terme egész nap elérhető. A szálloda kedvezményes csomagajánlatai megtekinthetők a honlapon: fourpointskecskemet.hu 

 Az ország gyümölcsöse, Kecskemét a hungarikum barackjáról és az abból készülő pálinkáról is híres-nevezetes.  A Four Points by Sheraton Kecskemét szállodája előtt álló fém barackfa is és a szállodát körbevevő barackfák is erre utalnak.

 

 

A Kecskeméti Animációs Filmstúdió által készült Magyar Népmesékről minden szállodai szobában találunk egy kiragadott jelenetet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kecskemét szimbóluma és kabalafigurája, a poligon kecske.