JátechTér – virtuális varázslattal teli időutazás


Megérkezett az ország legnagyobb, legtelje-sebb játékkonzol-gyűjteménye az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérbe!

Misszió

Az Eötvös10 csapatának szinte mindenhez köze van a kerületben, ami kultúra. Az utcafesztiválok, a kertmozi a Hunyadi téren. Táncórák, táncházak, szakkörök, ismeretterjesztő előadások. Terézváros folyamatosan újul és szépül, és benne a kultúra is mozgásban van.

Az Eötvös10 tizenegy éve ennek a megújulásnak a motorja. Mi, itt az Eötvös10-ben, és Terézváros-szerte mindenhol azért dolgozunk, hogy ez a közösség erős legyen, és öröm legyen tartozni hozzá!

Gyerekszoba, nemcsak gyerekeknek

Megérkezett az ország legnagyobb, legteljesebb játékkonzol-gyűjteménye az Eötvös10-be, amely egy kiadós, izgalmas technológia-, technikatörténeti kalandozásra repíti a videójátékok szerelmeseit.

A tárlaton, amely egyedülálló teljességgel mutatja be a játékkonzolok fejlődését, az elmúlt negyven év legtöbb jelentős videójátékát próbálhatják ki a hetvenes évektől egészen napjainkig.

Mindent a kéznek, nem csak a szemnek

Interaktív kiállításunkon az elmúlt 40 év összes említésre méltó konzolja és játéka játszható, képcsöves televíziókon figyelve, régi fotelekben gubbasztva, de megannyi különlegesség, a legújabb generációs játékgépek is várják az e-sportra, FPS-ekre és battle royale-ra kiéhezett játékosokat. Egyenként több ezer jól ismert, klasszikus játékot kínáló, saját fejlesztésű arcade-játékgépeink és virtuális flippereink teszik teljessé ezt a virtuális, játéktermi varázslatot.

Atari, Videoton, Sinclair, Commodore, Amiga gépek, Sega, Nintendo, Sony, Dreamcast konzolok, árkád játékgépek, virtuális flipperek a nagy játéktermi klasszikusokkal és a legújabb digitális pinball játékokkal, Game & Watch, Game Gear, Game Boy kézikonzolok, no és az új generáció: Xbox, PlayStation 5 és gamer PC-k a rájuk megjelent játékokkal.

Időutazás

A korszak szórakoztatóelektronikai berendezései is működőképes környezetben várják az időutazókat: lemezjátszók, videómagnók, filmvetítők, analóg fényképezőgépek - használati tárgyak, nemcsak retro díszek!

Lessen be egy korabeli nappaliba, kuporodjon egy működőképes régi televízióra kötött Commodore 64 elé, és idézze fel gyermekkorát, vagy ismertesse meg a fiatalabb generációt a mostani játékok gyökereivel!

A kiállítás tartalma rendszeres időközönként frissül, változik. Tematikus napok alkalmával a ritka és értékes játékok is kikerülnek a vitrinből, játszani is lehet velük.

Megtekinthető: 2021. június 19. és 2022. december 31. között hétköznap 10-18 óráig, hétvégén 10-19 óráig.

Helyszín: Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér, 1067 Budapest, Eötvös utca 10.

A JátechTér a nagyközönség előtt június 19-én, szombaton 10 órakor nyitja meg kapuit.

Szeretettel várjuk kedves látogatóinkat!

Web:

https://eotvos10.hu/jatechter-virtualis-varazslattal-teli-idoutazas

https://www.facebook.com/jatechterbudapest